Édesanyám halálával kapcsolatban nem értesítettek. Mik a lehetőségek?
" Jól gondolom, hogy nem fogsz csinálni semmit az üggyel kapcsolatban?"
Mert mit tudna tenni?
"Mert mit tudna tenni?"
Amit korábban írtam.
- Lekérni a tulajdoni lapot, hogy okiratilag megtudja, hogy ki volt az a tulajdonos, aki örökölt.
- Bemenni a földhivatalba, ahol feltehetően megtalálja a közjegyzői határozatot. Ebből megtudja, hogy ki volt a közjegyző. És feltehetően a jogerőre emelkedés dátumát.
- Ha ez egy éven belül volt, akkor sürgősen kérhet attól a közjegyzőtöl megismételt hagyatéki eljárást.
- Ha még jobban utána akar menni a dolgoknak, akkor megkérdezheti a közjegyzőtől, hogy ki adta az információt arról, hogy az elhunytnak nincs gyereke. És eldöntheti, hogy vajon itt volt-e csalási szándék. stb.
De szerintem semmit nem fog csinálni. Az emberek irogatnak a gyakorira, mert az ingyen van és lehet panaszkodni. De a kérdézők többsége utána nem tesz semmit, ami fáradságos.
Az önkormányzat jegyzője meg tudja mondani, hogy melyik közjegyző tárgyalta az ügyet. Nem szokott olyan sok közjegyző lenni, és az utolsó lakcímhez párosítják őket. Én ott érdeklődnék.
Aztán lehet menni a bíróságra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!