Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Édesanyám halálával kapcsolatb...

Édesanyám halálával kapcsolatban nem értesítettek. Mik a lehetőségek?

Figyelt kérdés
2019-ben meghalt édesanyám, viszont az önkormányzat nem értesített semmiről. A ház illetve a telek el lett adva, nyilván önkormányzat által. Van bármi lehetőség ennek kapcsán felebeznem? Elévülési időről sem tudok, három év után lehet e még ezzel foglalkozni.
2022. júl. 21. 07:35
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

" Jól gondolom, hogy nem fogsz csinálni semmit az üggyel kapcsolatban?"

Mert mit tudna tenni?

2022. júl. 22. 10:56
 32/33 krwkco ***** válasza:

"Mert mit tudna tenni?"

Amit korábban írtam.

- Lekérni a tulajdoni lapot, hogy okiratilag megtudja, hogy ki volt az a tulajdonos, aki örökölt.

- Bemenni a földhivatalba, ahol feltehetően megtalálja a közjegyzői határozatot. Ebből megtudja, hogy ki volt a közjegyző. És feltehetően a jogerőre emelkedés dátumát.

- Ha ez egy éven belül volt, akkor sürgősen kérhet attól a közjegyzőtöl megismételt hagyatéki eljárást.

- Ha még jobban utána akar menni a dolgoknak, akkor megkérdezheti a közjegyzőtől, hogy ki adta az információt arról, hogy az elhunytnak nincs gyereke. És eldöntheti, hogy vajon itt volt-e csalási szándék. stb.

De szerintem semmit nem fog csinálni. Az emberek irogatnak a gyakorira, mert az ingyen van és lehet panaszkodni. De a kérdézők többsége utána nem tesz semmit, ami fáradságos.

2022. júl. 22. 11:13
 33/33 anonim ***** válasza:

Az önkormányzat jegyzője meg tudja mondani, hogy melyik közjegyző tárgyalta az ügyet. Nem szokott olyan sok közjegyző lenni, és az utolsó lakcímhez párosítják őket. Én ott érdeklődnék.

Aztán lehet menni a bíróságra.

2022. júl. 22. 11:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!