Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Halàl utàn ha èn vagyok az...

Halàl utàn ha èn vagyok az örökös az ingósàgot egyböl vihetem a lakàsból?

Figyelt kérdés

Ha apukàm meghalt, ès èn vagyok az örökös meg a hugom de vègrendelet nincsen, miutàn meghalt, az ingósàgot azaz az èrtèkeket jogom van elvinni a lakàsbol mint örökös?

Pl kp, bank kàrtya, èkszerek.

Mert ügyvèd azt mondta igen,jogom van mert en vagyok az örökös

Apukàm èlettàrsa pedig azt mondta az az enyèm,de csak a hagyatèki eljàràs utàn vihetem el mert nem tudom bizonyitani hogy az az övè,vagy apukàmè volt

Ilyenkor csak àtnèzhetem az èrtèkeket,leleltàrozhatom ,de nem vihetem el.

Tehat mi van az ingósàgi èrtèkekkel ilyenkor?

Vihetem vagy csak a hagyatèk utàn?

#örökség #Ingòsàg #Hagyatèki eljàràs
2022. nov. 28. 17:44
1 2 3 4
 11/34 anonim válasza:
88%

Nem, ez nem úgy működik, hogy odamegyek leltározni, és aki kapja, marja alapon összeszedem vagy lefoglaltatom a nekem tetszőleges vagyont.

Elsőkörben a hagyatéki eljárás zajlik le, ha nincs végrendelet, és nincs egyezség, akkor jön a tárgyalás, hogy mindenkit egyenlő részt kapjon, de nem biztos, hogy azt kapod, amit szeretnél.

Durva, hogy ki sem hűlt apád holtteste, és már az ingóságokra folyik a nyálad.

2022. nov. 28. 18:21
 12/34 anonim ***** válasza:
11%

Oké, tartsuk be a jogot, meg várjuk meg a hagyatékit.

De ha addig az "özvegy" szépen lenyúlja a kp-t, meg az ékszereket?

2022. nov. 28. 18:30
 13/34 anonim ***** válasza:
88%
Nem zavar hogy itt éppen a kérdező akarja ellopni a dolgokat, nem csak az özvegytől, de a saját testvére elől is?
2022. nov. 28. 18:32
 14/34 anonim ***** válasza:
93%

"De ha addig az "özvegy" szépen lenyúlja a kp-t, meg az ékszereket?"

Ezért a kérdező nyúlná le xD

2022. nov. 28. 18:42
 15/34 anonim ***** válasza:
94%

12

Az özvegy már eleve beengedni sem köteles a kérdezőt, nemhogy még neki álljon ott pakolászni.

2022. nov. 28. 18:47
 16/34 anonim ***** válasza:
16%
Ráadásul olyan, mint kp, ékszerek, lehet az özvegyé is. Illetve a fele eleve az övé, mivel házastársi közösvagyon van.
2022. nov. 28. 18:49
 17/34 anonim ***** válasza:
3%
#16 ha hazasok lettek volna, meg igazad is lenne, de nem.
2022. nov. 28. 18:50
 18/34 anonim ***** válasza:
6%
Jogilag a tárgyalás után viheted, de sajnos, lehet addig eltüntett, vagy letagad a kedves felesége ezt-azt. Át kell nézni a húgoddal, hogy mije van egyáltalán apunak. A feleség addig elrakhat magának bármit, ha nem tudjátok igazolni, hogy az a dolog az apudé volt. Legyetek figyelmesek.
2022. nov. 28. 18:55
 19/34 anonim ***** válasza:
91%

17:

Ok, átsiklottam afelett, hogy nem házasok, de akkor sem tudhatja a kérdező, hogy kinek mennyi pénze volt, kiék az ékszerek. Hacsak nem régi családi ékszerekről van szó. Ezeket a dolgokat majd a hagyatékin fogják tisztázni. Meg eleve nem a kérdezőé, mivel van egy testvére is.

2022. nov. 28. 19:00
 20/34 anonim ***** válasza:
27%

Jaj ne legyetek már ilyen értetlenek!

Persze, hogy a kérdező nyúlná le, mint bármelyikünk, ugyanis az "özvegy" privilegizált helyzetben van!

A szegény özvegy elsőként férhet, a feltehetően otthon tartott, ezért általa, már lehet rég lenyúlt, de legalábbis megdézsmált kp-hez, meg ékszerekhez.

Gondolkodjatok már, mielőtt szétszeditek a kérdezőt.

Kis moralisták... :D

2022. nov. 28. 19:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!