Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Üdv Mindenkinek! Egy olyan...

Csabee8808 kérdése:

Üdv Mindenkinek! Egy olyan sajnálatos eset van, ittasabb állapotban súlyos testit okoztam valakiben. Mire számíthatok?

Figyelt kérdés

Az ügy részlete az,a sértett nem tett feljelentést, a korházi lelet 8 napon belüli, de a hivatal indította meg az ügyet. Megjegyzem rendkívül sajnálom az esetet és a sértett is. Meg is bocsátott. Soha még hasonlò ügyem sem volt. Szòval a kérdés hogy mire számíthatok, elkerülhető e a börtön, képviselővel-ügyvéddel, akár Mediátorral ahol közösen elmondjuk és meglehet egyezni?

Köszönök minden választ.

tegnapelőtt 21:04
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Ha 8 napon belüli akkor könnyű testi sértés. Inkább vétségnek gondolnám, amolyan szabálysértés-féle amit közmunkával, esetleg pénzbírsággal büntethetnek. Nem gondolnám hogy aljas szándékkal követted el, ha amúgy az alkohol hozta ki belőled, szóval az indíték is számít. Nem vagyok ügyvéd, csak némi ismeret birtokában ezt gondolnám. Lehet hogy megvágnak valamennyi pénzösszeggel.
tegnapelőtt 23:16
 2/21 A kérdező kommentje:
A sérülése 8 napon belüli volt, de súlyos testi sértéssel indították meg az ügyet. Egy vita során alakult ki, tény az is mindkettőnk ittas volt. És tényleg annyi mindent olvasok már, hogy lehet e ebből letöltendő börtön. A sértettel jò a kapcsolatom, nem akarna nekem rosszat, és mint mondtam ez volt az első ilyen esetem.
tegnap 00:18
 3/21 anonim ***** válasza:

Nem lehet súlyos testi sértés ha amúgy 8 napon belüli, ezt értsd meg!

Könnyű testi sértés, de ott van az enyhítő körülmény, az alkohol mint tudatmódosító szer és a sértettel való jó kapcsolat. Ha ezért lesittelnek akkor megeszem a kalapom! Amit írtam, vétség, inkább pénzbüntetésre gondolnék, ennyire ****** csak nem lesznek, van ott gondolom rutin.

A lehető legjobbakat kívánom! A balhét, alkoholt meg kerülni! 🍀

tegnap 00:52
 4/21 anonim ***** válasza:
Szabálysértésnél van az, hogy például közterületen pisilsz, elkapnak és ha nincs pénzed akkor pár napra/hétre leülöd az összeget. Csöviknél szokott előfordulni.
tegnap 00:54
 5/21 anonim ***** válasza:
El kell különíteni szabálysértést, vétséget és bűncselekményt, bár a test- és egészségkárosító magatartások általában a bűncselekmény témakörébe esnek.
tegnap 00:56
 6/21 anonim ***** válasza:
Ezen belül se mindegy hogy valakinek megpöckölöd az orrát vagy fejbe rúgod hogy széttörik az arca, tehát fokozatok szerinti besorolás van.
tegnap 00:58
 7/21 A kérdező kommentje:

A tanúvallomását nem láttam és ott vannak eltérések. A testvéremről van szò. A távoltartásban írták megalapozottan vagyok gyanúsíthatò hogy megütöttem vagy 15 alkalommal. A mentősök először úgy vélték tört az orra és a bordája. A vizsgálat mutatta ki nem tört semmi 8 napon belül gyògyulò. Ezért kérdezem csak hogy ez már lehet letöltendővel büntetni, az adott körülményekkel, illetve hogy ilyenre nem volt példa soha.

Köszi a válaszokat

tegnap 05:41
 8/21 anonim ***** válasza:

"A vizsgálat mutatta ki nem tört semmi 8 napon belül gyógyuló."

Mit mutat a papír, a vizsgálat, ez a lényeg!

Itt a tények beszélnek, nem a vélemények!

tegnap 10:20
 9/21 A kérdező kommentje:
Igen, de van az az igen nagy gond hogy súlyos testi sértésnél nem azt veszik figyelembe mennyit határoztak meg, hanem a tényleges felépülési időt. És erről semmi informáciò, dokument nincs. A súlyos testi sértés pedig így alapbòl büntetendő.
tegnap 11:46
 10/21 anonim ***** válasza:

Ha nem 8 napon belül gyógyuló, akkor nincs miről beszélni.

Akkor most 8 napon belül gyógyul vagy sem? Érted...

tegnap 18:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!