Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hagyaték visszautasítása...

Hagyaték visszautasítása hogyan zajlik és kb mennyibe kerül?

Figyelt kérdés
Nincs adósság. Egy éve hármunké a ház. De minden rokon azzal nyaggat h a hugomnak vannak gyerekei és neki adjuk át. Sok mocskos dolgot, bánásmódot el kellett szenvednünk. nem bírjuk tovább, feladjuk. Mindenki a hugommal van.
2022. dec. 28. 03:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha az államnak ajándékoznád, akkor lenne csak igazán pokolban részed, az tényleg kicseszés lenne.

Adózni annak kell, aki kapja az ajándékot, az ügyvédet is neki kell fizetnie.

De mondom, nem kell, hogy ez pokol legyen: megmondod, hogy márpedig nem engedsz, vagy elintézitek szépen, és kifizetik a részed, vagy bíróság árverezi el, de akkor mindenkinek rosszabb lesz.

De ha téged ennyire nem érdekel, én sem fordítok több figyelmet erre.

Az ügy intézésével megbízhatsz egy ügyvédet, megmondod, a kedves családtagoknak, hogy a továbbiakban az ingatlannal kapcsolatosan vele tárgyaljanak, amennyiben téged zargatnak, akkor azt zaklatásnak veszed, és megteszed a szükséges jogi lépéseket (erről egyébként az ügyvéd is írhat nekik egy hivatalos levelet), lehet, hogy abbamaradnának a zaklatások, és gördülékenyebben mennének a dolgok.

De ha már tényleg semmit nem ér neked, és meg akarsz szabadulni tőle, annyi erővel akár neki is adhatod, ha fizeti a díjakat. De én ezt így erőszak hatására megfutamodásnak tartom, nem nagylelkűségnek, és ne hidd, hogy szeretni fognak.

2022. dec. 28. 10:28
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

#11, egy másik kérdésnél kiderült, hogy kb. 3 millió a kecó, és adó alatt ingatlanadót ért a kérdező.

Kérdező, jobban jársz, ha a hugodnak adod vagy a másik egyharmados tulajdonosnak. (Ha már kifizetni nem hajlandóak) A közjegyző előtt kellett volna jelezned, hogy neked nem kell a saját részed, így most már egyetemlegesen felelsz szinte mindenért. Ha beszakad a tető, az egyharmad javítás téged terhel.

Persze mehetsz perre is, de az sokba fog kerülni.

2022. dec. 28. 10:39
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha már megvolt a hagyatéki tárgyalás és úgysem vagy beszélőviszonyban a rokonsággal akkor nem mindegy ? Hagyd a p.csába az egészet és lêpj tovább.
2022. dec. 28. 10:41
 14/16 A kérdező kommentje:

sose szerettek ezek után sem.

úgy olvastam h ajándékozás esetén nekem kell adózni.

miért lenne pokol ha az államnak adnám?

így a legpokolibb.

2022. dec. 28. 10:41
 15/16 A kérdező kommentje:

nem tudom elérni a közjegyzőt. megpróbálom a rendőrséget, mert van bizonyítékom h valóban kiakarnak túrni és kikészíteni.

aztán bírósági ügy.

vagy akár jogi úton elibdított dolog.

a rokonom azt is hazudta h ha jogi úton indítunk el, akkor a bírósághoz megy el a pénz. bár azt se bánom.

2022. dec. 28. 11:46
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Tudomásodra jutott "esemény" után 30 napig tudsz feljelentést tenni.

Tehát ha 2001. január 1-jén átvágtak, de erre csak ma jöttél rá, akkor oké, de ha 32 nappal ezelőtt felgyújtották a házad, azért nem tehetsz már feljelentést, akármennyi bizonyítékod van.

Igazad van, alapból az ajándékozónak kell egy csomó dolgot fizetnie, DE az ajándékozási szerződésben ki lehet azt kötni, hogy minden költséget a kedvezményezett az ajándékozónak megtérít, és ha ezt x határidőn belül nem teszik meg, akkor visszaköveteled az ajándékot, és az esetleges eljárási díj megtérítését is állniuk kell.

"Az ajándék visszakövetelése

A nem szokásos mértékű ajándékok, ha ajándékozási szerződés kereteiben adtuk át őket a megajándékozottnak, bizonyos esetekben visszakövetelhetőek, ha az ajándékozó és az ajándékozott viszonyában vagy anyagi helyzetében változás állt fel. Ha az ajándékozó létfenntartási célokra hivatkozik (és ezt hivatalosan megerősítik), visszakapja a vagyontárgyat.

*******Ha a megajándékozott súlyos jogsértést követ el az ajándékozóval szemben, vagy meghiúsul egy, az ajándékozási szerződésbe foglalt feltevés (például elválik a gyermekünk, akinek a házat ajándékoztuk)*********,

a vagyontárgy, vagy ha nincs meg, annak pénzben kifejtett értéke is visszakövetelhető."

Mit értesz az alatt, hogy ki akarnak túrni? Bent laksz a lakásban és onnan akarnak kitúrni?

Már megmondtam, hogy nem az a megoldás, hogy bent laksz, mert jogod van, vagy ilyesmi, hanem vagy kivásárolnak, vagy eladjátok, vagy ha nem hajlandók se kivásárolni, sem eladni, akkor bíróságra mész, hogy a jogos pénzedhez hozzájuthass.

Vagy elajándékozhatod, de akkor ne rinyálj. Én nem biztos, hogy ajándékoznék nagy értéket olyannak, akik utáltak mindig is, és nem számíthatok a jóindulatukra, hacsak nem vagyok csilliárdos, ők meg ágról szakadt verebek.

Több infót itt találsz az ajándékozásról.

[link]

2022. dec. 28. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!