Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elütöttek és pénzt kérni, ez...

Elütöttek és pénzt kérni, ez zsarolás lenne?

Figyelt kérdés

Tegnap a járdán mentem, derékszögből egy másik utca járdájáról egy nő biciklivel nekemjött és szabályosan elütött. Van olyan járda, aminek fele kerékpárút volt, van ami csak simán járda. Ahol ő ment sima járda volt. Nem az a gond, hogy járdán ment, janem beláthatatlan sarokból nem lassítva, nem leszállva gyorsan kanyarodott ki, és elütött. Nehogy én figyeljek màr, hogy a járdán nem e üt el a biciklis, hanem a biciklis vigyázzon, ha járdán megy, akkor ügyeljen a gyalogosokra. Elütött tehát és annyival elintézte, hogy "elnézést" én viszont ordibáltam, hogy a jó.k.anyját.

Arra gondoltam, hogy meg kellett volna mondani neki, hogy feljelentem, és akkor nem jelentem fel, ha ad egy 20 ezrest sérelemdíjként.

Ha így tettem volna, akkor ez zsarolás lett volna vagy nem?

2022. máj. 25. 19:45
 1/9 anonim ***** válasza:
78%
Ha nem történt személyi sérülés vagy jelentős anyagi kár, akkor ismerned kell a nevét és az állandó lakhelyét hogy elkezdjék az eljárást. De még akkor sem biztos hogy bizonyítható lesz a dolog, meg még az is kiderülhet hogy te vagy a felelős és fizetheted a bicikliben okozott kárt
2022. máj. 25. 19:52
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy kérhetsz 20ezret sérelmi díjként de nem biztos hogy kapsz
2022. máj. 25. 19:59
 3/9 anonim ***** válasza:
52%

Ha nem sérültél meg akkor nem tudod feljelenteni, semmi olyat nem tett.

Ez szimpla bunkóság volt és ezért nem fogják megbüntetni.

Abban az esetben ha tényleg megsérültél volna akkor nem lett volna gond ha kiegyeztek egy kártérítésben, mert eleve csak ezt érhetted volna el a feljelentéseddel is. Mit tennének mást vele? Elveszik a biciklis jogosítványát?

ha te mondod neki, hogy feljelented ha nem fizet, az már valóban zsarolás és te követsz el vele bűncselekményt, ami súlyosabb, mint hogy valaki figyelmetlenül kanyarodik a biciklijével.

2022. máj. 25. 20:00
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha szabálysértés történt akkor meg fognak büntetni mindenkit aki szabályt sértett

És abban az is benne van hogy esetleg mindketten sértettek szabályt...

És akkor mindketten fizetnek és viseli mindenki a saját maga kárát

2022. máj. 25. 20:05
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Hogy már arról ne is beszéljünk hogy egy izmos trágár szidalmazást becsületsértési bírsággal jutalmazza a bíróság...

Tehát előfordulhat, hogy a kérdező jár rosszul vagy rosszabbul

2022. máj. 25. 20:10
 6/9 A kérdező kommentje:

Nem én ott azonnal kellett volna, hogy adsz gyorsan 20 ezret és megy mindenki, vagy ha nem akkor akár itt a helyszínen nagy bajt hozok rád.

Ez, ha ez történt volna, akkor ez büntetendő?

2022. máj. 25. 20:18
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ebben a formában zsarolás lenne
2022. máj. 25. 20:22
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

A zsarolás jogtalan haszonszerzésre vonatkozik.

Mivel nem ért anyagi kár sanszos hogy a bíróság azt állapítaná meg hogy jogtalan. De ezt a bíróság döntené el a körülmények ismeretében.

2022. máj. 25. 20:23
 9/9 anonim ***** válasza:

"feljelentem, és akkor nem jelentem fel, ha ad egy 20 ezrest sérelemdíjként."

Igen, ez klasszikus zsarolás.

2022. máj. 26. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!