Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A gyerekem apjának ugye nincs...

A gyerekem apjának ugye nincs semmi köze ahhoz a házhoz amit én örököltem?

Figyelt kérdés
Nem vagyunk házasok, csak élettársak. 3 éve örököltem meg mamám házat, akkor felújítottuk azóta itt lakunk. Van egy gyerekünk. Most úgy látszik külön válnak útjaink. Visszament az anyjàhoz, viszont fenyeget, hogy elintézi, hogy ő lakjon itt. Bútorokat közösen vettük meg közös pénzből újítottuk fel a házat, viszont én nevemen van a ház, én örököltem. Ilyenkor mit döntenek a bíróságon?

2019. jan. 22. 22:24
 1/6 anonim ***** válasza:

Magához a házhoz annak van közé, akinek a nevèn van.

A házban lévő ingóságok már egy másik kérdés.

2019. jan. 22. 22:29
 2/6 Armstrong01 ***** válasza:
Örökölt vagyon még házasság alatt sem közös. Tehát a házhoz SEMMI köze minél előbb jelentsd ki a lakcimét onnan.
2019. jan. 22. 22:50
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha igazolhatóan az ő pénzéből (is) fizetettek értéknövelő felújításokat, akkor igényt tarthat ezért ellentételezésre. (Magyarul tulajdonjoga semmiképp nem lesz, de pénzért akár perelhet téged).
2019. jan. 23. 00:35
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Felújítás ki kell fizetni, meg a bútorokat, különben sokáig fogtok bíróságra járni, és az sokkal több pénzbe fog kerülni.
2019. jan. 23. 05:34
 5/6 anonim ***** válasza:
50%
Ha nem tudod kifizetni, a bíróság tulajdoni hányadot fog neki megítélni, vagy kötelez arra hogy add el és abból fizesd ki a jogos részét. Mit gondoltál, csak úgy behúzod a pénzét amit a te házadra költött? Az sajnos nem fog menni.. Még számlával se kell tudni bizonyítania hogy mennyit költött rá, majd egy független szakértő felbecsüli.
2019. jan. 23. 11:47
 6/6 Armstrong01 ***** válasza:
A bizonyítható részét kell kifizetni csak. Ugyanezen mentünk mi is végig, csak azt kell fizetni amit be tud bizonyítani. Mondjuk felújításra hitelt, meg amit tud bizonyítani.
2019. jan. 23. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!