Egy cégnek a bíróságon kívül van bármi más lehetősége egy felmondási idő nélkül lelépett emberén elverni a port?
A csávó megkapta a bért, majd felmondott. nem volt próbaidős, és lett volna 30 napos felmondási ideje. amit nem töltött le, megmondta ő egy napra be nem jön.
Levonni nem tudnak tőle mert épp a fizetés megkapása után lépett le. Nincs miből levonni.
Bért nem tudnak visszatartani.
Van a cégnek bármi egyéb opciója mint a bíróság? csak mert azt mondták az ügy nem ér annyit hogy bíróságra vigyék, és mivel levonni sem tudnak, így akkor ez az ügy véget is ért? A cég semmit se tehet?
"de a munkaügyi központ elég gyakran utánajár a segélyre jelentkező elbocsátási körülményeinek.
Újra csak ugyanaz a kérdés: és mit keresne a csávó a munkaügyiben? Ha én A állásból B állásba megyek mi dolgom nekem a munkaügyivel?
Ezt elárulja nekem valaki?
"szerződésszegéses távozás esetén"
ezt egy munkaügyi bíróság jelentheti ki és senki más.
Szép is lenne, ha Szarf---ú és Tsa főnök szava szentírás lenne.Mégis mitől lenne jogellenes mert Ő azt mondja? És ki Ő?
És ha én mást mondok?
Akkor jogellenes, ha a bíróság ezt határozatba foglalta. ÉS PONT.
Ja persze, mert ez nyilván így működik. Pofánvágom a főnököt, meg ráborítom az irodaasztalt, és abban a minutumban távozok. A munkaügyiben meg azt mondom, hogy hagyományos módon elküldtek, ők erre bólintanak, nuku utánajárás, és már folyósítják is a segélyt.
Balu, neked már nagyon agyadra ment az alapítványi iskola!
". A munkaügyiben meg azt mondom"
Újra megkérdezem ugyanazt,
MIT KERESEK ÉN A MUNKAÜGYIBEN ? (amely 15 éve nem is létezik, mert KH van... de ez mellékes)
Valaki elárulja nekem? MIT KERESEK ÉN OTT?
A helyen felmondok ma, B helyen kezdek holnap.
És azért mondok fel A helyen ma, hogy B helyen kezdhessek holnap.
MIT KERESEK ÉN A MUNKAÜGYIBEN??
Valaki elárulja?
" A munkaügyiben meg azt mondom, hogy hagyományos módon elküldtek,"
A munkaügyiben azt mondok AMIT AKAROK és a cég is azt mond AMIT AKAR. Bármit, akármit.
Bizonyítani meg azt lehet, amit a bíróság is bizonyítottnak lát.
Ennyi.
Ez szerintem eléggé evidens.
Cég:a józsi melós rám borította az asztalt és elment!!
Melós::ÉNNN??? Hát ti mondtátok hogy elmehetek, és puszival váltunk el..
Na kinek hiszünk? Hm? KInek és mi alapján?
Valaki elárulja? KINEK HISZ A NEM LÉTEZŐ MUNKAÜGYI?
Várom a választ.
Ha másik helyre megy, akkor lehet, hogy koppanni fog az új helyen, ugyanis mindenképp lesz nyoma annak, hogy szerződést szegett. A szerződésben ugyanis elég világosan fogalmaznak ahhoz, hogy ne kelljen bírósági végzés róla.
És ha nem most rögtön kér munkanélküli ellátást, akkor is előkerülhet a csontváz a szekrényből, ha esetleg később kér.
"hogy koppanni fog az új helyen, ugyanis mindenképp lesz nyoma annak, hogy szerződést szegett.
Igen? na. Hol és mi? Mesélj. Várom!
de nem a fellegekben dumálva hanem konkrétan. Hol és milyen nyoma van? Várom a választ.
És ugye meg se kérdem mi van akkor ha az új hely magasról leszarja hogyan és miért jött el a régi helyről, őt az érdekli hogy ITT van mert kell neki a munkaerő....
ezt már fel se vetem...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!