Csak szerintem van túlzásba víve a családvédelem magyarországon?
Elképesztően nagy pofátlanságnak tartom, hogy a várandós nőket nem szabad felfüggeszteni, sem kirúgni, sem felmondani náluk, mert gyereket várnak/ nevelnek. Apám már lassan 5 éve tart el egy nőt, aki nem csinált semmit az utóbbi időben, csak gyereket várt meg nevelt. Nem roma származású a nő meg semmi, de ezt egyszerűen elfogadhatatlannak tartom, hogy úgy kell fizetnie apámnak a pénzt, hogy tulajdonképpen a semmiért fizet. Ennyi erővel azt a pénzt be lehetne rakni a kazánba, mert semmi értelme sincsen. Mert jaj szegény anya, gyereket nevel meg így meg úgy. De ha belegondoltok ez a munkáltatónak mindattól függetlenül, hogy jól megy e a vállalkozása vagy sem, veszteséget jelent.
Sajnos apámnak szinte csak nő alkalmazottjai voltak, így most munkaereje sincsen, és mivel mindegyik várandós, ezért fizetheti a halom pénzt a semmiért. Ráadásul többet kell melóznia azért a pénzért, amit aztán a kukába is dobhatna. Évente most annyi pénzt kell majd fizetnie, amiből egy kocsit is vehetne.
K*rva mérges vagyok. Nagyon felb*sz hogy ilyen elborult törvények vannak ebben a csicska országban.
Apádnak a szabadságon és a 15nap betegszabadságon kívül semmit nem kell fizetnie.
Ha valami mégis, akkor lehetséges, hogy azok a nők w testvéreid nevelik.
Fentebb bemásoltam: "A terhességi táppénz 1/3-át a munkáltatónak kell fizetnie." Melyik részét nem sikerült értelmezni, 21-es és 24-es? Segítek:
"terhességi táppénz" = pénz, amit a terhes nő kap, ha nem dolgozik
"1/3-a" = a pénzösszeget elosztod hárommal
"munkáltató" = jelen esetben a kérdező apja
"kell" = a törvény által előírt dolog
"fizetni" = a pénzt (jelen esetben a táppénz egyharmadáról van szó, amit fentebb olvashattál) átutalni az alkalmazott nő számlájára
Ha még valamit nem sikerült felfogni, kérdezz, de attól nem változik semmi, hogy beírod még ötvenszer, hogy "apádnak semmit nem kell fizetnie".
Szerintem nem ugyanarról beszélünk. Amire ti gondoltok az a gyes, de én a gyedről beszélek. Egyébként meg ti ismeritek rosszul a törvényt mert ez már 20-30 évvel ezelőtt is pont ugyanígy volt, a munkáltató fizette a pénz 1/3-át, legyen szó bármekkora összegről. Dobálhattok be minden no name cikket amit találtok, de az nem ugyanaz mint a törvényköny, vagy olyan vállalkozók magyarázata mint a faterom. (És tényleg fideszes hátszél fúj 🫢)...
A kommentek alapján meg egyébként is az látszik, hogy jobb is lenne ha nem születne több gyerek magyarországon, drasztikusan lecsökkenne a retardált idióták száma ahogy elnézem a válaszolók nagy részét (tisztelet a kivételnek)... 🤦🤦
20. Belinkeltem az egész cikket. Miért kellett volna az egész szöveget idézni belőle?
Amúgy nem a szülés előtti táppénz volt a téma, hanem a kérdező azon állítása, hogy az apja 5 éve "eltart" olyan dolgozót, tehát fizet utána aki elment szülni.
#30-as miért, te talán magánvállakozó vagy?
Egyébként meg csak így zárójelben megjegyzem, hogy nem csak apámnál van ez így hanem a környékünkön lévő jópár vállakozásnál is, és apám barátjának vállakozásában is pont ugyanez a probléma mint neki.
Tehát valósszínűleg az azért jobban tudja mi a helyzet, akinek gyakorlatilag ennek a bürokráciai része teszi ki a munkája nagy részét...
Óriási képzavar van itt a fejben. A táppénzt nem a munkáltató fizeti, hanem a NEAK. A Gyest, Gyedet megint nem a munkáltató fizeti. Ha egy nő elmegy szülni, semmibe nem kerül a munkáltatójának. Feltéve, ha van a NEAK-nak miből fizetni, ha előtte be volt jelentve munkavállaló munkabére és fizette a munkáltató a társadalombiztosítást, eü. hozzájárulást+egyéb adókat. Társadalombiztosítás: Hallottad már ezt a szót?
Valószínűleg azért nem ismerős, mert a vállalkozásotok a munkavállaló munkabérét nagy részben (ha nem teljes egészében) nem jelenti be, hanem feketén foglalkoztat. Ez fáj most annyira, hogy pár hónapra mégiscsak kéne TB-t fizetni a hölgyek után, hogy azok az elkövetkező 2-3 évben kapjanak valami apanázst. Bár szép kis vállalkozás lehet, ha még egy rendes könyvelőhe/bérszámfejtője sincs, aki a jogszabályokkal képbe tenné őket. Ilyen helyen nem szabad dolgozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!