Mi a fenét kereshetett engem az adórendőrség 22:30-kor?!
Pénteken volt, én most nyaralni vagyok. Anyám ma ért el telefonon, és ki akartak sürgősen hallgatni. Mikor mondta nekik, hogy Görögországban nyaralok eléggé lemondóan közölték, hogy "akkor mindegy, majd talán beidézzük az Urat" és elmentek. Nem mondtak neki semmit, miért voltak.
Mi az, hogy péntek késő este ezek zargatják az embert?
Nem vmi átverés??
Este/éjjel rádtörik az ajtót, nem beszélgetni mennek.
Anyámnak mutattak navos igazolványt és szerették volna, ha helyi kirendeltségükhöz befáradnék velük. Azt mondták, hogy egy nagyobb horderejű ügyben sürgősen tanúkat keresnek.
De péntek este? És így? Postán sem jött idézés a nevemre. Sem a csajom nevére. Anyám befosott, hogy házkutatni akarnak de hangsúlyozták hogy tanúkat keresnek és nincs ilyenről szó.
"Azt mondták, hogy egy nagyobb horderejű ügyben sürgősen tanúkat keresnek."
Meg is adtad a választ. Vészhelyzet van, és ilyenkor felsőbb utasítás nélkül is dolgozhatnak, intézkedhetnek munkaidőn kívül. Amúgy ez a többi szervnél is így van. Lehet kapsz idézést ha még aktuális lesz a dolog, de lehet, hogy nem.
És nem muszáj telefonon, vagy levélben idézést kapnod. Ezt személyesen is megteheti nem csak a NAV, hanem a rendőrség is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!