Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a fenét kereshetett engem...

Mi a fenét kereshetett engem az adórendőrség 22:30-kor?!

Figyelt kérdés

Pénteken volt, én most nyaralni vagyok. Anyám ma ért el telefonon, és ki akartak sürgősen hallgatni. Mikor mondta nekik, hogy Görögországban nyaralok eléggé lemondóan közölték, hogy "akkor mindegy, majd talán beidézzük az Urat" és elmentek. Nem mondtak neki semmit, miért voltak.

Mi az, hogy péntek késő este ezek zargatják az embert?

2022. júl. 19. 15:38
1 2 3 4
 1/34 A kérdező kommentje:
Telefonomon nem voltak nem fogadott hívások. Ki vagyok amúgy kapcsolva, mindenki hagyjon békén. Ötlet, hogy mi lehetett ez? És miért akkor sürgősen?
2022. júl. 19. 15:38
 2/34 anonim ***** válasza:
95%
Szia! Szerintem előkerült a neved egy adócsalási ügyben, engem egyszer a volt munkahelyem miatt hallgattak ki. Igaz, akkor rendes idézést kaptam.
2022. júl. 19. 15:42
 3/34 anonim ***** válasza:
96%

Nem vmi átverés??

Este/éjjel rádtörik az ajtót, nem beszélgetni mennek.

2022. júl. 19. 15:44
 4/34 Japán Gulyás ***** válasza:
57%
Ha anyádon keresztül keresnek akkor szinte biztos valami unokázós csaló. Semmiképp ne engedd neki, hogy bármiféle vesztegetést kifizessen.
2022. júl. 19. 15:45
 5/34 A kérdező kommentje:

Anyámnak mutattak navos igazolványt és szerették volna, ha helyi kirendeltségükhöz befáradnék velük. Azt mondták, hogy egy nagyobb horderejű ügyben sürgősen tanúkat keresnek.

De péntek este? És így? Postán sem jött idézés a nevemre. Sem a csajom nevére. Anyám befosott, hogy házkutatni akarnak de hangsúlyozták hogy tanúkat keresnek és nincs ilyenről szó.

2022. júl. 19. 15:48
 6/34 A kérdező kommentje:
4: oda vagyok bejelentve, a barátnőmmel nemrég költöztünk össze. Addig nem jelentkezek át, amíg ki nem derül működik-e a dolog.
2022. júl. 19. 15:49
 7/34 anonim ***** válasza:
19%

"Azt mondták, hogy egy nagyobb horderejű ügyben sürgősen tanúkat keresnek."

Meg is adtad a választ. Vészhelyzet van, és ilyenkor felsőbb utasítás nélkül is dolgozhatnak, intézkedhetnek munkaidőn kívül. Amúgy ez a többi szervnél is így van. Lehet kapsz idézést ha még aktuális lesz a dolog, de lehet, hogy nem.

És nem muszáj telefonon, vagy levélben idézést kapnod. Ezt személyesen is megteheti nem csak a NAV, hanem a rendőrség is.

2022. júl. 19. 15:59
 8/34 anonim ***** válasza:
100%
Hívd fel a NAV-ot, és mondd el nekik a sztorit, és kérdezd meg, hogy tudnak-e erről, vagy az ő nevükben akartak átverni csalók. Éjjel én azért gyanakodnék, hogy nem biztos, hogy azok, akiknek mondták magukat, igazolványt meg simán nyomtatnak kamut, a legtöbben azt sem tudják, hogy kell kinézni az igazinak.
2022. júl. 19. 17:06
 9/34 anonim ***** válasza:
100%
Ismerosom is majdnem aldozat lett, ugy hogy meglatogattak regi adatokkal, regi lakhelyen (nem ott lakott), aztan szolt a szomszedja, hogy keresett. De az emberek nem mondtak meg a nevuket, gyorsan elmenekultek mire kiderult h nem lakott ott…
2022. júl. 19. 17:09
 10/34 anonim ***** válasza:
54%
9# ja az uj lakos megkerdezte hogy milyen celbol jottek, azt valaszoltak h hivatalos ugyben, nem arulhattak el, hogy mi van a doksiban :)
2022. júl. 19. 17:10
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!