Hogyan tudok keresetet benyújtani a magyar kormány ellen a kettős üzemanyagárak miatt?
Nagykárolyi román-magyar kettős állampolgárként heti szinten járok Magyarországra, a benzinárstop óta a tankolást is ott végzem.
Ugyanolyan EU-s, sőt, ugyanolyan magyar állampolgár vagyok, mint a tőlem 12 km-re élők, mégis hátrányosan megkülönböztet engem a kormány. Pusztán azért, mert más a rendszámom.
Hol tudok keresetet benyújtani? Európai Unió Bírósága? Emberi Jogi Bíróság? Szükségem van ügyvédre, vagy egyedül is beadhatom a keresetet?
Szükséges az, hogy ténylegesen kár érjen? A kettős árak bevezetése óta ugyanis még nem tankoltam Magyarországon, és ha lehetséges, ezután nem is szívesen támogatnám ilyen formában a magyar államkasszát. Persze ha ez szükséges hozzá, akkor elmegyek tankolni egy jelképes mennyiséget.
Köszi a válaszokat.
Úgy tűnik, hogy hozzám hasonlóan az Európai Bizottság és ez az Európai Fogyasztóvédelmi Szervezet is full vakon van...
Valamelyikőtök nem akarja nekik megmagyarázni, hogy itt nem állampolgárság alapján történik a diszkrimináció (ahogy amúgy a cikkben példaként említett német autópályamatrica ügyben sem) ?
#42 Ezt már a kettes hozzászólásodban jelezted.
Értem én, hogy az orbáni Eu-ellenes propagandát tövig beszedő potenciális válaszadókat nem sokra tartod, de szerintem ez egy olyan egyszerű info, amit még ők is elsőre megérthettek.
#43 Igen kérdező. Már az elején is megértettük, hogy "az önmagát nagykárolyi lakosú, román-magyar állampolgárként feltüntető kérdező még nemigen lépett ki az elektromos rollerével a pesti körúton kívül eső Mordor területére." csak nyomod a süket szöveget hergelni másokat.
De kösz, hogy a végén is megerősítetted!
ja és ne kezdd el, nem a #42-es vagyok, akkor sem ha ugyanolyan a százalékunk!
#44 Nem, nem erősítettem meg semmit. Igaz, az eddig mutatott szövegértelmezési képességeid alapján nem csoda, ha így gondolod.
"ja és ne kezdd el, nem a #42-es vagyok, akkor sem ha ugyanolyan a százalékunk!"
Két azonos százalékon álló, hasonló írásképű, értelmi szintű propagandahívő egy kérdés alatt? Éppenséggel nem lehetetlen, de a valószínűsége csekély.
Máskor legalább arra vedd a fáradságot, hogy a kamuprofilodba átjelentkezel.
#45 Szánalmas a vergődésed. Nekem nincs kamu profilom és a te értelmi képességeidet mutatja ha azt hiszed ha lenne, akkor ugyanúgy válaszolgatnék hogy ugyanolyan értékeléseket kapjak.
Legalább a negyedik parlamenti győzelem után fel kellett volna már ismerned, hogy nem t vagytok többen és ráadásul ti 7-féle képpen vélekedtek a világról. Szemben azokkal akik a fidesz-kdnp oldalán állnak és elvekben, értékekben, gondolatvilágban hasonlóak egymáshoz.
De nem ,neked addig sikerült agyilag eljutnod, hogy kamu kérdést írsz ki hergelésre, majd csak mert azonosnak látod a válaszolók %-t, máris kimondod hogy ugyanazok.
Hát ez nem sok. Igen igen kevés.
"Szemben azokkal akik a fidesz-kdnp oldalán állnak és elvekben, értékekben, gondolatvilágban hasonlóak egymáshoz"
Ez tök szupi, örülök neki, hogy találtál egy társaságot, ahol olyanok vesznek körül, akikkel jól érzed magad.
Abban nem akartok esetleg hasonlóan gondolkodni, hogy az EU alapelveit, szabályait be kell tartani?
#47 Betartjuk.
Kíváncsian várom hogy megmutasd milyen szerződést vagy alapelvet nem tart be Magyarország az EU elvei, szerződései és alapértékei közül.
Nem, ne kezd a szokásos mellébeszélést a jogállamiságról meg európai értékekről! vedd elő szépen a csatlakozási szerződést, a Lisszaboni szerződést és egyéb valóban elfogadott szerződéseket és mutasd meg mit nem tart be belőle Magyarország!
Érdeklődve várom!
#49 Nem történt meg. Pont ezt írtuk le neked többen, hoyg ez hülyeség, erről írtad ki a kérdésedet.
Szóval akkor maradjunk annyiban, hogy nem tudsz semmi konkrétumot mutatni amit ne tartana be a szerződésekből az ország! Én is így gondoltam, de örülök ha te is rájöttél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!