Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet ebböl rendőrségi ügy?...

Lehet ebböl rendőrségi ügy? Tűzijáték.

Figyelt kérdés

Tegnap este elindultam otthonról, még csak 17 óra volt, és 18 órától lehetett közterületen használni tűzijátékot. Egy téren mentem el, és egy 25 év körüli csávó két tini kölyökkel volt, majd egy doboz alakú tűzijátékot letett a földre, az ami kb 20-30 sorozatlövést lő. Meggyújtotta, pont ott mentem pár méterre, tudtam, hogy gyújtás után nem 2 másodperc mire lő, hanem 5-10 másodperc, odaléptem és felrúgtam a tűzijátékot, azt amikor el kezdett lőni, elborulva a földön össze-vissza kezdett lőni mindenfelé, aki meggyújtotta felé is, én nem féltem csak röhögtem, az meg meg volt őrülve, egy-két lövés feléjük lőtt, azt besz@rtak futottak össze vissza én meg mondtam, hogy most legyenek bátrak. Aztán mentem tovább, mikor elmüködött a tűziháték ordibálta a gyerek, hogy feljelent a rendőrségen.

Jogilag lehet ebből bajom, esetleg rendőrségi ügy, vagy ő a hibás, miért vesz és működtet tüzijátékot, ha fél tőle és ugrál, szalad?

2023. jan. 1. 21:59
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
100%
@39 Tehat senkinek semmit se szabad csinalni az otthonan kivul, mert a kerdezonek barmikor kedve szottyanhat felrugni barmit kozteruleten. Teljesen logikus...
2023. jan. 2. 22:13
 42/50 anonim ***** válasza:
24%

42 - A kérdés arról szólt, lehet-e ebből rendőrségi ügy. Éppen nem kizárt, de 99,9% felett van az esélye, hogy semmi nem lesz belőle.

Hogy a kérdező hány tűzijátékost rúg fel, vagy ver össze, engem ezen felül nem izgat. Az pedig, hogy engem nem érdekel, nem törvénytelen.

2023. jan. 2. 22:17
 43/50 A kérdező kommentje:

35-ös. Tudom, hogy azzal fogsz jönni, hogy m8ndent meg tudok magyarázni, de akkor is elmondom.

Ha már ennyire sok válasz érkezett és ennyire belemerültünk, hozzáteszem, hogy nálunk még ma nincs úgymond munkanap, a héten lesz leltár, jövőhéttől kezdünk élesben dolgozni, a január első hete nekünk még csendes, ezért unatkozom is, netezek, olvasok és tárgyalom kifelé ezt a témát, nem te fizeted a netemet.

Murka666-nak pedig igaza van. Ha nincs mit meggyújtani, nincs balesetveszély.

Tudod te gyengeelméjű 35-ös, nem kell senkinek sem felrúgni tűzijátékot, ahhoz, hogy balesetveszélyes helyzet legyen.

A tűzijáték balesetveszélyes, és amikor meggyújtják, hiába felfelé akarnák lőni, az ha már meg lett gyújtva, onnantól a környéken balesetveszélyes helyzet lesz, mert ismétlem a tűzijàték mind veszélyes. Volt, hogy meggyújtották, várták hogy felmenjen milyen szép és hibás volt, gyárihibás, aztán az egész ott robbant fel a földön. Vagy felfelémenet iránytválott és épület felé ment.

2023. jan. 2. 22:18
 44/50 anonim ***** válasza:
96%
Adja az ég hogy ez csak troll, arról papol hogy balesetveszélyes, aztán vízszintesbe rúgja.... :D :D Ha nem kamu az ilyen illetné meg, hogy képen találja.
2023. jan. 2. 22:22
 45/50 anonim ***** válasza:
100%
Tök jó hogy 5-ször emondtad, hogy mennyire balesetveszélyes ez a nyomorult tűzijáték, de te meg egyből felrúgtad. Nem baj az neked, hogy a tűzijáték felrúgva még 5-ször annyira veszélyesebb?!
2023. jan. 2. 22:27
 46/50 anonim ***** válasza:
92%

F1, F2 mehet 28-tól közterületen is.

("A jogszabály nem engedi meg, hogy engedély vagy hatósági bejelentés nélkül lőjünk tűzijátékot közterületen, sportolásra vagy szabadidő eltöltésére szolgáló helyen. Ezeken a helyeken továbbra is csak pirotechnikus szakember dolgozhat.

A tilalom alól a szilvesztert közvetlenül megelőző időszak (december 28.-31.) kivétel, akkor a korlátozások nem élnek, sőt, december 31-én 18:00 órától január 1. 06:00 óráig akár 3. osztályú termék is használható engedély nélkül minden 18 év feletti személynek!")

Tehát a fiúk semmit nem követtek el veled ellentétben.

Remélem keményen megbüntetnek te nagy "bölcs" kretén félvén f*sz.

2023. jan. 6. 02:22
 47/50 anonim ***** válasza:
100%
43 miért lenne veszélyes?begyújtod kitámasztod ahogy kell elfutsz és semmi próbléma akkor se ha besül akkor se ha a telepbe működik el.ennyi
2023. jan. 7. 20:40
 48/50 anonim ***** válasza:
100%
11 mindjárt küldök egy 560 lövéses 75 mm es telepet a házadban (ha neked van olyan) mindjárt nem lesz olyan nagy a pofád.gyökérgyerek
2023. jan. 7. 20:42
 49/50 anonim ***** válasza:
84%

17 lőjj vetőcsöves bombát.Ha amerikából feketén szerzed be akár 200 decibel fölött is szól.És hogy kiotassalak elmondom miért vagy hülye:ha a tűzijáték egy vizsálat során 1 decibellel is hangosabbat szólt mint ami a megengedett azonnal tiltották.Ilyen az eu.

"Én nem féltem, ő higyhogy félt, ha ő akart robbantgatni???"

azért mert ő normálisan akarta használni te baromarcú.

2023. jan. 7. 20:46
 50/50 anonim ***** válasza:
88%
36 itt nem erről volt szó te fogyatékos.A kérdező meg kaphatna így 50 évesen pár szem frontint
2023. jan. 7. 20:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!