Miért jobb a Digitális Állampolgárság Programot DÁP választani?
A jelenlegi Ügyfélkapu rendszer január 16-án, megszűnik. Sokan az Ügyfélkapu+ választják de a jelenlegi tervek szerint az Ügyfélkapu+ 2025. december 31-ig fog működni, utána már csak a Digitális Állampolgárság Program lesz az egyetlen lehetőség a hivatalos ügyek online, egy felületen való intézéséhez!!! Ezért is érdemes egyből a DÁP alkalmazást telepíteni és bővítés alatt van ami sokkal több alkalmazást illetve kérelmet lehet majd benyujtani ami lerōvidíti az ügyintézést és a sorban állást, magába foglalja az eddigi külön ügyintézés igénylő feladatokat is. Folyamatos bővítés mellett és az újbóli regisztrálás elkerülése végett is érdemes egyből a DÁP alkalmazást telepíteni!
Különben jövőre újra kezdődik elölről az egész folyamat...
Ja, hát valakinek a valakije mocskosúl sok pénzt keres ezzel.
tegnap előtt nekem pl új telefont kellett vennem, mert a ratyi Huavei telefonommal sem az Aple store-ból sem a Google Play-ról nem tudtam alkalmazást letölteni csak a gagyi Huavei App-ról. Ez a kínai embergó idejében vett telefonom megkeserítette az életem az elmúlt években.
De megcsináltam. Most van ügyfélkapu+-om és Digitális állampolgár is vagyok. Maga az ügyfélkapu nekem sokat segített. Ez az egy két kattintás és kész az adóbevallás és jelzi, ha lejár az okmányom már nagy segítség.
Nekünk megéri és egyszerűbbé teszi az életünket ez a fajta digitális szabadság.
De akinek igazán megéri, az mondom: Valakinek a valakije, ahogy mindig is lenni szokott.
Ügyfélkapu+ két perc, és nincs viszonylag új operációs rendszerhez kötve. DAP viszonylag új mobillal működik csak, és sokkal macerásba megcsinálni. Bár tudom, hogy a kormánynak nem lehet hinni, de elviekben cáfolták, hogy 2026-al megszűnne az Ügyfélkapu+.
Állammal nincs sok dolgon, a régi székelykaput se sokat használtam, kormányablakban pár éve jártam utoljára, akkor is olyan ügyben, amiben fix, hogy DÁP-ban is be kell menni.
"10 perc a kormányablakban."
Én még nem jártam olyan kormányablakban, ahol ne kellet volna 1 órát ott tölteni.
Mondjuk én nem is vagy nyugdíjas vagy munkanélküli cigány, hogy hétköznap délelőtt menjek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!