A szomszédom átdobott egy szatyornyi sz@rt az alábbi üzenettel, ez milyen törvényt sért? Feljelenthetem érte?
Bemásolom a szöveget, ahol szükséges, kipontozva: "Ha még egyszer átjön a kutyád az én területemre, és elkapom, akkor darabokban fogom visszadobálni! Évek óta pofázom, hogy csináld meg a kerítésedet, te lusta sz.r hitvány alak! Ezt vedd baráti figyelmeztetésnek, a saját kutyád sz.rához pedig jó étvágyat!"
Nos annyi igaz, hogy valóban az én kerítésem. De járnak be kóbor kutyák is. Nemcsak az én kutyámé az összes ürülék, ennélfogva igen inkorrektnek tartom, hogy ezt megmerte tenni!
Ő meg feljelenthet azért, mert átjár hozzá a kutyád...
Csináld meg a kerítésed inkább.
Durva reagálás.
Nem hivatkozhatsz kóbor kutyákra, mert a te kerítésedet nem vagy hajlandó megcsináltatni. Ráadásul tiltott otthagyni a kutyaürüléket. A te kertedben is.
A szomszédod többször kért. Nem cselekedtél.
Ha továbbra sem javíttatod meg a kerítésedet, feljelent, és okkal-joggal százezrekre büntetnek, amit meg is érdemelsz.
Énekeld el neki az "átdobták a sz@rt a kerítésen"** kezdetű örökzöld nótát, ha még koccintotok is mellé, garantált lesz a békülés.
**
"Átdobták a sz@rt a kerítésen,
Megb@szták a hites feleségem,
Ha még egyszer meg merik csinálni,
Lehagyom a két tököm amputálni.
Már ezután gatya nélkül járok,
Lóg a tököm, röhögnek a lányok,
Nagyobb része gondolja magába,
Jobb lenne, ha bennem kalimpálna."
Elsősorban a kutyatulajdonos kötelezettsége, hogy a saját állatát a saját telkén belül tartsa.
Ha ott a lyuk a te kerítéseden, a hülye szomszéd nem fogja 7/24 azt vizslatni, hogy kóbor kutya ment át hozzá, vagy a tiéd.
Foltozd be a lyukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!