Felmondás csak jogi kérdés nem?
Figyelt kérdés
Próba időn vagyok egy cégnél 3hete de jött egy jobb lehetőség amit már vagy 3 hónapja várok. Amikor jeleztem a cégnek ,hogy felszeretnék mondani mindták,hogy ez nem így megy,mert az interjún ígéretet tettem ,hogy maradok legalább 10 évig és ez erkölcsileg nem helyes. Mondom mi van? Én úgy tudtam,hogy 3 hónapig indoklás nélkül akár az első nap is felmondhatók2022. júl. 28. 11:42
1/6 anonim válasza:
Akkor foglalkozzon vele az erkölcsrendészet, te meg menj oda dolgozni, ahova szeretnél.
2/6 anonim válasza:
most komolyan ilyen ígéretet tettél, akár szóban is...?
Könnyelműség. :-D
Mindenesetre nincs jogi vonatkozása. Ha hivatalosan próbaidőn vagy, simán felállhatsz, és másnap nem mész be.
3/6 anonim válasza:
A próbaidő hosszúságát a munkaszerződésben kell rögzíteni. Ha a munkaszerződésedben 3 hónap a kikötött próbaidő, akkor ezen belül indoklás nélkül mindkét fél bármikor azonnali hatállyal felmondhat.
4/6 anonim válasza:
Az számít, ami a szerződésedben van.
5/6 A kérdező kommentje:
#2 Dehogy ígértem. Annyit kérdeztek,hogy hosszú távon tervezek e . Akkor úgy volt igen de közben jött egy olyan amit nem lenne jó ötlet kihagyni.
Igen 3hónap próba idő van a szerződésben
2022. júl. 28. 14:33
6/6 anonim válasza:
Csak gondolj arra, hogy 1, ők már eleve válogattak és embereket utasítottak el amikor neked ajánlották fel a pozíciót. Sőt, ha valaki aki korábban visszautasította a helyedet a próbaidőd alatt meggondolja magát úgy rúgnak ki onnan, hogy csak füstölsz. Semmivel nem tartozol nekik és ők sem neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!