Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Alkoholfogyasztás közterületen...

Alkoholfogyasztás közterületen? Mire számíthatok?

Figyelt kérdés

Tegnap leültem sörözni egy parkban, aztán megjelent egy rendőrautó és odahívtak magukhoz a zsaruk. Nem kérték el az irataimat, hanem megkérdezték a nevemet, hogy mikor születtem és hogy hol lakom. Aztán mondták, hogy menjünk vissza a padhoz, ahol söröztem, mert ott volt a kabátom, amit átnézett az egyik rendőr, aki ezután a zsebeimet is kipakoltatta. Nem talált semmit, csak pénztárca volt nálam meg a telefonom. Ezután megkérdezte, hogy megyek-e bulizni vagy csak kijöttem egyet sörözni a jó időbe. Ezután még kérdeztek pár dolgot, aztán további szép napot kívántak és elmentek. Szerintetek mi lehetett ez? A sörre végülis nem mondott semmit, pedig gondolom kérhette volna hogy öntsem ki vagy ne igyam ott tovább. Utánaolvastam, elvileg ha rajtakapnak, hogy iszok közterületen, akkor a helyszínen kellene megbírságolniuk, de semmi ilyen nem történt. Vagy nem is ezért jöttek oda, hanem csak át akartak vizsgálni, hogy nincs-e nálam drog vagy valami? Illetve miért nem kérték el az irataimat és miért csak simán megkérdezték a nevemet stb.?Egyébként azt beírta valamilyen adatbázisba, de az is lehet, csak megnézte nem vagyok-e körözött személy?

Miután elmentek megnyugodtam, hogy nem bírságoltak meg, de most így visszagondolva, aggódom, hogy lehet hamarosan kapom tőlük a levelet a csekkel. Szerintetek?

2022. jún. 6. 19:28
 1/4 anonim ***** válasza:
98%
Hát egyik ismerősömet pont a múlthéten bírságolták meg mert az utcán alkoholt fogyasztott, lehet neked szerencséd lesz.
2022. jún. 6. 19:32
 2/4 anonim ***** válasza:
ejj, Levike, bírjál magaddal :D
2022. jún. 6. 20:09
 3/4 Fsms ***** válasza:
Levike most szerencséd volt megúsztad, de nem lesz mindig szerencséd, ne kísértd az előzetes szellemét.
2022. jún. 6. 20:13
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha eddig még nem kaptál papírt a rendőröktől talán megúsztad. Több mint 10 évvel ezelőtt én is kaptam "figyelmeztetést" azért mert szombat éjjel 2-kor átmentem a piroson gyalog a zebrán. Aztán az is bünti lett. Akkor még 6000 forint volt. De akkor a papírjaimat elkérték.

Ha behazudtál volna egy nevet akkor vittek volna be.

2022. jún. 14. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!