Megmérgezett kóbor macska miatt feljelentés?
A szomszédomnak sok kinti macskája van. Tipikus falusi bio egérfogók. Ma reggel megfenyegetett, hogy feljelent, mert szerinte én mérgezem a macskáit. Állítólag sorra hullanak el.
Délután volt kint náluk egy rendőr, pár percig beszéltek a ház előtt. Hozzám nem csöngettek be, nem kérdeztek ki.
Lehet nekem ebből bármi problémám (pl kell bizonyítanom hogy nem én voltam)?
Mi ilyenkor a nyomozás menete egyáltalán? Kóbor macska, mindenhova bejár. Mindenki telkén házkutatást nem tartanak. A gazdit miért nem büntetik, hogy nem tartja a telkén belül az állatait?
Amúgy nem én voltam, nem sokat vagyok otthon, a kertet nem használom. Lenyírom a füvet amikor térd magas és viszlát. Magasról sz...k a macskáira.
Dehogy lehet problémád. Ha valamit NEM csinálsz, azt hogy bizonyítod?:D
Annak kell bizonyítania, aki fel akar ezért jelenteni.
Amúgy a 2. hozzászólónak igaza van, nem lehet mérgezni a macskákat. Ebben az évben szigorítottak az állatvédelmi törvényen.
Nem neked kell bizonyítani az ártatlanságod, hanem a szomszédnak a bűnösséged. Amit nyilván nem fog tudni.
Szerintem a rendőr megmondta a szomszédnak, hogy ne hagyja kóborolni az állatait és akkor nem szednek fel mindenfélét. Ha valaki kirak patkánymérget a saját portáján, a macska pedig besurranva felnyalja, az nem a kerttulaj hibája lesz.
Én úgy gondolom, erről beszélhetett vele a yard
Ne aggódj.
Ha nem veszélyes hulladék elhelyezéséről van szó, akkor nem neked kell bizonyítanod az ártatlanságod, hanem nekik a bűnösségedet.
A tulajnak kell biztosítania, hogy ne járkáljanak át mindenhová a macskái, ne egyenek bele mindenfélébe. Arról ne is beszéljünk, hogy korántsem biztos, hogy mérgezés van a háttérben, kétlem hogy rendszeres állatorvosi látogatások történnének; de megmérgezett patkányok és egerek fogyasztási és járhat mérgezéssel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!