Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Alza.hu-n házhoz szállítással...

Alza.hu-n házhoz szállítással vásárolt tévém helyett nem vitethettem el a régit, az Alza.hu ügyintézője elutasította a kérést, ez jogszabályellenes?

Figyelt kérdés
Utólag egy ilyen miatt nem fogok eljárást indítani, de hátha más kárán más vásárlójuk tanul belőle.

#ingyen #elszállítás #használt tévé
2022. ápr. 23. 15:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
75%
Kötellességük elszállítani.
2022. ápr. 23. 16:34
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Majd írd meg légy szíves mire jutottál... Nekem nagyon tömény ez a törvény 🙂
2022. ápr. 23. 16:42
 13/19 A kérdező kommentje:

A 197/2014. (VIII. 1.) Korm. rendelet 22.§ és 23.§ alapján is erre gondolok.

Ha valaki hasonló kérdéssel idetalált erre az oldalra, remélem ez is egy kis segítség lesz a környezetvédelemhez.

Közben az alza.hu honlapján is azt találtam, hogy maguk ajánlják fel. szóval az ügyintéző félrevezetett.

[link]

Régi készülék elszállítása részben: "Ha szeretnéd, a futárok azonnal elszállítják a használt készüléket (az összes szállítási módra vonatkozik)."

A régi és új készülék egyébként azonos jellegű, gyártójú, és még a méretük is csak pár centiméterrel tért el.

Előre is jobban körbejárhattam volna, de bíztam a szakértő ügyintézőben. Biztos találok olyant, aki ingyen is elviszi a régit.

2022. ápr. 23. 16:45
 14/19 A kérdező kommentje:

magamnak lefordítva a rám vonatkozó részt:

az új készülék kiszállításakor köteles lett volna elvinni a régit.

Ha ezt tudom, előre az új készülék vásárlásakor jeleztem volna konkrétan a vásárlásnál is. (Amellett, hogy előre megkérdeztem a forgalmazó üzlettől...)

197/2014. (VIII. 1.) Korm. rendelet

A forgalmazó kötelezettségei

22. §

(4)

Ha a fogyasztó a forgalmazótól új elektromos, elektronikus berendezést vásárol, és azt a forgalmazó a fogyasztónak házhoz szállítja, a forgalmazó a fogyasztó által felajánlott, a vásárolt berendezéssel azonos mennyiségű és azonos használati célú elektromos, elektronikus berendezés háztartásban képződő hulladékát ........., a természetes személy fogyasztótól, hulladékbirtokostól vásárlási utalvány ellenében átveszi és elszállítja.

2022. ápr. 23. 16:51
 15/19 anonim ***** válasza:
52%

"(6) * Ha a gyártó a hulladékká vált "

De az ALZA nem gyártó, rá ez nem vonatkozik.

2022. ápr. 23. 16:53
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen. Jó tudni hogy ilyen is van. Köszönjük hogy kimazsolaztad kérdező.

Valahogy ez nincs benne a köztudatban, hogy ilyen kötelező szolgáltatás is létezik.

2022. ápr. 23. 17:47
 17/19 anonim ***** válasza:
Vásárlási utalvány? Ez nekem is új.
2022. ápr. 23. 17:48
 18/19 A kérdező kommentje:
A vásárlási utalvány dolgot nem értem. De nem is nyerészkedni szeretnék egy utalvánnyal. Csak megszabadulni a használt (javítandó, vagy már használhatatlan) készüléktől. Úgy, hogy minél kisebb környezeti kárt okozzon. Amit környezetbarát módon még fel tudnak használni belőle, tegyék szakszerűen. És ne csábítsa az embereket arra a rendszer, hogy illegális szemétlerakóban, vagy valahol a természetet károsítva szétszórják.
2022. ápr. 23. 17:59
 19/19 anonim ***** válasza:

Az utalvanyrol:

[link]

2022. ápr. 23. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!