Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet ebböl rendőrségi ügy?...

Lehet ebböl rendőrségi ügy? Tűzijáték.

Figyelt kérdés

Tegnap este elindultam otthonról, még csak 17 óra volt, és 18 órától lehetett közterületen használni tűzijátékot. Egy téren mentem el, és egy 25 év körüli csávó két tini kölyökkel volt, majd egy doboz alakú tűzijátékot letett a földre, az ami kb 20-30 sorozatlövést lő. Meggyújtotta, pont ott mentem pár méterre, tudtam, hogy gyújtás után nem 2 másodperc mire lő, hanem 5-10 másodperc, odaléptem és felrúgtam a tűzijátékot, azt amikor el kezdett lőni, elborulva a földön össze-vissza kezdett lőni mindenfelé, aki meggyújtotta felé is, én nem féltem csak röhögtem, az meg meg volt őrülve, egy-két lövés feléjük lőtt, azt besz@rtak futottak össze vissza én meg mondtam, hogy most legyenek bátrak. Aztán mentem tovább, mikor elmüködött a tűziháték ordibálta a gyerek, hogy feljelent a rendőrségen.

Jogilag lehet ebből bajom, esetleg rendőrségi ügy, vagy ő a hibás, miért vesz és működtet tüzijátékot, ha fél tőle és ugrál, szalad?

2023. jan. 1. 21:59
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a tüzijátékozó kap egy szabálysértési figyelmeztetést, vagy maximum egy pár ezer forintos pénzbírságot, a Kérdező pedig elő lesz állítva a rendőrségre bcs gyanúval, aztán kap egy olyan pénzbüntetést, hogy rámegy a gatyája is. Tökre megéri!
2023. jan. 2. 19:16
 32/50 A kérdező kommentje:

31-es. Ezért le nem csuknak, én is pénzbüntire gondoltam, kifizetem azt a 250-300 ezret, csak 1x legyen nekem is igazam.

Ha feljelentenek, azt is el kell mondaniuk a rendőrségen, hogy hánykor használták a tűzijátékot, ők is buknak, mert 17 óra után 1-2 perccel használták, én meg a veszélyeztetésért.

Szerintem sokkal nehezebb lesz nekik 20, 30, vagy 50 ezret kifizetni, mint nekem 300 ezret. És most nem menősködni akarok, hanem 16 éves korom óta dolgozom és nem a seggemen ültem, buliztam mint a mai fiatalok, hanem tettem azért, hogy 50+ éves koromra rendezett életet éljek/éljünk a családdal.

2023. jan. 2. 21:26
 33/50 anonim ***** válasza:
20%

Nem lesz ebből semmi.

És egyébként ha büntetlen előéletű vagy, megúszod pénzbírsággal, v felfüggesztettel. Ilyen miatt nem küldenek egyből sittre 200% körüli telítettségnél...

2023. jan. 2. 21:42
 34/50 anonim ***** válasza:
100%

"És most nem menősködni akarok, hanem 16 éves korom óta dolgozom és nem a seggemen ültem, buliztam mint a mai fiatalok, hanem tettem azért, hogy 50+ éves koromra rendezett életet éljek/éljünk a családdal."

Mégis, 50+ éves korodra annyi eszed lett ezzel a felrúgos mutatványoddal, mint egy taknyos 15 éves kölöknek.

2023. jan. 2. 21:51
 35/50 anonim ***** válasza:
91%

"Láttam egy kérdést, amit te írtál, hogy véresre verted egy kölyök száját, mert az feléd lőtte a tűzijátékot. Le a kalappal, jól tetted. Én is szájbab@sztam volna, de nálam kiesett volna az összes foga a gyereknek."

Na, ilyen alapon te is kaphattál volna, nem gondolod?

2023. jan. 2. 21:53
 36/50 anonim ***** válasza:
23%
Mért kaphatott volna? Nem ő gyújtotta meg a tűzijátékot.
2023. jan. 2. 21:54
 37/50 anonim ***** válasza:
100%
Murka666, hát, talán csak azért, mert a felrúgással több ember testi épségét is veszélyeztette! Mert, mi van ha csak egy tűzijáték darabka az egyik felé repül, robban, és égési sérülést okoz, hmm? Vagy mondjuk olyan irányba mentek volna a tűzijátékok, amik egy komolyabb tüzet okoztak volna, akkor mit csinált volna a főhősünk? De ez már ki volt tárgyalva 3 oldalon keresztül.
2023. jan. 2. 21:59
 38/50 anonim ***** válasza:
0%
38 - Nem lett volna mit felrúgni, ha nem gyújtanak tűzijátékot.
2023. jan. 2. 22:02
 39/50 anonim ***** válasza:
100%

"38 - Nem lett volna mit felrúgni, ha nem gyújtanak tűzijátékot."

:D Ezzel a rendőrségen elég szépen körberöhögnének

2023. jan. 2. 22:06
 40/50 anonim ***** válasza:
19%

40 - Rendőrség amúgy is szarni fog az egészre. Mit gondolsz, kivonul majd az FBI DNS mintàkat venni?

Nagyon kèpben vagy, látom...

2023. jan. 2. 22:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!