Alza.hu-n házhoz szállítással vásárolt tévém helyett nem vitethettem el a régit, az Alza.hu ügyintézője elutasította a kérést, ez jogszabályellenes?
A 197/2014. (VIII. 1.) Korm. rendelet 22.§ és 23.§ alapján is erre gondolok.
Ha valaki hasonló kérdéssel idetalált erre az oldalra, remélem ez is egy kis segítség lesz a környezetvédelemhez.
Közben az alza.hu honlapján is azt találtam, hogy maguk ajánlják fel. szóval az ügyintéző félrevezetett.
Régi készülék elszállítása részben: "Ha szeretnéd, a futárok azonnal elszállítják a használt készüléket (az összes szállítási módra vonatkozik)."
A régi és új készülék egyébként azonos jellegű, gyártójú, és még a méretük is csak pár centiméterrel tért el.
Előre is jobban körbejárhattam volna, de bíztam a szakértő ügyintézőben. Biztos találok olyant, aki ingyen is elviszi a régit.
magamnak lefordítva a rám vonatkozó részt:
az új készülék kiszállításakor köteles lett volna elvinni a régit.
Ha ezt tudom, előre az új készülék vásárlásakor jeleztem volna konkrétan a vásárlásnál is. (Amellett, hogy előre megkérdeztem a forgalmazó üzlettől...)
197/2014. (VIII. 1.) Korm. rendelet
A forgalmazó kötelezettségei
22. §
(4)
Ha a fogyasztó a forgalmazótól új elektromos, elektronikus berendezést vásárol, és azt a forgalmazó a fogyasztónak házhoz szállítja, a forgalmazó a fogyasztó által felajánlott, a vásárolt berendezéssel azonos mennyiségű és azonos használati célú elektromos, elektronikus berendezés háztartásban képződő hulladékát ........., a természetes személy fogyasztótól, hulladékbirtokostól vásárlási utalvány ellenében átveszi és elszállítja.
"(6) * Ha a gyártó a hulladékká vált "
De az ALZA nem gyártó, rá ez nem vonatkozik.
Hát igen. Jó tudni hogy ilyen is van. Köszönjük hogy kimazsolaztad kérdező.
Valahogy ez nincs benne a köztudatban, hogy ilyen kötelező szolgáltatás is létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!