Komoly kérdéssel jövök. Népszámlálás?
Ismerem már évek óta ezt az oldalt, tudom mire számítsak 🤣
Gyere csak olts le, kemény vagyok, mint a kü.
De hátha találok értelmes véleményt/választ.
Magyar állampolgár vagyok.
Nekem van Magyarországon (évek óta) bejelentett lakcímem, a családom évek óta ott lakik. Én KÜLFÖLDÖN vagyok, nem megyek vissza, nem tudja hivatalos szerv, hogy itt vagyok.
SzErInTeM ki kell töltenem a népszámlálást.
-Ha nem töltöm ki, akkor megy a családhoz a bünti?
-Kereshetnek a Mo.-i lakcímemen?
-Jó 5let kamu adatokkal kitölteni?
-Valamint, ha nem tudom, hogy kaptam-e egyáltalán levelet, amibe a kód van akkor hogyan tudom az emailre kérni?
Alap adatok, mint név, születési dátum, ilyenek.
Végzettség, foglalkozás.
EÜ állapot, vallás, nemzetiség, nyelv. Ezekre bármit lehet válaszolni, vagy némelyiket kihagyni is. Ki tudja tölteni az itthon élő családtagod is. :)
Amúgy, mi az, hogy: "nem hivatalosan vagyok külföldön?"
Szökésben vagy büntetés alól, vagy ilyesmi?
A külföldi tartózkodással kapcsolatban csak az a kérdés, hogy voltál-e 12 hónapot, vagy többet egyhuzamban külföldön? Hogy luxus Földkörüli úton voltál, vagy guberáltál egy német roncstelepen, az mindegy...:)
"Az adott címre bejelentett MINDEN személy nevében nyilatkozik, aki kitölti. Akkor is, ha külföldön élsz. Ha nem akarod, hogy szerepeljenek az adataid, akkor jelenkezz ki a címről!"
Rosszul tudod, ez nem így van! Nem az számít, hogy ki van oda bejelentve, hanem hogy ki lakik ténylegesen is ott. Aki 6 hónapnál régebben külföldön él, annak nem kell kitöltenie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!