Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit lehet zsarolás esetén tenni?

Mit lehet zsarolás esetén tenni?

Figyelt kérdés
Nemrég rámírt egy külföldi lány (?), elkezdtünk beszélgetni és odáig jutottunk, hogy mindketten küldtünk egymásnak meztelen képet. Ezután megzsarolt, hogy ha nem fizetek neki, akkor elküldi minden ismerősömnek. Tudom, hogy nagyon hülye voltam, légyszives ne erről szóljanak a válaszok. Mit lehet ilyenkor tenni? Fordulhatok egyáltalán a rendőrséghez így hogy külföldi a profil és azt sem tudom, hogy igazi-e egyáltalán (nem hiszem). Valaki volt már hasonló helyzetben?

2022. márc. 28. 11:07
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy egyedül. Nem tudom, nálad milyen részletek voltak, de én is egy ilyen hasonló baleset áldozata lettem kb. több mint fél éve. Íme az én sztorim ha érdekel, itt van néhány tanács:

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__1147..

Ilyenkor fontos, hogy nem szabad fizetni. Én sem fizettem és nem történt semmi azóta sem a zsarolásból szerencsére, de a biztonság kedvéért jobb ha a közösségi oldalakon használsz biztonsági beállításokat, hogy ne találja meg az ismerőseidet vagy ne ismerjen fel a profilod alapján, ha arra vetemedne tényleg, hogy szétküldözgesse a dolgokat.

2022. márc. 28. 14:29
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2022. márc. 31. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!