Plázákban, bevásárlóközpontokban, áruházakban tiltják még manapság a fotózást, vagy már nem? Ha igen, mi az oka, és milyen büntetés jár, ha mégis fotózok?
Régebben biztosan tilos volt, úgy tudom. De mostanság mi a helyzet ezzel kapcsolatban? Egy ideje már nem láttam ilyen áthúzott fényképező piktogramokat.
Ha pl. pláza folyosóján, vagy kint az áruház melletti parkolóban fotózunk? Akkor mi lesz? (Utóbbi helyen, nagyonn Tesco-Auchan parkolókból láttam már Google Street view felvételeket is. Azokkal mi a helyzet?)
Mi lesz akkor ha tilos és megszegjük? Illetve mi értelme vagy milyen egyéb okai vannak a tiltásnak?
Ui.: Természetesen itt most kulturált fotókra gondolok, tehát pl. ott dolgozók nincsenek a képen, meg ember se felsimerhető távolságban, meg semmi negatív dolog. Ebben az esetben milyen büntetés jár érte?
Jó, tudod mit?
Akkor jogtalanúl raktam ki egy rakás embert, az áruház igazgató jogtalan dolgot kért tőlünk, és jogtalan dologban állt mellénk ha vita volt, illetve a tulajdonos jogtalanúl tett feljelentést olyan képek készítői ellen, akik az áruházat rossz színben tüntették fel a tiltás ellenére készített és közzétett képeikkel.
Minden JOGTALAN volt.
Konkrétan ebben dolgoztam évekig, számtalan sztorim és tapasztalatom van, de Te kedves okoskodó, biztos jobban tudsz mindent, szóval vezesd csak félre az embereket 🙂
Ahogy írod, bunkong, jogtalanul.
Totál hülye vagy a joghoz, nem is tudom, mit keresel itt. Leállsz vitázni a nulla tudásoddal egy jogvégzett emberrel. A tetejébe még hazudozol is. Senkit nem lehet feljelenteni azért, ha egy üzletben, vagy egy plázában fényképet készít magáról, a barátjáról, vagy valami számára érdekes dologról. Ha személyiségi jogok megsértése nem áll fenn a fotó elkészítésével, akkor a pláza tulajdonosa és bármilyen bolté is, elmehet a veretes faxba, veled együtt.
Egy jogvégzett ember nincs tisztában a magántulajdon, és a közforgalom számára megnyitott magánterület fogalmával? Érdekes...
Végülis, itt mindenki jogász 😀
Ezekkel te nem vagy tisztában. Nevetséges birge vagy te, ez az igazság.
A közforgalom céljára megnyitott magánterület éppen azért megnyitott, mert az onnantól kezdve közterületnek számít. Például, érvényes lesz rajta a KRESZ, az ott tartózkodó tulajdonos nem élvezheti a birtokjog előnyeit, stb.
Érdemes rákeresni az adott pláza házirendjére, mert az Allee pl nem tiltja, de az Árkád igen.
Nem fogom elolvasni az összes házirendet, akit érdekel rá tud keresni.
Egyik pláza sem tiltja, mert egyik sem hatóság.
Csak arra jók az ilyen firkák, hogy a magadfajtákat megvezessék.
Gondolom nem figyeltél oda a három hetes biztonsági őr gyorstalpalón, azért írsz ekkora hülyeségeket.
Iskolába kellett volna járni.
Központi utasításra, jogszerűtlenül tiltják a fényképezést a kórházak
több intézmény jelezte, hogy továbbították levelünket a fenntartónak, mert a plakát kifüggesztése sem a saját ötletük volt, az ÁEEK-tól kaptak erre utasítást. Így aztán írtunk az ÁEEK-nak is, és csakhamar meg is érkezett a válaszuk, amiben beismerték, hogy a fényképfelvétel készítését a kórházakban, ha az személyiségi jogot nem sért (azaz senki olyan nem felismerhető rajta, aki ehhez nem járult hozzá) sem a Polgári Törvénykönyv, sem az egészségügyi törvény nem tiltja.
Jogot végzett ember ilyet ír, hogy a szabályok csak dísznek vannak.
Értem, hát ilyen is csak Gyakorin fordul elő 😀
A magánterületet kell magyarázni egy "jogvégzett" embernek...
Szabályalkotásra - legalábbis, olyanra, aminek hatósági úton érvényt is lehet szerezni - a plázák igazgatói, tulajdonosai nem jogosultak.
Amiket ők alkotnak, azok nem lesznek részei az írott jognak, nincs hatályuk senkire nézve.
A magánterület fogalmát neked kéne magyarázni, csak hát, nem érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!