Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Komoly kérdéssel jövök....

Komoly kérdéssel jövök. Népszámlálás?

Figyelt kérdés

Ismerem már évek óta ezt az oldalt, tudom mire számítsak 🤣

Gyere csak olts le, kemény vagyok, mint a kü.

De hátha találok értelmes véleményt/választ.

Magyar állampolgár vagyok.

Nekem van Magyarországon (évek óta) bejelentett lakcímem, a családom évek óta ott lakik. Én KÜLFÖLDÖN vagyok, nem megyek vissza, nem tudja hivatalos szerv, hogy itt vagyok.

SzErInTeM ki kell töltenem a népszámlálást.

-Ha nem töltöm ki, akkor megy a családhoz a bünti?

-Kereshetnek a Mo.-i lakcímemen?

-Jó 5let kamu adatokkal kitölteni?

-Valamint, ha nem tudom, hogy kaptam-e egyáltalán levelet, amibe a kód van akkor hogyan tudom az emailre kérni?

2022. okt. 4. 22:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
74%

6

Ritka unintelligens írás

2022. okt. 4. 23:00
 12/18 Dongaben ***** válasza:
82%

Alap adatok, mint név, születési dátum, ilyenek.

Végzettség, foglalkozás.

EÜ állapot, vallás, nemzetiség, nyelv. Ezekre bármit lehet válaszolni, vagy némelyiket kihagyni is. Ki tudja tölteni az itthon élő családtagod is. :)

2022. okt. 4. 23:07
 13/18 A kérdező kommentje:
Nem lesz gond, hogy nem hivatalosan vagyok külföldön?
2022. okt. 4. 23:25
 14/18 Dongaben ***** válasza:
73%
Nem.
2022. okt. 4. 23:39
 15/18 Dongaben ***** válasza:
74%

Amúgy, mi az, hogy: "nem hivatalosan vagyok külföldön?"

Szökésben vagy büntetés alól, vagy ilyesmi?

A külföldi tartózkodással kapcsolatban csak az a kérdés, hogy voltál-e 12 hónapot, vagy többet egyhuzamban külföldön? Hogy luxus Földkörüli úton voltál, vagy guberáltál egy német roncstelepen, az mindegy...:)

2022. okt. 4. 23:48
 16/18 anonim ***** válasza:
27%
Téged is meglátogatlak majd a kóterban. Bro.
2022. okt. 5. 00:16
 17/18 anonim ***** válasza:
65%

"Az adott címre bejelentett MINDEN személy nevében nyilatkozik, aki kitölti. Akkor is, ha külföldön élsz. Ha nem akarod, hogy szerepeljenek az adataid, akkor jelenkezz ki a címről!"

Rosszul tudod, ez nem így van! Nem az számít, hogy ki van oda bejelentve, hanem hogy ki lakik ténylegesen is ott. Aki 6 hónapnál régebben külföldön él, annak nem kell kitöltenie.

2022. okt. 5. 00:56
 18/18 anonim ***** válasza:
Neked nem kell és nem is szabad kitölteni. Annak kell aki ténylegesen magyarországon él, tehát a családodnak. Az teljesen mindegy ki hova van bejelentve, az igazság a lényeg, tehát a tényleges tartozkodás
2022. okt. 7. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!