Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Körözés pénz bírság miadt?

Istvan1212 kérdése:

Körözés pénz bírság miadt?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem hogy köröznek pénz bírság miadt, De nem tartózkodom Magyarországon.a körözés látszik az európai országokban vagy csak Magyarország rendszerébe látszik?Pl: tegyük fel ha Szlovéniából mennék át Horvátországba ahol ugye van határ akkor a szlovének vagy a horvátok látni fogják a határon a magyar körözés? ( pénz büntettés miadt köröznek nem gyilkoságer vagy valami komoly úgy miadt)

2022. júl. 8. 22:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
90%
#9 ilyenért csak akkor szoktak büntetni ha "emberkedik" valaki és nem együttműködő. A kisebb vétségeknél ha valaki normális általában simán elengednek. Lekérik az adatokat, hogy az illető tényleg az-e akinek mondja magát, figyelmeztetik és elengedik. Nem az a rendőrség fő célja hogy ész nélkül bírságolja az állampolgárokat, hanem hogy a jogkövető magatartásra bírja.
2022. júl. 8. 22:54
 12/17 A kérdező kommentje:
Nem csak vezetői engedély hanem Semien irat amivel tudtam volna igazolni magam. De ez mindenkivel előfordulhat a mai rohanó világban lehetek volna elnezobbek is úgy hogy, ráadásul 2 percen belül a helyszínen voltak az irataim.
2022. júl. 8. 22:56
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy gondoljatok bele:

adott egy 5 ezer forintos csekk, amit 30 napon belül be kell fizetni. Vagy 6 órát ledolgozni. Vagy 1 napot leülni.

Ehelyett van, aki nem fizeti be, és 2x sikertelen elővezetés miatt még 2x 10.500 forintot is a nyakába varrnak. És ha őrizetbe veszik mert elcsípik végül, akkor még 30 ezer pluszköltségre is számíthat a rendőrségtől.

Vagyis összesen az 5 ezer forintból a végén 26-56 ezer közötti összeget kell befizetni.

Nem vagyok bróker, de szerintem ez nem jó üzlet.

2022. júl. 8. 22:56
 14/17 anonim ***** válasza:
94%

A rendőr nem büntet meg iratok hiánya miatt. Csak a jogsi miatt, ha nem tartod magadnál vezetés közben.

Nem vagy köteles a személyidet magadnál tartani Magyarország területén, amennyiben egy esetleges igazoltatás során hajlandó vagy bediktálni az adataid.

De nyugodtan, nézd meg a zöld papírt, amit a kezedbe kaptál a csekkel együtt. Keress rá a paragrafusra. Jogsi lesz az, hidd el nekem.

2022. júl. 8. 23:00
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
#12 velem is fordult már elő hogy belefutottam közúti ellenőrzésbe és nem volt nálam semmilyen irat mert a másik kabátomban maradt. Szépen együttműködően bediktáltam az adataimat, leellenőrizték és elengedtek mindenféle bünti nélkül.
2022. júl. 8. 23:04
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Pistikém te nagyon sokat fogsz ülni, mert valamit elhallgatsz. Remélem Levikével egy cellában.
2022. júl. 9. 01:23
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Szóval Ausztriában élsz, gondolom ott dolgozol.

A bírság, amit egy ilyenért adnak, kB. annyi, amit egy mozi+popcorn+fagyi elvisz odaát.

Te nem fizetsz, inkább izgulsz egy esetleges körözés miatt.

Hm...

Mifelénk az ilyent sz_rrágónak hívják.

Vagy van még más is, amit nem írsz le?

2022. júl. 9. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!