Hogyan tudok keresetet benyújtani a magyar kormány ellen a kettős üzemanyagárak miatt?
Nagykárolyi román-magyar kettős állampolgárként heti szinten járok Magyarországra, a benzinárstop óta a tankolást is ott végzem.
Ugyanolyan EU-s, sőt, ugyanolyan magyar állampolgár vagyok, mint a tőlem 12 km-re élők, mégis hátrányosan megkülönböztet engem a kormány. Pusztán azért, mert más a rendszámom.
Hol tudok keresetet benyújtani? Európai Unió Bírósága? Emberi Jogi Bíróság? Szükségem van ügyvédre, vagy egyedül is beadhatom a keresetet?
Szükséges az, hogy ténylegesen kár érjen? A kettős árak bevezetése óta ugyanis még nem tankoltam Magyarországon, és ha lehetséges, ezután nem is szívesen támogatnám ilyen formában a magyar államkasszát. Persze ha ez szükséges hozzá, akkor elmegyek tankolni egy jelképes mennyiséget.
Köszi a válaszokat.
#50 Az, hogy te elsőre nem vagy képes megérteni a közvetett diszkrimináció fogalmát, önmagában nem lenne probléma.
Az, hogy továbbra sem vagy hajlandó minimálisan utánaolvasni, és fo$od itt a baromságaid, már téged minősít.
Persze az én véleményemet nem kell elfogadni - csakhogy linkeltem egy cikket is, ahol az EU egyes szervei is úgy látják (a vizsgálódás kezdeti szakaszában), hogy megvalósul a diszkrimináció az intézkedéssel.
Ha végső soron azt is állapítják meg, hogy rendben van a kettős ár, a bizonytalanságuk mutatja, hogy nem egy egyszerű megítélésű kérdésről van szó, amelyben te, a 18. kerületi paneledben Kőbányait kortyolgatva kimondhatod a végső szót.
Tekintve, hogy sem jogi tudás, sem vitakultúra terén nem képviselsz olyan színvonalat, amely alkalmassá tenne bármiféle párbeszédre, megkérlek, hogy a továbbiakban hanyagolj.
Azt azonban véletlenül sem szeretném, hogy benned ragadjon a szó, éppen ezért arra bátorítalak, hogy a kormányod intézkedésével kapcsolatos álláspontod mindenféleképpen írd meg az Európai Bizottságnak is - mint a korábban általam cikkben olvashattad, mélyreható vizsgálatokat egyelőre nem folytattak, a vizsgálódás e szakaszában pedig minden egyes érvnek és ellenérvnek döntő jelentosege lehet.
#51 Még mindig nem létezik közvetett diszkrimináció, akárhányszor ismételgeted.
És még mindig nem tudtál semmit mutatni azokból a szerződésszegésekből meg hasonlókból amik szerinted tömegesek.
leírhatod a kisregényedet újra meg újra, a lényeg az, hoyg amit állítasz a butaság és amikkel vádolod az országot arra meg nem tudsz sem példát sem bizonyítékot mutatni.
"Még mindig nem létezik közvetett diszkrimináció, akárhányszor ismételgeted."
Ha van esetleg a kisegítő iskoládban lehetőség rá, javaslom, hogy vegyél fel valami emberi jogokkal kapcsolatos vagy alkotmányjogi kurzust és ott a vizsgán süsd el ezt a mondatod.
Vizsgáztató habitusától függően szemöldökfelvonás vagy nem megfelelt osztályzat lesz a jutalom.
Értem, szóval hisztizel. Óvodás kor után ezt amúgy ki szokta a többség nőni.
de türelmes vagyok, még mindig várom a konkrét ügyeket, eseteket, amikor Magyarország megszegte volna az érvényes uniós szerződéseket vagy ne tartotta volna be az unió alapelveit.
#55 Megtettem. Írtam esetet (kérdés), ahol megvalósulhatott az uniós jog sérelme, ezt alátámasztottam jogszabályi hivatkozással, EU szervek informális véleményével.
Csakhogy ha valaki azt állítja, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye municípiuma Salgótarján, majd az illető, miután a másik fél megmutatta neki a Google Térkép és a megyére vonatkozó Wikipédia cikk adatait, továbbra is köti az ebet a karóhoz, miszerint SzSzB megye székhelye nem Nyíregyháza, hanem Salgótarján, akkor ott egyszerűen nincs mit tenni.
Ez már nem az érvek, hanem a gyógypedagógusok, pszichológusok terepe. Ilyen irányú ismeretekkel nem rendelkezem, ezért el is búcsúzom, szép napot kívánok 😘 Jobbulást.
#56 Most játsszuk a dedós de igen-de nem játékot?
Nem írtál esetet.
Kiírtál egy kérdést egy jelenlegi történésről és állítod, hogy ez egy ilyen eset. nem az, csak próbálod valahogy belemagyarázni.
De legyen neked!
Akkor hoztál 1 azaz egy darab esetet amiben kérdés, hogy történt-e ilyen vagy sem.
Több viszont nincsen, különben nem ismételgetnéd órák óta ugyanezt az egyet, hanem soroltad volna őket.
Ha van egy kis esze a Bizottság sokdiplomás tagjainak, a vizsgálat annyiból fog állni, hogy feljönnek gyakorira és kommenteket olvasnak, hiszen itt az okosak megmondták, hogy semmiféle diszkrimináció nem merült fel, meg amúgy sem állampolgárșág, hanem az autó bejegyzési helye számít, illetve nem a külföldiek kapják drágán, hanem a magyarok olcsón 😅😅😅
Ezzel elég sok munkaórát és nem utolsósorban pénzt tudnak spórolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!