Mit lehet tenni, ha a gyerekem apja a barátnőjére iratja a házat, amit az én vagyonomból vett el válláskor?
Egy közös gyermekünk van az első házasságomból.
Már házasok voltunk, amikor a szüleimtől megörököltem egy családi házat, mellette volt saját házunk is, ami ugyan csak az én vagyonom volt egyedül.
Az ex férjem konkrétan semmit nem tett anyagilag a házasságba, sose volt ingatlanja.
Váláskor vitte az egyik házat, így állapodtunk meg. Én belementem, mert nem akartam, hogy az utcára kerüljön, illetve azt gondoltam, hogy ígyis úgyis a gyerekem örökli majd.
Viszont jött egy hivatalos papír, amit az apja küldött el nekünk, hogy akkor bontsuk ki, amikor esetleg meghal.
Viszont nem vártunk addig, évekig őriztük, de most kinyitottuk.
A mostani 30 évvel fiatalabb barátnőjére iratta a házat 100%-osan.
Tudok perelni? Ki lehet hagyni a gyereket az örökségből?
(Igazából tulajdonos váltás lett, szóval nincs is örökség?!)
Az "akkor bontsuk ki ha meghal" rész elég kamu szagú.
Amúgy meg csodák nincsenek, örökség halálozás esetén van, viszont amíg él, addig a tulajdon az övé és úgy rendelkezik vele, ahogy akar. Eladhatja, elajándékozhatja.
Házasok voltunk már, amikor a szüleim nevén lévő 2db ház a nevemre került.
Amiben én laktam, és amiben a szüleim.
Ezt házasság alatti vagyonszerzésnek ítélte meg a bíróság.
(Viszont a belekötés mellé írhattál volna valami hasznosat, ha meg nem tudsz, ne állj bele emberekbe a hibát keresve! A megoldást keresem és nem akartam regényt írni és részletezni. A lénegy ktt van)
2# kamu? Istenem…..
A végét viszont én is így gondolom sajnos, de reméltem van valami megoldás.
Azért azt jó lenne tudni, hogy te neki ajándékoztad hivatalosan, papírral vagy pedig csak odaengedted lakni.
Mert ha ő nem tulajdonos, akkor hogyan írathatta a barátnőjére?
Ha viszont lepapírozva került a nevére, akkor szerintem sajnos nincs mit tenni, mert a tulajdonával -még életében-, azt tesz, amit akar.
Mivel jogilag az ő tulajdona elvileg azt csinál vele amit akar. A házasság alatti vagyonszerzést kellett volna még a váláskor piszkálni.
Bár ha kiskorú gyermeke van (ha még az), akkor azért a gyámügynek lehet beleszólása.
Itt valami nem stimmel.
"Házasok voltunk már, amikor a szüleim nevén lévő 2db ház a nevemre került."
Milyen formában került a te nevedre ? Megvettétek a férjeddel, a szüleid neked-nektek ajándékozták vagy hogy ?
"Házasok voltunk már, amikor a szüleim nevén lévő 2db ház a nevemre került."
Mármint elhunytak és megörökölted? Ez ui. még házasságban is különvagyonnak számít. Ezen nem kell osztozni váláskor.
De most nem világos, hogy hány házról beszélünk. Egy volt a tiéd, de akkor egyet örököltél a szüleidtől, ugye nem kettőt? Vagy mindkettő a szüleid nevén volt, tehát az is, amelyikben laktatok a férjeddel?
Nekem nagyon furcsa ez az ítélet, ha ilyenek voltak a körülmények.
De ha konkrétan a férjedé lett az egyik ház, akkor azt valóban bárkinek eladhatja, elajándékozhatja. Nem tudom, miért gondoltad automatikusan, hogy a gyereked fogja majd évtizedek múlva örökölni.
Megj.: Ha volt férjednek új kapcsolatából született volna mondjuk még 2 gyereke, akkor a te gyereked már csak egyharmadát örökölné a háznak, sőt, ha a barátnőjét feleségül vette volna, még annyit sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!