Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Komoly kérdéssel jövök....

Komoly kérdéssel jövök. Népszámlálás?

Figyelt kérdés

Ismerem már évek óta ezt az oldalt, tudom mire számítsak 🤣

Gyere csak olts le, kemény vagyok, mint a kü.

De hátha találok értelmes véleményt/választ.

Magyar állampolgár vagyok.

Nekem van Magyarországon (évek óta) bejelentett lakcímem, a családom évek óta ott lakik. Én KÜLFÖLDÖN vagyok, nem megyek vissza, nem tudja hivatalos szerv, hogy itt vagyok.

SzErInTeM ki kell töltenem a népszámlálást.

-Ha nem töltöm ki, akkor megy a családhoz a bünti?

-Kereshetnek a Mo.-i lakcímemen?

-Jó 5let kamu adatokkal kitölteni?

-Valamint, ha nem tudom, hogy kaptam-e egyáltalán levelet, amibe a kód van akkor hogyan tudom az emailre kérni?

2022. okt. 4. 22:34
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
88%
Ha nem élsz életvitelszerűen Mo-on, nem kell kitöltened.
2022. okt. 4. 22:35
 2/18 anonim ***** válasza:
53%
Már a kérdőjeled is komolytalan.
2022. okt. 4. 22:36
 3/18 A kérdező kommentje:
Akkor 1000000% hogy nem jön bünti?! Konkrétan el vagyok tűnve Magyarországról, úgy, hogy ott a hivatalos lakcímem.
2022. okt. 4. 22:40
 4/18 A kérdező kommentje:
Arra lennék kíváncsi, hogy mégis hogyan szűrik ki, hogy ez a helyzet nálam és nem csupán lustaságból nem töltöm ki.
2022. okt. 4. 22:42
 5/18 anonim ***** válasza:
90%
Ha megkeresnek a hivatalos címeden, az ott élő rokonodnak azt kell mondani, hogy külföldön élsz, ezért nem töltötted ki.
2022. okt. 4. 22:44
 6/18 anonim ***** válasza:
42%

Ritka tájékozatlan vagy kérdező. Elég felhívni a családod, és megmondják hogy kinek is kell kitölteni a digitális ívet.(neked nem)

Szóval a család lakására kap egy 12 jegyű kódot, azzal regisztrálnak arra a címre, amiben laknak. Aztán a többi adja magát. Rád senki nem kivácsi, hogy ott vagy-e, a lényeg, hogy darabra meglégy.

Nem kell magadról azt hinni, hogy a hatósággal jól kibabráltál, mert nem tudnak rólad. Ha fontos ember lennél, a hatalomnak számítanál, akkor bizony tudnák, hol vagy, mit csinálsz, és épp mikor kulázol. De így? A családod megoldja, nagyon egyszerű a kérdőív..egy mobiltelefon is elég a kitöltéshez.

Integetek, látod? Nem? Nalátod.

2022. okt. 4. 22:44
 7/18 Dongaben ***** válasza:
78%
Háztartásonként 1, azaz 1-szer kell kitölteni a kérdőívet. Az adott címre bejelentett MINDEN személy nevében nyilatkozik, aki kitölti. Akkor is, ha külföldön élsz. Ha nem akarod, hogy szerepeljenek az adataid, akkor jelenkezz ki a címről!
2022. okt. 4. 22:47
 8/18 A kérdező kommentje:
Ó de király!
2022. okt. 4. 22:53
 9/18 Dongaben ***** válasza:
84%
Amúgy semmi "extra" nincs a kérdésekben.
2022. okt. 4. 22:56
 10/18 A kérdező kommentje:
Szuper. Bár én szeretem az extrákat 😏
2022. okt. 4. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!