Magyarországon bűncselekmény állatot rituálisan feláldozni vallási céllal?
#33.
Idézz kérlek belőle, hogy hol írja, hogy bűn cselekmény a rituális állatvágás?
A kóser és a halal vágás is teljesen legális. Itt a végén annyi a különbség, hogy a húst elégetjük. Nekem is van rá okom, a vallásszabadsághoz pedig mindenkinek joga van.
Én is élelmezési céllal tartom.
Jogom van levágni. Aztán utána már azt csinálok a húsával, amit akarok. Olyan, mintha megvettem volna.
Btk-ból van idézve a tényállás, azért bűncselekmèny.
Nem érted hogy épp azért bcs, mert nem csinálhatsz akármit az állattal és a tetemmel? Ha kiderül, és bizonyíték van arra, hogy te nem élelmezési vagy egyéb állattartáshoz elengedhetetlen okból öltél le egy egészséges állatot, akkor büntethető vagy.
Akár a Tórában, akár a gyerek kifestőjében van, tökmindegy, a Btk-nak van úgynevezett területi hatálya, vagyis egy közel keleti országban lehet hogy ezt megcsinálhatod, de Magyarországon nem!
De látom ehhez túl egyszerű vagy. Sajnállak kérdező. Na mindegy, ez a kérdés már önmagában is jó bizonyíték. Köszi!
#37.
Akkor miért nem büntetik a magyar muszlimokat?
Nem tiltja a Btk., hogy vallási céllal öld le. Nincs benne. Te beszélted hozzá. Ez állattartási cél.
#38.
A halott állat húsának elégetése?
Állatot csak kóser módon lehet áldozni. Előtte le kell ölni, pontosan úgy, akár egy egyszerű állatvágásnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!