Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ténylegy az én nevemre kerül...

Dom3 kérdése:

Ténylegy az én nevemre kerül a gyerek?

Figyelt kérdés
A volt feleségem terhes lett az új faszijától és állítólag az én vezetéknevemet fogja kapni az újszülött.
ma 08:24
 1/9 anonim ***** válasza:
91%

Elváltatok?

Ha igen és eltellt (azthiszem) 1 év, akkor nem.

Ha nem tellt el, vagy még mindig házasok vagytok, akkor vostont a te nevedet

ma 08:27
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Így van
ma 08:29
 3/9 A kérdező kommentje:
Novemberbe váltunk el
ma 08:33
 4/9 anonim ***** válasza:
82%

Ahha, szóval te vagy a volt férj.

Akkor viszont van egy rossz hírem: neked NINCS peteérésed! 😂

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teher..

ma 08:35
 5/9 A kérdező kommentje:
Örülök hogy jót mulatsz. Nekem annyira nem vicces mert nem az én gyerekem és gyerektertást követel!
ma 08:37
 6/9 anonim ***** válasza:
82%
A faszinak kell vállalni az apaságot. Te mondhatsz nemet és indíthatsz pert a apaság megállapítására, ha nem akarja vállalni.
ma 08:44
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Felülemelkedve azon az apróságon, hogy kamu a kérdés, azért leírom, hátha valaki olyan is idekeveredik, akit valóban érint:

"A törvény szerint a gyermek apjának azt a férfit kell tekinteni, akivel az anya a gyermek fogamzási idejének kezdetétől a gyermek születéséig eltelt idő vagy annak legalább egy része alatt házassági kötelékben állt. A házasság érvénytelensége az apaság vélelmét nem érinti. És hogy mi minősül a gyermek fogamzási idejének? A törvény szerint a vélelmezett fogamzási idő a gyermek születésének napjától visszafelé számított száznyolcvankettedik és háromszázadik nap között eltelt idő, mind a két határnap hozzászámításával."

"Ha ez mégsem így van, peres eljárást kell indítani az apasági vélelem megdöntése iránt."

Annyira nem bonyolult tehát: perelni kell, és nincs gyerektartás (a perköltséget + az esetleges DNS teszt költségét is a vesztes fél fizeti, szóval ebben az esetben jobban járnak a szülők, ha összeházasodnak a szülésig vagy apai elismerő nyilatkozatot tesz a valódi apuka, és megoldják peren kívül...)

ma 08:46
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Apa vélelmének megdöntése iránt lehet pert indítani a bíróságon. Dns tesztet lehet kérni és ha nem te vagy az apa, akkor senki nemfog kényszeríteni, hogy gyerektartást fizess
ma 08:50
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha a fogantatás vélelmezett időpontjában még házasok voltatok, alapesetben te leszel az apa, az új kandúrnak apasági nyilatkozatot kell tennie. De ha ez nem történik meg és biztos vagy benne, hogy nem a tiéd a gyerek, lehet indítani pert az apaság megállapítására.
ma 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!