Körözés pénz bírság miadt?
Amúgy gondoljatok bele:
adott egy 5 ezer forintos csekk, amit 30 napon belül be kell fizetni. Vagy 6 órát ledolgozni. Vagy 1 napot leülni.
Ehelyett van, aki nem fizeti be, és 2x sikertelen elővezetés miatt még 2x 10.500 forintot is a nyakába varrnak. És ha őrizetbe veszik mert elcsípik végül, akkor még 30 ezer pluszköltségre is számíthat a rendőrségtől.
Vagyis összesen az 5 ezer forintból a végén 26-56 ezer közötti összeget kell befizetni.
Nem vagyok bróker, de szerintem ez nem jó üzlet.
A rendőr nem büntet meg iratok hiánya miatt. Csak a jogsi miatt, ha nem tartod magadnál vezetés közben.
Nem vagy köteles a személyidet magadnál tartani Magyarország területén, amennyiben egy esetleges igazoltatás során hajlandó vagy bediktálni az adataid.
De nyugodtan, nézd meg a zöld papírt, amit a kezedbe kaptál a csekkel együtt. Keress rá a paragrafusra. Jogsi lesz az, hidd el nekem.
Szóval Ausztriában élsz, gondolom ott dolgozol.
A bírság, amit egy ilyenért adnak, kB. annyi, amit egy mozi+popcorn+fagyi elvisz odaát.
Te nem fizetsz, inkább izgulsz egy esetleges körözés miatt.
Hm...
Mifelénk az ilyent sz_rrágónak hívják.
Vagy van még más is, amit nem írsz le?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!