Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit lehet tenni, ha a gyerekem...

Mit lehet tenni, ha a gyerekem apja a barátnőjére iratja a házat, amit az én vagyonomból vett el válláskor?

Figyelt kérdés

Egy közös gyermekünk van az első házasságomból.

Már házasok voltunk, amikor a szüleimtől megörököltem egy családi házat, mellette volt saját házunk is, ami ugyan csak az én vagyonom volt egyedül.

Az ex férjem konkrétan semmit nem tett anyagilag a házasságba, sose volt ingatlanja.

Váláskor vitte az egyik házat, így állapodtunk meg. Én belementem, mert nem akartam, hogy az utcára kerüljön, illetve azt gondoltam, hogy ígyis úgyis a gyerekem örökli majd.

Viszont jött egy hivatalos papír, amit az apja küldött el nekünk, hogy akkor bontsuk ki, amikor esetleg meghal.

Viszont nem vártunk addig, évekig őriztük, de most kinyitottuk.

A mostani 30 évvel fiatalabb barátnőjére iratta a házat 100%-osan.

Tudok perelni? Ki lehet hagyni a gyereket az örökségből?

(Igazából tulajdonos váltás lett, szóval nincs is örökség?!)

2023. febr. 1. 22:14
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

"Házasok voltunk már, amikor a szüleim nevén lévő 2db ház a nevemre került.

Ezt házasság alatti vagyonszerzésnek ítélte meg a bíróság."

Aha.

Külön PTK-t írnak, ami csak rátok érvényes.

2023. febr. 1. 22:57
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
Azèrt mondtam hogy nagyon nem passzol ez a történet. Nincs olyan amit a kérdező állít.
2023. febr. 1. 23:00
 13/31 anonim ***** válasza:
#10 Akkor csak jól éreztem én, hogy esti mese a sztori :D
2023. febr. 1. 23:00
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is furcsa lett volna, hogy egy bíró ekkora marhaságot ítéljen. Arról nem is beszélve, hogy fellebbezni is lehet.
2023. febr. 1. 23:03
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem megítélte a bíró a Pénztáros LöLö vagyonát. A feleségem nem örül, hogy Andira cserélem, de megmagyaráztam neki, hogy így döntött a bíró.
2023. febr. 1. 23:22
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Egy megoldás van, apuka barátnőjét vegye el a gyerek. :)
2023. febr. 1. 23:31
 17/31 anonim ***** válasza:
Szerintem beszélj egy ügyvéddel, talán van egy picurka esélyed - neked vagy a gyereknek.
2023. febr. 2. 14:35
 18/31 anonim ***** válasza:

Ha váláskor a vagyonszerződésben így lett leírva, hogy a férj kapja azt a házat, ott akkor te lemondtál arról végleg, onnantól kezdve ő rendelkezik felette.

Ha találsz egy kifejezetten válásokra specializálódott ügyvédet, azzal érdemes beszélni esetleg.

2023. febr. 3. 08:37
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

Ítélni biztos nem ítélték így. Ti megegyeztetek, a bíró jóváhagyta. DE ez nem neki ítélte dolog.

"Váláskor vitte az egyik házat, így állapodtunk meg. Én belementem, mert nem akartam, hogy az utcára kerüljön,". Magyarul Te önként és dalolva neki adtál egy ingatlant, ezt persze így lehet. Ettől fogva viszont semmi közöd hozzá. Se a férjedhez, se a házhoz, az övé annak adja akinek akarja.

"így is úgyis a gyerekem örökli majd."

Örökség addig nem létezik amíg él valaki. Életében a vagyonával mindenki azt csinál amit akar, a szomszédra, a közeli kisboltosra, államra, bárkire hagyhatja a vagyonát, nem köteles a gyerekeire.

Szóval örökség eddig sem volt, most sem lesz ezután.

Perelni meg senkit nyilván, mert még is milyen alapon, vagyis lehet, de kiröhögnek és elveszted a pert.

Te is el jótékonykodtad a házad és a volt férjed is. N

2023. febr. 3. 17:26
 20/31 anonim ***** válasza:
Azért van némi lehetőség arra, hogy az ajándékozást, stb. bizonyos esetekben semmissé tegyék. Én a helyedben ügyvédhez fordulnék, de azonnal, mert nem akármeddig lehetséges ez.
2023. febr. 3. 17:37
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!