Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit szólsz ahoz, hogy már...

Mit szólsz ahoz, hogy már akármit ellopsz, lecsuknak?

Figyelt kérdés
2010. okt. 2. 15:25
1 2 3 4
 1/35 A kérdező kommentje:
Jó azt megértem, hogy úgy lopnak el dolgokat, hogy 20 000 ft-alatt legyen az áru, és ezt többször is megismétlik, de egy 13 évest, aki elemelt egy csokoládét, ezt nem tudom elfogadni.
2010. okt. 2. 15:27
 2/35 anonim ***** válasza:
62%

Ellopok egy csokit: Börtön.

Kokainozok: Eltérítés.

Fejbe rúgok valakit az utcán: Felfüggesztett szabadságvesztés.

2010. okt. 2. 15:33
 3/35 anonim ***** válasza:
85%
Fogadd el!
2010. okt. 2. 15:34
 4/35 anonim ***** válasza:
93%
Pedig nagyon helyes, még a nagyértékű lopásokat, csalásokat stb is jobban kéne büntetni. Egy 13 éves meg mért legyen kivétel? Nekem olyan idős koromba eszmbe nem jutott volna lopni, mert tudtam hogy nem szabad. Talán egy kis idő a hűvösön majd megérteti vele, ha a szép szóból nem értette meg...
2010. okt. 2. 15:34
 5/35 anonim ***** válasza:
88%

Én eltudom, és azok a tinik is, akik állítólag fogadásból loptak sem tudom egy pillanatig sem sajnálni. Így legalább megtanulják, hogy nem veszik el többet, ami nem az övék, és ezt nem 40 meg 50 éves felnőtt embereken kell elsősorban alkalmazni, mert azok már nem fognak változni, hanem igenis azokon is akik még "nevelhetők".

ja és nem kell aggódnod egy percet sem, mert 13 évesen senkit nem csuknak le, azokat akiket bevittek egy északára 16 éves lányok voltak, 14 év alattit nem csuknak le.

Ja és igen egy csokit se lopjon el. És még mielött megkérdezed nem én sosem loptam csokit, se kiflit, se rágót sem soha. Engem nagyszüleim neveltek, és tényleg neveltek és elég korán megtanultam hogy mit szabad és mit nem. A rágólopásnál, meg a cukorcsenésnél kezdi valószinűleg egy leendő tolvaj is. És gondolom még sokak vannak így mint én, hogy eszük ágába sem jutott soha lopni.

28/N

2010. okt. 2. 15:36
 6/35 anonim ***** válasza:
65%

A 15.33 jól rámutatott arra, hogy ezzel röhejesen aránytalan lett a büntetési rendszer, mert miközben a 20000 alatti szabálysértéseknél bevezették az elzárást, és ki is szabják, addig a nagyobb értékű lopások és más bűncselekmények liberális elbírálási gyakorlata nem változott. Erre oda kellett volna figyelni a törvényalkotóknak, és megteremteni az összhangot.

Én egyébként egyetértek azzal, hogy a kis tolvajokat is elzárják, mert ha nem zárják el, akkor a többségük semmi mással nem büntethető, ugyanis pénzük, jövedelmük nincs. De ezzel arányba kellett volna hozni a többit is.

2010. okt. 2. 15:39
 7/35 anonim ***** válasza:
51%
Röviden azt is szólhatnám, hogy én nem lopok.
2010. okt. 2. 15:40
 8/35 anonim ***** válasza:
4%
Rettenet mi van itt ebben az országban. A törvény pedig cigányellenes, úgyhogy remélem az alkotmánybíróság fog kezdeni valamit ennek a förtelmes törvény eltörlése érdekében. Nem a középkorban vagyunk már, hogy lopásért ilyen nagyon elítéljenek valakit! És ha lopott mi van? Ki nem lop?!
2010. okt. 2. 15:43
 9/35 anonim ***** válasza:
100%
Tízparancsolat
2010. okt. 2. 15:44
 10/35 anonim ***** válasza:
35%
én sem lopok, de ez a törvénymódosítás megint óriási hozzá nem értésről tanúskodik, a közbiztonságot egy ezrelékkel sem teszi jobbá.
2010. okt. 2. 15:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!