Ha írnék egy levelet a Speaky fejlesztőinek, hogy egy veszélyes alak van az alkalmazáson, akkor hinnének nekem és kibannolnák őt?
A veszélyes alatt azt értem, hogy az a férfi fiatal 14-18 éves lányok bizalmába férkőzik és aztán meztelen képeket, majd videókat kér tőlük. Érzelmileg próbálja manipulálni őket, hogy bejusson Európába.
Bizonyítékból kevés van. Fenyegető, ocsmány email levelek vannak lementve. Az egyik áldozat mesélt nekem ezekről és nem tudom ezt annyiban hagyni.
1. Bizonyítékokra mindenképpen szükség lesz.
2. A leginkább célravezető az lenne, ha az áldozat szülője venné fel a kapcsolatot a Speaky-vel (illetve tenne feljelentést - lásd a következő pontot) - mivel Ő ebben a jogilag érintett.
3. Elvileg zaklatás - lásd 2012. évi C. törvény 22. § - miatt lehetne büntetőfeljelentést tenni - itt írnak erről:
de nemzetközi porondon ez egy kissé nehéz ügy (bár nem lehetetlen).
Lehet jelenteni az NMHH-nál is:
bár az inkább magyar ügyekre szakosodott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!