Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan tudok keresetet benyújt...

Hogyan tudok keresetet benyújtani a magyar kormány ellen a kettős üzemanyagárak miatt?

Figyelt kérdés

Nagykárolyi román-magyar kettős állampolgárként heti szinten járok Magyarországra, a benzinárstop óta a tankolást is ott végzem.

Ugyanolyan EU-s, sőt, ugyanolyan magyar állampolgár vagyok, mint a tőlem 12 km-re élők, mégis hátrányosan megkülönböztet engem a kormány. Pusztán azért, mert más a rendszámom.

Hol tudok keresetet benyújtani? Európai Unió Bírósága? Emberi Jogi Bíróság? Szükségem van ügyvédre, vagy egyedül is beadhatom a keresetet?

Szükséges az, hogy ténylegesen kár érjen? A kettős árak bevezetése óta ugyanis még nem tankoltam Magyarországon, és ha lehetséges, ezután nem is szívesen támogatnám ilyen formában a magyar államkasszát. Persze ha ez szükséges hozzá, akkor elmegyek tankolni egy jelképes mennyiséget.

Köszi a válaszokat.

2022. máj. 30. 07:29
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
87%

Nem kár ér téged, hanem nem vagy jogosult egy kedvezményre.

Én például nem vehetek fel csokot, mert túlkoros vagyok, és egy csomó, csak fiataloknak szóló, más kedvezménytől is elesem. De ezzel nem ér semmilyen joghátrány.

Neked nem kártérítés kell, hanem egy magyar rendszámú autó. De ha mindenáron el akarsz bukni egy talicska pénzt, hát sétálj be egy ügyvédhez, ő jó pénzért tudni fogja, hogy hol kell beadnod ezt az eleve vesztes indítványt. Ha van benne egy cseppnyi jószándék, akkor le fog beszélni róla.

2022. máj. 30. 08:23
 12/62 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező, nyugodtan elmehet Strassburgig is. Talán még kapsz egy román szendvicset is.
2022. máj. 30. 08:25
 13/62 anonim ***** válasza:
92%
A nyugdíjas és a diákkedvezmenyek nem zavarnak? Akkor éppen a korod miatt nem jár valami. Ez ugyan ilyen. Amúgy nagyon nem vágom, hogy rajtunk kívül mindenhol tök jól élnek ez emberek akkor pontosan miért is fáj nekik, hogy nem jöhetnek olcsóbban tankolni?
2022. máj. 30. 08:35
 14/62 anonim ***** válasza:
90%

Én is jelentsem fel az osztrák államot, mert ha nyáron kimegyek a tófürdőre, akkor az osztrák lakcímkártyával 3 euró a belépő, osztrák lakcímkártya nélkül pedig 5?

Ugyanaz a szitu.

(Egyébként most az osztrákok is a román kérdezőhöz hasonlóan verik magukat :D)

2022. máj. 30. 08:43
 15/62 anonim ***** válasza:
90%

"A magyar államnak jogában áll kedvezményeket adni az állampolgárainak bizonyos feltételek megléte alapján"

Pusztán állampolgárság alapján nem lehet diszkriminálni az EU-ban. Ezért van az, hogy pl. hogy nálunk a nyugdíjasok ingyen utazhatnak a BKV-n, és az EU nyugdíjasok is ingyen utazhatnak, mert csak életkorhoz van kötve.

Az autók esetében lehet érvelni azzal, hogy a magyar rendszámos autó nem diszkrimináció, mert külföldinek is lehet magyar rendszámos autója.

2022. máj. 30. 09:12
 16/62 anonim ***** válasza:
89%
Jó kis troll vagy...de ha te eljárásjogi kérdésekre vársz választ, akkor menj ügyvédhez!!
2022. máj. 30. 09:31
 17/62 anonim ***** válasza:
81%
Nem mer, mert tudja, hogy ezzel az ügyvéd is kiröhögi.
2022. máj. 30. 09:35
 18/62 anonim ***** válasza:
100%
17: az ügyvéd nem röhögi ki, hanem elkéri az óradíját, és elmondja, mi a helyzet. Ha valóban érdekli a válasz, akkor szakemberrel kell konzultálni erről.
2022. máj. 30. 09:38
 19/62 anonim ***** válasza:
80%

Hogyan jelenthetem be, ha megsértették a jogaimat? | Európai Bizottság

[link]

2022. máj. 30. 09:39
 20/62 anonim ***** válasza:
92%
Sikerrel sehol, sikertelenül meg bárhol, ahol akarsz. Mindenkinek joga van keresetet beadni bárki ellen, bármikor. Csak épp ez azt nem jelenti, hogy meg is nyeri a pert...
2022. máj. 30. 09:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!