Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért jobb a Digitális Állampo...

Miért jobb a Digitális Állampolgárság Programot DÁP választani?

Figyelt kérdés

A jelenlegi Ügyfélkapu rendszer január 16-án, megszűnik. Sokan az Ügyfélkapu+ választják de a jelenlegi tervek szerint az Ügyfélkapu+ 2025. december 31-ig fog működni, utána már csak a Digitális Állampolgárság Program lesz az egyetlen lehetőség a hivatalos ügyek online, egy felületen való intézéséhez!!! Ezért is érdemes egyből a DÁP alkalmazást telepíteni és bővítés alatt van ami sokkal több alkalmazást illetve kérelmet lehet majd benyujtani ami lerōvidíti az ügyintézést és a sorban állást, magába foglalja az eddigi külön ügyintézés igénylő feladatokat is. Folyamatos bővítés mellett és az újbóli regisztrálás elkerülése végett is érdemes egyből a DÁP alkalmazást telepíteni!

Különben jövőre újra kezdődik elölről az egész folyamat...

#Ügyfélkapu+ regisztráció #Digitális Állampolgár Program
tegnap 21:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
55%
Nem jobb. Nem akarom azt is Viktor orrára kötni, hogy mikor megyek el kábelt fektetni (mást szívesen az orrára kötnék ezzel kapcsolatban, de az más tészta). Inkább elmegyek személyesen ügyet intézni, várnom úgyse nagyon kell, mert a sok hülye még időpontot foglalni sem tud.
tegnap 21:11
 2/14 anonim ***** válasza:

Ja, hát valakinek a valakije mocskosúl sok pénzt keres ezzel.

tegnap előtt nekem pl új telefont kellett vennem, mert a ratyi Huavei telefonommal sem az Aple store-ból sem a Google Play-ról nem tudtam alkalmazást letölteni csak a gagyi Huavei App-ról. Ez a kínai embergó idejében vett telefonom megkeserítette az életem az elmúlt években.

De megcsináltam. Most van ügyfélkapu+-om és Digitális állampolgár is vagyok. Maga az ügyfélkapu nekem sokat segített. Ez az egy két kattintás és kész az adóbevallás és jelzi, ha lejár az okmányom már nagy segítség.

Nekünk megéri és egyszerűbbé teszi az életünket ez a fajta digitális szabadság.

De akinek igazán megéri, az mondom: Valakinek a valakije, ahogy mindig is lenni szokott.

tegnap 21:13
 3/14 anonim ***** válasza:
79%

Ügyfélkapu+ két perc, és nincs viszonylag új operációs rendszerhez kötve. DAP viszonylag új mobillal működik csak, és sokkal macerásba megcsinálni. Bár tudom, hogy a kormánynak nem lehet hinni, de elviekben cáfolták, hogy 2026-al megszűnne az Ügyfélkapu+.

Állammal nincs sok dolgon, a régi székelykaput se sokat használtam, kormányablakban pár éve jártam utoljára, akkor is olyan ügyben, amiben fix, hogy DÁP-ban is be kell menni.

tegnap 21:14
 4/14 anonim ***** válasza:
7%
Ja, egyébként pedig letojom, hogy ha lekövet esetleg a kormány. Én törvénytisztelő állampolgárként megengedem, hogy lekövessenek. Nincs titkolni valóm. Titkolni valója csak a sáros embereknek van. És csak a sáros emberek követik le mások minden lépését. Ez ilyen egyszerű.
tegnap 21:14
 5/14 anonim ***** válasza:
0%
A DAP nem macerás, nekem kb 5 perc volt. De nekem új személyim van és E-személyit kértem. Egy fotó, egy szkennelés, aztán csókolom. De a régi személyiseknek is 10 perc a kormányablakban. Azért elég szájbarágósan van ez kitalálva, hogy még egy majom is digitális állampolgárrá válhasson ha akar. Erre bizonyíték, hogy még nekem is sikerült. XD
tegnap 21:17
 6/14 anonim ***** válasza:
83%
21:14 - ez annyira szar érvelés.
tegnap 21:18
 7/14 anonim ***** válasza:

"10 perc a kormányablakban."

Én még nem jártam olyan kormányablakban, ahol ne kellet volna 1 órát ott tölteni.

Mondjuk én nem is vagy nyugdíjas vagy munkanélküli cigány, hogy hétköznap délelőtt menjek.

tegnap 21:20
 8/14 A kérdező kommentje:
A minősített DÁP eAláírással létrehozott dokumentum teljes bizonyító erejű, közhiteles magánokiratnak minősül majd, melyet az Európai Unió minden tagállama elfogad.
tegnap 21:32
 9/14 A kérdező kommentje:
2025 elején érkezik a „szelfis azonosítás” az alkalmazásba: még egyszerűbben, a személyi igazolvány vagy az útlevél befotózásával és egy szelfivel is regisztrálhatnak az állampolgárok az alkalmazásba.
tegnap 21:34
 10/14 A kérdező kommentje:
2025 februárjától lehetővé válik a személyes adatok hiteles továbbítása az alkalmazásból, amellyel akár az okmányadatainkat – TAJ-kártyánk, adókártyánk, jogosítványunk adatait – is letölthetjük és hitelesítve oszthatjuk meg, kiváltva ezzel a fizikai okmányok használatát.
tegnap 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!