Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Zaklatásért komoly büntetést...

Zaklatásért komoly büntetést lehet kapni?

Figyelt kérdés
Irogattam messengeren egy pasinak szerelmes üzeneteket, fél éven át de max két havonta, de akkor naponta többször is, ajándékot küldtem neki, először a rendes profilomról, de összevesztünk ott letiltott, utána egy kamu profilról, ott nem tiltott le, elolvasta de soha nem válaszolt... hpsszú történet, bonyolult, nem szeretnék kioktatást, most úgy alakult h magánváddal zaklatásért feljelentett, ezért mennyi büntetést kaphatok, menyire komoly zaklatás a messengeren való szerelmes üzenetjüldés? Soha nem beszéltem vele az utcán, kocsiból, sétából láttuk egymást, nem hivogattam, csak messengeren írtam.

2022. dec. 18. 09:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
6%
Máskor engem zaklass én elveszlek feleségül.
2022. dec. 18. 09:51
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Pár éve néztem utána, sima zaklatás 1 év börtön, fenyegetéssel együtt 2 év börtön. De ha leállsz vele, meg lehet úszni egy távoltartási végzéssel.
2022. dec. 18. 09:53
 3/14 anonim ***** válasza:
23%
Honnan veszed hogy feljelentett? Ezzel kiröhögik a bíróságon . A zaklatás ha személyesen zavarod őt. Instán ha akar letilt.
2022. dec. 18. 11:20
 4/14 A kérdező kommentje:
Feljelentett magánváddal, egyszer már letiltott, a kamu profilt nem tiltotta le ahonnan másodjára irogattam, pedig mindig írtam tiltson le nyugodtan,.... Úgy voltam vele ha nem tilt le s elolvassa az üzeneteket, akkor nem zaklatás, ha zaklatásnak venné akkor letiltana... de azt mondta akkor csinálnék egy harmadik profilt... de nem igaz, akkor észbe kaptam volna....Személyesen nem zavartam, fotót tettem a kocsijára a kutyájáról borítékban, illetve legutoljára bedobattam egy gépelt levelet a postaládájába egy futárra. Nem tudom mennyire súlyos zaklatás ez....
2022. dec. 18. 11:49
 5/14 anonim ***** válasza:
Szerelmes vagy belé?
2022. dec. 18. 12:18
 6/14 A kérdező kommentje:
Voltam... már nem, sajnos megtámodott, bántalmazott az utcán, rendőrségi ügy is lett belöle, de még engem is garázdasággal vádolnak, mikor ő fojtogatott, ütött
2022. dec. 18. 12:23
 7/14 anonim ***** válasza:
Hány évesek vagytok?
2022. dec. 18. 12:42
 8/14 A kérdező kommentje:
Sok... középkor... de nem ez a lényeg, hanem mennyire súlyosnak számít a messengeren üzenetküldés, zakaétásnak számít-e
2022. dec. 18. 12:44
 9/14 anonim ***** válasza:
0%
Nem
2022. dec. 18. 12:45
 10/14 anonim ***** válasza:
84%

A Messengeren üzenetküldés önmagában nem zaklatás, de ha kéretlenül küldöd, túl sokat küldesz az már teljesen kimeríti a zaklatás fogalmát. Igenis zaklattad. Talán épp azért nem tiltotta a le második profilt, hogy legyen bizonyítéka, amit mutathat a rendőrségen.

Miért tetted a kutyája képét a kocsijára? Ez már valami fenyegetés? A futárral küldött levél is elég para. Egyetlen tiltásból már értened kellett volna. Sőt, az első visszautasításból.

2022. dec. 18. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!