Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a fenét kereshetett engem...

Mi a fenét kereshetett engem az adórendőrség 22:30-kor?!

Figyelt kérdés

Pénteken volt, én most nyaralni vagyok. Anyám ma ért el telefonon, és ki akartak sürgősen hallgatni. Mikor mondta nekik, hogy Görögországban nyaralok eléggé lemondóan közölték, hogy "akkor mindegy, majd talán beidézzük az Urat" és elmentek. Nem mondtak neki semmit, miért voltak.

Mi az, hogy péntek késő este ezek zargatják az embert?

2022. júl. 19. 15:38
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
49%

Nem ritka, hogy a NAV-tól ilyen időpontban is kimennek. Általában nem szokás, de felsőbb utasításra, vagy rendkívüli intézkedésekre engedélyt/utasítást kaphatnak.

Valószínűleg nem csalók voltak. Ebből a szempontból osztom a 16-os hozzászóló válaszát.

Nagy az esély rá, hogy kapsz leveles idézést idővel.

2022. júl. 21. 08:08
 22/34 anonim ***** válasza:
56%
16# ha csalók voltak, simán lehet végrehajtók voltak, elintézi a doksit, még lehúzzák róluk a pénzt. Elvileg ha kirúgtak a helyről, ugyanúgy tud csalni, csak nem kap friss adatokat.
2022. júl. 21. 08:21
 23/34 krwkco ***** válasza:
40%

"ha csalók voltak, simán lehet végrehajtók voltak"

Nem kellene ezt a "csaló" teóriát tovább ragozni, mert sehogy sem akar stimmelni.

Ha végrehajtónak akartak látszani, miért mondták, hogy NAV-osok? Miért nem végrehajtós igazolványt lobogtattak? Ha végrehajtók voltak, vagy csaló végrehajtók akkor miért mentek el üres kézzel? Miért nem mondták, hogy akkor visszük a TV-t, a mobilt? "A fia ide van bejelentve (4-es hozzászólás), amiről nincs számla, hogy a nénié, azt mind elvisszük."

Egyszerűen NAV-osok voltak, akik késő este jöttek, hogy a kérdezőt otthon találják. Ennek van értelme. Az itt leírt csalós elméleteknek nincs.

2022. júl. 21. 09:42
 24/34 anonim ***** válasza:
56%

23# xd hülye, azt se tudja mi szokott lenni a mai világban :D

ülj le egyes

2022. júl. 21. 09:55
 25/34 krwkco ***** válasza:
25%
A mai világban az álvégrehajtók NAV-osnak adják ki magukat és otthagyják a cuccot? Arra utaznak, hogy embereket "foglaljanak le" és magukkal vigyék? Hát ezt tényleg nem gondoltam volna.
2022. júl. 21. 10:13
 26/34 anonim ***** válasza:
47%
Nyugodtan engedjétek el ezt a vonalat csak azért, mert nektek szokatlan az időpont. Biztosítási intézkedésnek hívják például az egyik olyan ügyfajtát, amikor szokatlan időpontban is megy a NAV az érintetthez. Ezen kívül vannak más ügyek is, amikor szintén megy szokatlan időpontban.
2022. júl. 22. 05:40
 27/34 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat, főleg az építő jellegűeket! 26: mesélnél erről bővebben? Most ennek lesz következménye, hogy engem nem találtak otthon? Egyáltalán kötelességem bárhol jelenteni, ha eltávozok otthonról pár hétre?

Amúgy telefonon nem adtak felvilágosítást, mondtam, hogy akkor várom az idézést :D

2022. júl. 25. 09:45
 28/34 anonim ***** válasza:

27:

Vagy azt akarják ilyenkor elkerülni hogy lelépjen az adócsaló.

Vagy azért akarnak egyből kihallgatni, hogy aki után nyomoznak, nehogy befolyásolni akarjon, az esetedben ilyesmi lehet. Tudtommal ebből, hogy nyaraltál nem lesz bajod. És ezt nem kell sehol bejelenteni.

2022. júl. 26. 07:51
 29/34 anonim ***** válasza:

"Most ennek lesz következménye, hogy engem nem találtak otthon? Egyáltalán kötelességem bárhol jelenteni, ha eltávozok otthonról pár hétre?"

Dehogy lesz. Nem vagy köteles otthon várni valakit, akiről azt sem tudod, hogy menni fog.

Ha majd az idézésnek nem teszel eleget, az már problémás lehet. De gondolom, hogy ilyet nem tervezel...

2022. júl. 26. 20:05
 30/34 anonim ***** válasza:
Azóta mi a helyzet? Lecsuktak? :P
2022. okt. 31. 23:20
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!