Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy lehet úgy eladni egy...

Hogy lehet úgy eladni egy házat hogy teljesen kizárjam a későbbi garancia lehetőségét?

Figyelt kérdés
2022. nov. 8. 10:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/78 A kérdező kommentje:
Megvártam mig törlik a 20:14-es választ de lehet érdemes tovább várnom és csak arra válaszolni amit nem törölnek...
2022. nov. 9. 10:05
 62/78 anonim ***** válasza:
100%

Figyi, mi is árulunk ingatlant.

A tapasztalat az, hogy eddig a komoly érdeklődők megnézték, majd mondták, hohgy kell még egy időpont, amikor hoznak szakembert is, aki felméri az állapotát.

Ez külön jó, nem akarnak lukra futni, és ha esetleg azt állítanák, hogy nem tudtak valamiről, ott a szaki, tanúskodhat róla, hogy felmérték az ingatlant.

Ez azért is jó, mert a szaki nem csak a hibákra hívja fel a figyelmet, de azt is megmondja, hogy mibe kerül majd rendbetenni.

(Megjegyzem: három érdeklődő hozott már magával valaimilyen szakit, szóval szerintem ez elég általános dolog)

"15/61 A kérdező kommentje:

De nem ez a kérdés. Hanem hogy ez eleve ne legyen.

tegnap 11:31

16/61 A kérdező kommentje:

(akár ismerem a hibát akár nem)"

Ezzel van a baj, kérdező.

Hogy te nem akarsz felelősséget vállalni, akkor sem, ha ismered a hibákat.

Erre írták többen, hogy vagy elmondod az ismert hibákat, még adás-vátel előtt, vagy nem mondod el, és csaló vagy.

Pont.

2022. nov. 9. 10:23
 63/78 anonim ***** válasza:
54%

"16/61 A kérdező kommentje:

(akár ismerem a hibát akár nem)"

Ezzel van a baj, kérdező.

Hogy te nem akarsz felelősséget vállalni, akkor sem, ha ismered a hibákat.

Erre írták többen, hogy vagy elmondod az ismert hibákat, még adás-vátel előtt, vagy nem mondod el, és csaló vagy.

Pont."

Igen. Ezt magyarázom. És ezért magyarázom, hogy az ilyen csalókat feljelenteném és rommá perelném. Nyilván nem egy csöpögő csap esetén, de ha komolyabb dologról van szó, és nyilvánvaló, hogy a tulaj tudott a dologról és szándékosan hallgatta el, tévesztett meg.

Egyfelől ahogy írtam, simán feljelenthető csalásért btk 373. § alapján.

Másfelől a vevőnek iszonyatosan nagy károkat okozhatsz, hiszen lehet, hogy ennek tudatában nem vette volna meg az ingatlant, tehát ha kiderül, hogy van egy olyan hiba ami miatt lakhatatlan az egész épület, nem lehet reális áron megjavítani, stb. akkor joggal állhat el a szerződéstől, de ekkor is érhet egy halom kár, pl. felvett egy rakat hitelt, egy csomó felújításba már belekezdhetett, mire ez kiderült, ha felvesz egy jó kis csok-ot, akkor már nem tud még egyet felvenni, mert elpuskáztad a lehetőséget. az ideje meg megy a pénze értéktelenedik, pl. felújítás alatti albérlet nő, és ez mind a te felelősséged lenne.

És a te hülyeséged miatt, mert megtévesztettél, nem tudnám az ingatlanomat rendeltetésszerűen használni. A lakás rendeltetése ugyanis nem az, hogy öntöm bele a pénzt, és újítom fel azokat a hibákat, amikre nem számítottam, hanem az, hogy lakom. Magyarán a konkrét, bizonyítható összegű KÁR megtérítése felett perelnélek sérelmi díjra is, és kérném a perköltséget is terheljék rád, vagyis fizetheted majd az ügyvédemet is, ha elveszted a pert.

Ezért kéne inkább egyenes úton járni, és gondoskodni arról, hogy mindenről tudjon a vevő.

De te inkább csalni akarsz, "nehogy becsapjanak". :D Kitűnő érv! Kíváncsi vagyok, milyen képet vágna a bíró, amikor előadod neki.

2022. nov. 9. 10:50
 64/78 A kérdező kommentje:
" Pl. joga van tudni a megvásárolni kívánt ingatlan hibáiról. ". Csinaltathat felmerest szakértővel s akkor semmire se találhatja ki hogy tudtam róla de nem mondtam. Persze ezzel nem pénzt csalhat ki tőlem hanem ez neki fog.penzbe kerülni. Értem ám miért nem ezt akarja...
2022. nov. 9. 11:18
 65/78 A kérdező kommentje:
Nem teljesen értem amúgy hogy miért nem a hozzáértő szakembernek kell elmondani a hibákat s miért a laikusnak aki nem ért hozzá. Attol hogy valaki ingatlan tulajdonos még nem lesz építész.
2022. nov. 9. 11:31
 66/78 A kérdező kommentje:
Szóval nem teljesen értem hogy ez miért nem működik úgy hogy elvisz akárhány szakembert az felméri s utána eldönti a vevő hogy annyiért kell e neki az ingatlan. Tescoba se mehetek vissza hogy szerintem kevés mogyoró volt a csokiban s fizessenek még mert azt meg kellett hozzá külön venni.
2022. nov. 9. 11:42
 67/78 anonim ***** válasza:
100%

Még nem is ismered a vevőt, nem is találkoztál vele, se az ügyvédjével, se semmi, de te már mondod, hogy pénzt akar "kicsalni belőled", meg "zugügyvéd", "át akar verni" és ehhez hasonlók.

Miközben te készülsz törvénytelenségre.

Az, hogy megengeded neki, hogy szakértőjével vásárlás előtt felmérje az ingatlant, egy jó dolog, de azért meg kell azt is érteni, hogy vannak, akik sok ingatlant megnéznek, és egy szakértő nem két fillér, tehát ha mindenhova szakértőt hívogatna, akkor rámenne arra is a gatyája, ezért is csak abban az esetben, hívok, ha már nagyon tetszik az ingatlan.

De a szakértő által feltárt hibákat is bele kell venni a szerződésbe, én a helyedben ehhez ragaszkodnék, meg nem tudhatod, hogy a szakértő és közte milyen megállapodás van, hogy a szakértő mennyire szakértő, vagy mennyire csak szívességet tevő ezermester haver, aki pár hibát meglát.

A vevő szakértőnek a szemrevételezése egy cseppet sem mentesít téged semmiféle felelősség és kötelezettség alól.

De olvasd át a polgári törvénykönyvet, és ha mégis, akkor idézd, és küldd a jogszabályhelyet!

2022. nov. 9. 11:42
 68/78 A kérdező kommentje:
Nyilván nem utána akarom mondani amikor már nincs mit tenni. Amúgy meg hiába ismerem meg nincs ráírva hogy csaló. És meg se fogom ismerni annyira hogy tudjam ezt róla csak miután már elkövette.
2022. nov. 9. 12:20
 69/78 A kérdező kommentje:
Törvényes szerződés írása amúgy mióta törvénytelenség???
2022. nov. 9. 12:20
 70/78 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van.

Azzal kell kezdeni, hogy törvényes szerződés, és azt írsz bele amit akarsz.

Most már megnyugodtál?!

2022. nov. 9. 12:30
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!