Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Körözés pénz bírság miadt?

Istvan1212 kérdése:

Körözés pénz bírság miadt?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem hogy köröznek pénz bírság miadt, De nem tartózkodom Magyarországon.a körözés látszik az európai országokban vagy csak Magyarország rendszerébe látszik?Pl: tegyük fel ha Szlovéniából mennék át Horvátországba ahol ugye van határ akkor a szlovének vagy a horvátok látni fogják a határon a magyar körözés? ( pénz büntettés miadt köröznek nem gyilkoságer vagy valami komoly úgy miadt)

2022. júl. 8. 22:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
97%

Valószínűleg csak az itthoniban látszik csak.

Ismerek én is nem egy embert, akit szintén köröznek itthon pénzbünti miatt, de kint dolgozik Ausztriában.

Ott gyakran kérik el a személyijét az embernek, mivel úti okmány. És most a covid miatt is van ellenőrzés a hivatalos határátkelőhelyeken az osztrák oldalon. Szóval nagy valószínűséggel csak itthon látszik.

Egy szó, mint száz, szerintem fizesd be a bírságot. Előbb-utóbb úgyis megkerülsz. tapasztalat ;)

2022. júl. 8. 22:24
 2/17 anonim ***** válasza:
88%
Felesleges kérdezni, hiszen a tulaj úgyis letiltja a SIM kártyát, és nem fogod tudni elolvasni a válaszokat. Lopott telefonon nincs net, bele kell törődni. Addig nézegesd a Roma TV fészbúk oldalát...
2022. júl. 8. 22:25
 3/17 anonim ***** válasza:
86%
HERMONban benne van
2022. júl. 8. 22:25
 4/17 A kérdező kommentje:
3 szor voltam Magyarorszagon mióta kiadtak a korozest. Osztrák magyar határon elkertek a személyimet de csak ránézéztek és intették mehetek tovább. De a horvátok le is kérik úgy tudom. Azért is kérdeztem hogy valaki pontosan tudja e hogy látszani fog e más ország rendszerébe. Amúgy meg ki tudnám fizetni de nem akarom mert olyan miadt buntettek neg ami az én meglátásom szerint nem is szabadon volna megbintetniuk de hát ez magyar ország. Amúgy kikapcsolódás menek az egy hétre és úgy vagyok vele ha elvannak majd kifizetem. De nagyon nem jó szívvel adnám nekik azt a pénzt amit mégse érdemel az állam mert mindenből csak hasznot húznak az adó fizető emberekből. De szerintem is az lesz hogy kifizetés mer nem lenne jó higy a nyaralás kozbe a határnál baszakodnanak velem egy pénz bírság miadt.
2022. júl. 8. 22:38
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Na látod.

Megkérdezhetem mi miaTT büntettek meg?

2022. júl. 8. 22:42
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem lenne egyszerűbb kifizetni a bírságot?

Előbb utóbb úgyis ki kell fizetni - akkor inkább előbb.

2022. júl. 8. 22:44
 7/17 A kérdező kommentje:
Leigazoltak a rend őre vezetés kozbe és a pénz tárcám a barátnőm zsebébe maradt akit ép az igazoltatás előtt dobtam ki egy nagyobb élelmiszer üzlet előtt. És mondtam hogy két percnyi van inen a barátnőm akit ide hívok és nála vannak a személyes dolgaim akit oda is hívtam és atadta a penztarcam és ennek ellenére akkor is oda nyomott egy csekket mert nem voltak nálam az irataim.
2022. júl. 8. 22:46
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem adótartozás hanem szabálysértés, vagy pénzbírásággal sújtott vétségre kaptad a büntit, ne ferdíts. A bírságot nem fizetted meg átváltott szabadságvesztésre amit nem kezdtél meg ezért adták ki a körözést. Nem töltenek fel minden piszlicsáré ügyet az europol/interpol rendszerébe. Ettől ha itthon beleszaladsz egy igazoltatásba akkor elő fognak állítani. A járőrnek nem tudod kifizetni a büntetést - mindenképpen bevisznek. Ha ki is fizeted akkor is ott fogsz hűsölődni a gyűjtőben amíg a papírmunkát el nem intézik. Ha peched van akkor péntek délután visznek be és jó esetben kiengednek hétfő késő délelőtt valamikor. Megéri?
2022. júl. 8. 22:47
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Vagyis nem volt nálad a vezetői engedélyed vezetés közben.

Nem az iratok meg a pénztárca miatt büntettek.

2022. júl. 8. 22:51
 10/17 A kérdező kommentje:
Abba bíztam hogy elévül mert nem tervezek Magyarországra menni az elkövetkező 10 évbe.
2022. júl. 8. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!