Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A rendőrök valóban becsengethe...

A rendőrök valóban becsengethetnek azért, hogy fotókat töröltessenek?

Figyelt kérdés

Nem velem történt, hanem egy régi kérdést olvastam itt, nem tudom igaz-e vagy sem.

A lényeg az, hogy a kérdező az ablakából lefotózott egy közlekedési balesetet, majd a rendőrök felmentek és becsöngettek, hogy töröltessék a képeket. Büntetéssel fenyegetőztek, meg hogy már a kép készítése is jogsértő, stb.

A kérdés pedig felmerült bennem, hogy ezesetben jogszerű volt-e az intézkedés?

Egyrészt feltételezhetően az utca volt a kép témája, másrészt egy balesetnél van annyi ember, hogy lehet akár tömegfelvétel is - ahol ugye nem kell kérni mindenkinek a beleegyezését is. Továbbá mégcsak nem is valami nagyon komoly pl. halálos baleset volt amit nem kéne fotózni, hanem csak egy sima, apró kis városi koccanás, személyi sérülés nélkül.

Más kérdéseknél azt szokták írni, hogy igazából csak a bíróság töröltethet felvételeket.

A fentieket tekintve, most akkor töröltethet-e fotókat a rendőrség, akár úgy, hogy mindössze ezért becsöngetnek, vagy sem?

2022. dec. 8. 09:08
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
9%

Egyébként, nem jobban értek hozzá, hanem kettőnk közül én vagyok az, aki ért is hozzá. Ez a szakmám, ugyanis.

"112-őt "

Ezt meg úgy kell írni, ahogy fentebb láthattad: 112-t.

2022. dec. 9. 19:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!