Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Támogatnátok olyan évi 10-15...

Támogatnátok olyan évi 10-15 nap extra szabadságot 16 éves korig szülőknek, amit kizárólag téli, tavaszi, nyári, és őszi szünetben lehet kivenni, és a szülők megosztva vehetnék ki (apa+anya extra szabadság összesen 10-15 nap, akár megosztva)?

Figyelt kérdés

2022. jún. 20. 19:24
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
95%

Hadd meséljem el a saját helyzetemet:

Kis egyéni vállalkozó vagyok, nem egy nagy cég, nem is állami... semmi, csak egy kis KATA-s vállalkozó. Szerencsére tavaly előtt év vége felé már eléggé beindult a dolog, egyre több és több megbízásom volt... (de még mindig simán KATA-n belül!) Gondoltam, felveszek egy részmunkaidős titkárnőt, mert többet tudok dolgozni akkor, ha az időmet nem veszi el az adminisztrációs tevékenység. Jelentkezett is egy nagyon szimpatikus fiatal anyuka, hogy neki ez így épp tökéletes lenne, mert épp oviban lesz már akkor a gyerek, pont ilyen időbeosztást keresett. Örültünk egymásnak, nagyon lelkes és aranyos volt, felvettem.

Elkezdett dolgozni. Papíron. Ugyanis 1. "Két hét múlva kezdődik az óvoda, akkor tudok jönni". Oké, persze, semmi gond. 2. "A beszoktatás lassabban megy, mint gondolta, a gyerek folyton sír, készenlétben kell állni, mert hívják az óvónők, hogy nem bírnak vele, érte kell menni." Hát jó, persze, a gyerek az első, nyilván. 3. "A gyerek beteg. Megint beteg. Állandóan beteg." Érthető, persze, maradj otthon vele. Azért otthonról ezt meg azt meg tudod csinálni? "Háááát... igyekszem, csak hát folyton sír szegényke..." Na jó, nem baj, jobbulást neki. 4. "Szünet van. Anyák napja van. Szülői értekezlet van. Ma korábban kell elhozni őket, mert az óvónőknek megbeszélés van." Okéééé...

Egy szó, mint száz: eltelt több mint másfél év, a "titkárnőm" alig csinált bármit. Fizetem folyamatosan. Táppénzt is. Kell egy könyvelőt is fizetnem, mert a saját KATAs adminisztrációmat ugyan meg tudom csinálni, de a bér dolgokhoz már nem értek. Fizetek, fizetek, és közben folyamatosan a saját titkárnőm helyett dolgozom, hogy ő a gyerekkel lehessen ilyen-olyan okból.

Pár hete elmesélte, hogy második gyereket szeretnének vállalni. Itt mondtam ezen a ponton, hogy sajnos meg kell válnunk egymástól.

Inkább magam csinálom az adminisztrációt mostantól hivatalosan is.

2022. jún. 21. 16:07
 12/12 anonim ***** válasza:

4# ezért kell mindenkinek ilyet adni .

Amúgy én találkoztam már olyan munkaadóval aki nem csak a saját jólétét helyzete előtérbe így is milliókat keresnek a dolgozók meg jóha kikapják a 200-at

2022. szept. 30. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!