Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet ebböl rendőrségi ügy?...

Lehet ebböl rendőrségi ügy? Tűzijáték.

Figyelt kérdés

Tegnap este elindultam otthonról, még csak 17 óra volt, és 18 órától lehetett közterületen használni tűzijátékot. Egy téren mentem el, és egy 25 év körüli csávó két tini kölyökkel volt, majd egy doboz alakú tűzijátékot letett a földre, az ami kb 20-30 sorozatlövést lő. Meggyújtotta, pont ott mentem pár méterre, tudtam, hogy gyújtás után nem 2 másodperc mire lő, hanem 5-10 másodperc, odaléptem és felrúgtam a tűzijátékot, azt amikor el kezdett lőni, elborulva a földön össze-vissza kezdett lőni mindenfelé, aki meggyújtotta felé is, én nem féltem csak röhögtem, az meg meg volt őrülve, egy-két lövés feléjük lőtt, azt besz@rtak futottak össze vissza én meg mondtam, hogy most legyenek bátrak. Aztán mentem tovább, mikor elmüködött a tűziháték ordibálta a gyerek, hogy feljelent a rendőrségen.

Jogilag lehet ebből bajom, esetleg rendőrségi ügy, vagy ő a hibás, miért vesz és működtet tüzijátékot, ha fél tőle és ugrál, szalad?

2023. jan. 1. 21:59
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
34%
14 - Bírom, hogy minden agyhalott politikát lát bele egy ilyen kérdésbe is 😀
2023. jan. 2. 08:06
 22/50 anonim ***** válasza:
100%

"Nekik meg élvezniük kellett volna, hogy mellettük húz el a tűzijáték."

Te most trollkodsz, vagy tényleg ilyen hülye vagy?? Te mit szólnál ahhoz, hogy ha feléd engednének el egy tűzijátékot és rajtad is robbanna szét, te élveznéd? Ha nem trollkodsz, komoly bajok lehetnek a fejedben és nagyon megérdemelnéd azt a feljelentést!

2023. jan. 2. 10:43
 23/50 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, itt még inkább te voltál aki veszélyeztette a másikat.

A másik része meg hogy vannak egész évben használható termékek, így nyugodtan használhatta 18 óra előtt is ha olyan volt.

De ha jól sejtem erről már nem győződtél meg te jóképességű? :D

2023. jan. 2. 18:51
 24/50 anonim ***** válasza:
100%

"Oké én könnyen beszélek, mert 30 éve katona koromban elég sokat robbantottam, nem vacak kis tűzijátékokat, hanem 100x komolyabb szerkezeteket, olyat szólt, azt hittem átszakad a dobhártyám. Szánkat ki kellett tátani. A gépfegyver a fülemtől fél méterre sült el."

És ez feljogosít hogy játszd a nagy jampit hogy mekkora faszagyerek voltál a második világháborúban? :D

2023. jan. 2. 18:55
 25/50 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező van vagy 50 éves. Én pedig azt hittem hogy egy ilyen huszonéves kis csitrigyerek. Hát, ez 5
2023. jan. 2. 18:58
 26/50 anonim ***** válasza:
100%
*Hát, ez 50 évesen írtó ciki!
2023. jan. 2. 18:59
 27/50 A kérdező kommentje:

23-as. De tudod játszani az okosat. Az egész évben használható tűzijàtékokat csak magán területen szabad használni. Közterületen csak dec.31 18.00-jan.1 6 óráig, ebben az időszakban viszont nagyobb 3. tűzijátékokat lehet haználni. Tehát mielőtt te itt tanítanál engem, olvasd el az erről szóló 2011-es törvényt. 9kos buksid van, a google a barátod.

A veszélyeztetésről meg annyit, hogy nem kell tűzijátékozni, van más elfoglaltság, szórakozás is a tűzijátékon kívűl.

2023. jan. 2. 19:01
 28/50 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, mit nem értesz azon, hogy te csináltál veszélyesebb dolgot??

Mi lett volna, ha abban a pillanatban, ahogy felrúgod, egy rakéta berepül egy erkélyre és felgyújtja a lakást? (Igen, történt ilyen idén, és nem, nem a tűzijátékost veszik elő ilyenkor, hanem téged, öregem!)

2023. jan. 2. 19:07
 29/50 anonim ***** válasza:
100%
Annyi eszed már lehetne 50 évesen kérdező, hogy ha a tűzijáték nekiment volna az egyiknek és megsérül, akkor tökmindegy hogy ők is szabályt sértettek, de rajtad verik el a port, jogosan!
2023. jan. 2. 19:11
 30/50 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező.

Képzeld ismerem a szabályozást, legyél boldog hogy most ebbe beleköthettél hogy ezt kihagytam :)

A veszélyeztetésről meg annyit hogy te jelen helyzetben nagyobb veszélyhelyzetet teremtettél mint hogy ők fellőtték volna a tűzijátékot.

Biztos akkora gondot okozott volna neked egyszerűen továbbhaladni vagy csak pár lépéssel nagyobb körben kikerülni, igaz?

Inkább nekiállsz önbíráskodni.

Tűzijátékozni pedig lehet, nincs jogod megtiltani.

2023. jan. 2. 19:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!