Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Halàl utàn ha èn vagyok az...

Halàl utàn ha èn vagyok az örökös az ingósàgot egyböl vihetem a lakàsból?

Figyelt kérdés

Ha apukàm meghalt, ès èn vagyok az örökös meg a hugom de vègrendelet nincsen, miutàn meghalt, az ingósàgot azaz az èrtèkeket jogom van elvinni a lakàsbol mint örökös?

Pl kp, bank kàrtya, èkszerek.

Mert ügyvèd azt mondta igen,jogom van mert en vagyok az örökös

Apukàm èlettàrsa pedig azt mondta az az enyèm,de csak a hagyatèki eljàràs utàn vihetem el mert nem tudom bizonyitani hogy az az övè,vagy apukàmè volt

Ilyenkor csak àtnèzhetem az èrtèkeket,leleltàrozhatom ,de nem vihetem el.

Tehat mi van az ingósàgi èrtèkekkel ilyenkor?

Vihetem vagy csak a hagyatèk utàn?

#örökség #Ingòsàg #Hagyatèki eljàràs
2022. nov. 28. 17:44
1 2 3 4
 21/34 anonim válasza:
23%
Ha rossz családja van és nem szereti őket nem értem mit kell azon pörögni hogy nemrég halt meg valamelyik :D
2022. nov. 28. 19:08
 22/34 anonim ***** válasza:
74%
De a pénzt, az szeretné. Ja, biztos a család a rossz, nem a tolvaj-jelölt.
2022. nov. 28. 19:21
 23/34 anonim válasza:
13%
Ok, nem jó emberkedni meg okoskodni kell hanem a kérdésre válaszolni, el lehet menni puffogni máshová ha zavar :D
2022. nov. 28. 19:29
 24/34 anonim ***** válasza:
96%
Amiről senki nem írt eddig, hogy azért sem viheted el a hagyatéki tárgyalás lezártáig az általad örökségnek tartott ingóságokat, mert még az is kiderülhet, hogy nem tartasz majd igényt az örökségre, mert a hagyatékin kiderül, hogy örökölnél pl. 1 millióért ékszert és 2 millió kp-t, de közben apádnak volt 10 milliós adóssága.
2022. nov. 28. 19:29
 25/34 anonim válasza:
66%
A környezetemben mindkét esetre volt példa, úgyhogy igazságot tenni nem lehet.
2022. nov. 28. 19:30
 26/34 anonim ***** válasza:
70%
Ha elviszed akkor a hagyateki ugyintezo hogy leltarozza fel?
2022. nov. 29. 05:24
 27/34 anonim ***** válasza:
81%
"Persze, hogy a kérdező nyúlná le, mint bármelyikünk" Nem " bármelyikünk" maximum te. Mondjuk van az a réteg ahol lopni alap, nyilván te is ilyen vagy.
2022. nov. 29. 05:43
 28/34 anonim ***** válasza:
12%

Ugyan már. A jussért mindenki tartja a markát. Te is csak játszod itt a nagy erkölcsöst. Biztos ölbetett kézzel néznéd, hogy az özvegy lenyúlja a kp-t meg az ékszereket.

Ne röhögtesd már ki magad. :D

2022. nov. 29. 16:46
 29/34 anonim ***** válasza:
32%

Előbb bizonyítani is kéne, hogy van-e és mennyi kp, és az kié is.

De az a felvetés, hogy ő odamegy és elhoz ezt-azt, nonszensz. FŐleg hogy van eg ytestvére is.

2022. nov. 29. 16:54
 30/34 anonim ***** válasza:
60%
Kérdező, ha elviszed más bankkártyáját-akkor is ha halott az illető-azt még mindig lopásnak hívják.
2022. nov. 29. 18:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!