Végrendeletileg örököltem ingóságot. Elszállíthatom-e?
Vajon már megkérdezték tőled,hogy igényt tartasz-e az örökségre?
Ha nem akarod az örökséget akkor lemondhatsz róla!
Mindenképpen várd meg a hagyatéki tárgyalást mert anélkül úgysem szállíthatnád el a cuccökat.
Te úgyis átadhatod az örökséget a tulajdonosának,hogy nem nyúlsz hozzá!
MINDENKÉPPEN kérj tanácsot a KÖZJEGYZŐTŐL!!!!!
Várok a hagyatéki tárgyalásig. Törvénytisztelő állampolgár vagyok.
Igen, az ingóságokat hagyta rám végrendeletileg. A lakás az másé, és nem is vitatom ezt. /Nem akarom én bemocskolni az emlékét se. Jó asszony volt ő, jó ember. A legtöbbet akkor is én kaptam tőle, az IDŐT, amit vele tölthettem. /
Mindenkinek köszönöm a segítséget.
"Akarom nem akarom, rám hagyta végrendeletében"
Ez nem így működik azért :)
Biztos jót akart, de ha neked ez anyagi (vagy más) terhet jelent, akkor a hagyatéki tárgyaláson utasítsd vissza az örökséget és kész.
Aztán úgy mossak fogok attól a naptól fogva, hogy nem nézek tükörbe utána? Ugyan már!Ez méltatlan lenne hozzám.
Különben is a kérdésem az volt, hogy elszállíthatom-e a dolgokat a szeméttelepre már. De, mint megtudtam, csak a hagyatéki eljárás után.
Ő jót akart neked, de nem jót csinált sajnos.
Attól még tisztelheted az emlékét, hogy nem veszel részt abban, hogy kárt okozzanak neked.
De ez a te dolgod persze, azt teszel, amit akarsz.
A kérdező kommentje:
Aztán úgy mossak fogok attól a naptól fogva, hogy nem nézek tükörbe utána?
1-es vagyok.
Kedves Kérdező!
Csak azok az emberek képesek a hasonló megjegyzésre és e szerinti viselkedésre akik erkölcsileg nagyon fegyelmezettek!!!
Biztos vagyok abban,hogy a végrendeletet író is így ismert meg téged!!!
Végtelenül tisztelem a beállítottságodat,hiszen magam is így gondoltam volna egy pár évvel ezelőtt,de én arra kérlek,gondold át az egészet!!!
Sajnos azt gondolom a tisztaságodat valaki kihasználta és ezáltal horribilis kárt okoz neked. Vajon miért nem arra hagyta a lomot akié a lakás???
Kérlek számold át a szállítási költséget az eltávolítandó holmi mennyiségével együtt és arra az időre amibe kerülhet neked valamint annak cipelésével együtt.
A végrendelet írója valójában annak kedvezett akire a lakást hagyta!!!
Ha nem kell neked az amit rád erőszakoltak arról te nyugodt szívvel bármikor lemondhatsz!!!Ha otthagyod a lakásban a holmit a lakást öröklő egy szót sem szólhat!
TE a lom eltávolítása nélkül is BÁRMIKOR ÚGY MOSHATSZ FOGAT,HOGY A MŰVELET ALATT VÉGIG A TÜKÖRBEN NÉZHETED MAGAD!! Szorítok neked!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!