Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Édesanyám halálával kapcsolatb...

Édesanyám halálával kapcsolatban nem értesítettek. Mik a lehetőségek?

Figyelt kérdés
2019-ben meghalt édesanyám, viszont az önkormányzat nem értesített semmiről. A ház illetve a telek el lett adva, nyilván önkormányzat által. Van bármi lehetőség ennek kapcsán felebeznem? Elévülési időről sem tudok, három év után lehet e még ezzel foglalkozni.
2022. júl. 21. 07:35
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
68%

Mivel intézetben nevelkedtél nem az anyád volt a gyámod, senkinek nem kellett volna téged értesíteni. Önkormányzat sem fog semmilyen információt kiadni neked.

Egyébként mit szeretnél elérni?

2022. júl. 21. 08:37
 12/33 A kérdező kommentje:

Nem családkapcsolati tanácsot kértem, tehát pont hogy a lényeget írtam.

Verd magad ahogy akarod, nem szándékozom tovább vitatkozni egy idiótával.

2022. júl. 21. 08:39
 13/33 A kérdező kommentje:
Igazából legalább a telek árát szeretném. Illetve, hogy a személyes holmijaival mi lett.
2022. júl. 21. 08:40
 14/33 anonim ***** válasza:
68%

"Igazából legalább a telek árát szeretném."

Legalább? És még mit?

2022. júl. 21. 08:55
 15/33 anonim ***** válasza:
0%
Tudod bizonyítani, hogy a telekre te adtad a pénzt? (Van róla papírod?) A ház, ami a telekre épült, kié és milyen pénzből volt?
2022. júl. 21. 08:59
 16/33 A kérdező kommentje:

A semminél szeretnék többet... legalább a telek árát.

Papír sajnos nem lett írva róla, hogy én adtam rá a pénzt. A házat pedig ő építtette és az ő nevén volt.

2022. júl. 21. 09:07
 17/33 anonim ***** válasza:
70%
Ha jogosan örököltél volna, öt éven belül bíróság előtt megtámadható a hagyatéki végzés.
2022. júl. 21. 09:07
 18/33 anonim ***** válasza:
0%
Öröklésről nem beszélhetünk jelen esetben
2022. júl. 21. 09:10
 19/33 anonim ***** válasza:
Nem örököltél semmit, mert intézetben nevelkedtél. Szerintem ezt nem annyira nehéz felfogni. Másrészt Önkormányzathoz is csak akkor kerül, ha nincsen örökös. Ha akarod menj bíróságra, de jogilag egy vadidegen örökségét akarod megszerezni, amire semmilyen jogos nincsen, így aztán nem sok értelme van. Nem hogy semmit nem kapsz, még fizetheted is az eljárás költségeit.
2022. júl. 21. 11:25
 20/33 krwkco ***** válasza:
63%

"Nem örököltél semmit, mert intézetben nevelkedtél."

Ha valaki vér szerinti vagy örökbefogadott gyermek, akkor az is marad, akárhol nevelkedik. Ha végrendelet volt, amiben nem szerepelt, akkor is jár neki a köteles rész. Csak akkor nem jár, ha az örökhagyó elleni súlyos cselekedettel érdemtelenné vált.

2022. júl. 21. 12:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!