Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A szomszédom átdobott egy...

A szomszédom átdobott egy szatyornyi sz@rt az alábbi üzenettel, ez milyen törvényt sért? Feljelenthetem érte?

Figyelt kérdés

Bemásolom a szöveget, ahol szükséges, kipontozva: "Ha még egyszer átjön a kutyád az én területemre, és elkapom, akkor darabokban fogom visszadobálni! Évek óta pofázom, hogy csináld meg a kerítésedet, te lusta sz.r hitvány alak! Ezt vedd baráti figyelmeztetésnek, a saját kutyád sz.rához pedig jó étvágyat!"

Nos annyi igaz, hogy valóban az én kerítésem. De járnak be kóbor kutyák is. Nemcsak az én kutyámé az összes ürülék, ennélfogva igen inkorrektnek tartom, hogy ezt megmerte tenni!

2022. jún. 8. 11:34
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 mindentudó99 ***** válasza:
81%

Figyelj ide tök mindegy kié a kerítés. Mit szenvedsz ezen? Foltozd be. Szüleim mellè költöztek új lakók. Első volt hogy szóltak szüleimnek tegyék rendbe a kerítést mert két kutyájuk át fog menni. Szüleim elmagyarázták hogy a kerítés nem hozzájuk tartozik. Kissebb vita lett pont ott voltam. Mondtam én megoldom. Kb 10 méteren rossz volt a drót 3 oszlopot is kellett pótolni. Volt vadhálom meg oszlop is. Megcsináltam ne legyen vita fogják be a pofájukat aztán kész. Igaz az ő dolguk lett volna. Csak megjegyezném vagy 20 éve az egész kerítést végig a portán is én csináltam pedig akkor is az előző szomszéd dolga lett volna. De azok nem csinálták plusz éjszakánkènt dézsmáltàk a kertet

Szóval ha zavar csináld meg máscúgy se fogja

2022. jún. 8. 16:09
 52/63 anonim ***** válasza:
79%
51, bizonyos szintig igazad van, de azért azt is vedd figyelembe, hogy sok ember nem szeret más helyett fizetni és dolgozni.
2022. jún. 8. 16:22
 53/63 anonim ***** válasza:
100%

Én simán szenteskedő stílusban jelenteném az állatvédőknek, hogy sajnos átjár a kutya, attól félsz, hogy baja esik, sokszor nem is látod a fűben.

Egyébként milyen kutyatartó, aki ennyire nem képes?!

2022. jún. 8. 16:30
 54/63 A kérdező kommentje:
51.: Értem, de nekem nincs otthon vadhálóm, és egyéb szükséges dolgok, amikkel megtudnám javítani. A város végére pedig nem fogok elgyalogolni, hogy a tüzépről megvegyem a cuccokat. Miközben neki otthon van egy műhelye, van neki anyaga és szerszáma is erre, csak éppen leszarja a másikat. Lehet valami olyasmi van a fejében, hogy nekem őt szépen megkéne kérnem, hogy ugyan méltóztassa már a saját kutyáit a portáján tartani, és legyen már szíves megcsinálni a kerítést.
2022. jún. 8. 16:51
 55/63 anonim ***** válasza:
100%

Az a gond, hogy egy igazi suttyó ezt tényleg rövidre tudja zárni azzal, hogy kirak egy tálkában fagyállót, a kutya megissza oszt megdöglik. A sozmszéd nem pampoghat, mert törvényes esetben a kutyája nem kellett volna, hogy eljusson addig a méregig amit te hogyhogy-hogyhogynem úgy tároltál a saját kertedben, hogy a hülye kutyája beleivott.

Igazából egy ilyen helyzetben még mindig ő jelenthető fel gondatlanságból bekövetkezett állathalál miatt vagy valami hasonló (oké, lehet, hoy szó szerint nincs ilyen jogcím, de tuti büntetik azt, ha valaki nem gondozza eléggé az állatát és az megdöglik és ez ez a kategória lenne). Plusz akkor már a kerítésért is elővennék.

De mint korábban te is írtad, nem a kutyának kéne megszívnia a gazdája hülyesége miatt.

Dehát nem is neked kéne.

De azért egy-egy cipőt vagy ilyesmit hozzávághatsz a jószághoz ha a kertedben van és a szomszéd látja. Majd jól felháborodik, hogy a mifszt csinálsz, te meg jól visszaháborodsz, hogy esetleg csinálja meg a kerítését és akkor nem fogod a kertedben fenyíteni az ő kutyáját.

Nem a bántás a lényeg itt, hanem a teátralitás, hogy feltűnő legyen.

2022. jún. 8. 17:43
 56/63 anonim ***** válasza:
89%
Megcsinálod a kerítést, és kiagyalsz mást, amivel boldogítod a szomszédod idegrendszerét.
2022. jún. 8. 17:48
 57/63 anonim ***** válasza:
100%
Szóval akkor a te kis kutyuskád a saját telketeken nem szarik, csak a szomszédban? Vagy ha nálatok szarik attól nem lesz baja senkinek, de ha a szar meg van sétáltava a szomszéd kertjében, akkor attól már lesz. Amúgy meg a kiskutyák tudnak lenni sokszor a legagresszívabbak. De továbbra sem kaptunk választ arra, hogy miért nem akarod megcsináltatni a kerítést, amikor ez kötelességed lett volna már akkor rögtön, amikor az állat hozzátok került.
2022. jún. 9. 14:53
 58/63 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha én lennék a szomszédod, a kutya élve biztos nem jönne át hozzám egynél többször.
2022. jún. 9. 14:54
 59/63 anonim ***** válasza:
100%

#54: Most akkor te ki is vagy? A szomszéd vagy a kutyatulajdonos? Az elején még a te ktyád átmászkálásáról volt szó, most meg azt írod, hogy az ő kutyái mennek át hozzád. Kissé zavaros.

Az meg hogy kinek van műhelye, szerszáma és ki lusta elmenni a boltba hozzávalókért, tök irreleváns. A kutyatartó felelőssége úgy tartani az állatot, hogy az ne szökhessen meg. Aki erre lusta, az ne tartson állatot.

2022. jún. 9. 15:02
 60/63 anonim ***** válasza:
100%
Faluhelyen a kutya, macska fogyóeszköz. Remélem ezt te is tudod.
2022. jún. 9. 15:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!