Halàl utàn ha èn vagyok az örökös az ingósàgot egyböl vihetem a lakàsból?
Ha apukàm meghalt, ès èn vagyok az örökös meg a hugom de vègrendelet nincsen, miutàn meghalt, az ingósàgot azaz az èrtèkeket jogom van elvinni a lakàsbol mint örökös?
Pl kp, bank kàrtya, èkszerek.
Mert ügyvèd azt mondta igen,jogom van mert en vagyok az örökös
Apukàm èlettàrsa pedig azt mondta az az enyèm,de csak a hagyatèki eljàràs utàn vihetem el mert nem tudom bizonyitani hogy az az övè,vagy apukàmè volt
Ilyenkor csak àtnèzhetem az èrtèkeket,leleltàrozhatom ,de nem vihetem el.
Tehat mi van az ingósàgi èrtèkekkel ilyenkor?
Vihetem vagy csak a hagyatèk utàn?
Most komolyan. Egy szép antik bútort, vagy ékszert, vagy egy drágább tévét hűtőt stb. el akar adni valaki, mondjuk itt a házban maradó özvegy, akkor az erkölcsi részén túl ki akadályozhatja meg ebben?
Vagy a vásárlónak meg kell győződni előtte, hogy ez nem-e hagyaték?
Ugye értitek? És ugye ezt bárki aki a házban maradt ill. él megteheti, hogy simán eladja. Aki nem ott lakik életvitelszerűen, és ritkán jár oda, az tudja leltárszerűen, napra pontosan az értékeket? Ki hiszi el, hogy ezzel nem lehet visszaélni következmény nélkül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!