Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit szólsz ahoz, hogy már...

Mit szólsz ahoz, hogy már akármit ellopsz, lecsuknak?

Figyelt kérdés
2010. okt. 2. 15:25
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

Kamu válasza:

Csak be kell tartani a tízparancsolat 7-ik parancsolatát, mely így szól: ne lopj !

Különben mit szólnál az iszlám törvénykezéshez, a sariához ?

Abban lopásért első esetben csuklóból, második esetben könyökből vágják le a tolvaj kezét.

2010. okt. 2. 15:49
 12/35 anonim ***** válasza:
100%

ma 15:43-nak!

Például én!

Azért tartok itt, ahol tartok!

Több, mint 2 hónapig nem volt netem, mert nem tudtam kifizetni a szolgáltatást, még szerencse, hogy a szolgáltatómmal úgy állapodtam meg, hogy előre fizetek, így nem lett adósságom!

Ha pedig így állsz hozzá a kisebb lopásokhoz, akkor mit szólnál ahhoz, ha saját ABC-d lenne, és napi 20-30 ilyen "törzsvásárlód" lenne?

Ezelőtt 40évvel (50 vagyok) egy ilyen csínytevésért kaptunk néhány nyaklevest vagy pofont, otthon meg a többit, és kétszer is meggondoltuk, hogy hozzányúljunk-e ahhoz, ami nem a miénk! Ma meg, ha egy bolttulajdonos netán meglegyintene egy tolvaj gyereket, a szülei fel is jelentenék!

2010. okt. 2. 15:55
 13/35 anonim ***** válasza:
21%

Azt szólom, hogy ha ez így lesz akkor az ország 95% a a sitten végzi, vagy éhen fog halni ezek melletta fizetések mellett..

Szted miért lopnak a magyarok, vagy miért loptak régen?

Mert sose volt semmijük!

2010. okt. 2. 16:03
 14/35 anonim ***** válasza:
46%
"Ahogy az ember nézi a híreket, rá kell döbbennie, súlyos mulasztások vannak még hazánkban az emberi jogok terén. Leginkább talán a büntetés-végrehajtás ad okot komoly aggodalomra. A hazai börtönviszonyok, lássuk be, katasztrofálisak. Ott ül az a sok ember bezárva, s gyakran egy elítélt legszebb évei mennek ezáltal veszendőbe. A humanista ilyenkor joggal kiált fel: Vajh mi jogon veszi el egyik ember a másiktól annak legszebb éveit? Az egészséges erkölcsi érzékkel megáldott, felvilágosult polgár nem is mondhat erre mást, mint: Nem. De ez még semmi! A börtönök ráadásul túlzsúfoltak is, így a rabok könnyen komplexusokkal teli, sérült személyiségekké válhatnak. Engedheti-e ezt egy humanista? Mi lenne hát a megoldás? A válasz egyértelmű: a börtönök teljes felszámolása! Indulásként „ mintegy átmenetileg „ javasolnám az Idi Amin csomagtervet. Mint köztudott, Idi Amin Dada ugandai elnök roppant egyszerű módon szüntette meg a börtönök túlzsúfoltságát. Ahogy kezdtek a cellák megtelni, ott helyben „ mindenféle bírósági hercehurca nélkül „ végezték ki a bűnözőket, s máris akadt hely a következő szállítmánynak. Mint látjuk, a humánum egyenesen megköveteli, hogy a rabokat ne tartsák kegyetlen módon bezárva, hanem haladéktalanul végezzék ki. De mit csináljunk a kisebb bűnösökkel? Aki szívén viseli az emberi jogok helyzetét, óhatatlanul felteszi magában a kérdést: Van-e jogunk apró bűnökért bezárva tartani valakit? A válasz kézenfekvő: Nincs! Börtön helyett botozás! A köztereken csinos kis kalodákat kéne fölállítani. A kalodák mellé pedig ízléses kis standokat, ahol záptojás, karalábé és akciós paradicsom lenne olcsón beszerezhető. (A szatócsok szerintem értik, hogy miről is beszélek.) Ez megoldaná az eladhatatlan termékek problémáját, ráadásul komoly bevételt jelentene az államkincstár számára. Külön kiemelném a dolog népnevelő jellegét, mert amíg a lakosság a kivégzéseket meg a nyilvános testi fenyítéseket nézi, addig se a valóságshow-k butító mákonyán tompítja amúgy sem túl magas szellemi kapacitását."
2010. okt. 2. 16:04
 15/35 anonim ***** válasza:
19%

Még jó, hogy nem a kezüket vágják le...

Képzeld el hány csonka, műkezes ülne akkor most a parlamentben O.o

A műkezüket is naponta cserélnék újra...Biztos nem olcsó mulatság! És hova vezet ez? Na hova? Na ugye. Nincs itten kérem megállás.

2010. okt. 2. 16:06
 16/35 anonim ***** válasza:
90%
13 évesen csokoládét, 18 évesen mobiltelefont, 25 évesen autót /mondjuk legyen a Tied/......
2010. okt. 2. 16:16
 17/35 anonim ***** válasza:
36%

Minden tyúklopási ügyért már hogyan adnának börtönbüntetést, vagy lerövidülne: Mari néni ipari kamera szeme a bizonyíték, rögtönítélő bíróság, másnap börtön? Mennyi idő, mennyi pénz, vasn-e elég börtön, hely...

Egyik kézzel adni, a másikkal elvenni - gazd-i válság ide vagy oda..

2010. okt. 2. 16:43
 18/35 anonim ***** válasza:
100%
Évek óta ezt kellett volna csinálni..én eddigsem loptam ezután sem szándékozom...nincs mitől félnem..aki lop az börtönbe való.....legyen cigány vagy magyar egyaránt
2010. okt. 2. 17:01
 19/35 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem érint, mert nem lopok. Aki meg igen, az megérdemli.
2010. okt. 2. 17:18
 20/35 anonim ***** válasza:
43%
Természetesen helyeslem. Én felkötném aki lop.
2010. okt. 2. 17:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!