A gyerekem apjának ugye nincs semmi köze ahhoz a házhoz amit én örököltem?
Figyelt kérdés
Nem vagyunk házasok, csak élettársak. 3 éve örököltem meg mamám házat, akkor felújítottuk azóta itt lakunk. Van egy gyerekünk. Most úgy látszik külön válnak útjaink. Visszament az anyjàhoz, viszont fenyeget, hogy elintézi, hogy ő lakjon itt. Bútorokat közösen vettük meg közös pénzből újítottuk fel a házat, viszont én nevemen van a ház, én örököltem. Ilyenkor mit döntenek a bíróságon?2019. jan. 22. 22:24
1/6 anonim válasza:
Magához a házhoz annak van közé, akinek a nevèn van.
A házban lévő ingóságok már egy másik kérdés.
2/6 Armstrong01 válasza:
Örökölt vagyon még házasság alatt sem közös. Tehát a házhoz SEMMI köze minél előbb jelentsd ki a lakcimét onnan.
3/6 anonim válasza:
Ha igazolhatóan az ő pénzéből (is) fizetettek értéknövelő felújításokat, akkor igényt tarthat ezért ellentételezésre. (Magyarul tulajdonjoga semmiképp nem lesz, de pénzért akár perelhet téged).
4/6 anonim válasza:
Felújítás ki kell fizetni, meg a bútorokat, különben sokáig fogtok bíróságra járni, és az sokkal több pénzbe fog kerülni.
5/6 anonim válasza:
Ha nem tudod kifizetni, a bíróság tulajdoni hányadot fog neki megítélni, vagy kötelez arra hogy add el és abból fizesd ki a jogos részét. Mit gondoltál, csak úgy behúzod a pénzét amit a te házadra költött? Az sajnos nem fog menni.. Még számlával se kell tudni bizonyítania hogy mennyit költött rá, majd egy független szakértő felbecsüli.
6/6 Armstrong01 válasza:
A bizonyítható részét kell kifizetni csak. Ugyanezen mentünk mi is végig, csak azt kell fizetni amit be tud bizonyítani. Mondjuk felújításra hitelt, meg amit tud bizonyítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!