Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Alza.hu-n házhoz szállítással...

Alza.hu-n házhoz szállítással vásárolt tévém helyett nem vitethettem el a régit, az Alza.hu ügyintézője elutasította a kérést, ez jogszabályellenes?

Figyelt kérdés
Utólag egy ilyen miatt nem fogok eljárást indítani, de hátha más kárán más vásárlójuk tanul belőle.

#ingyen #elszállítás #használt tévé
2022. ápr. 23. 15:48
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
52%

Miért kéne hogy elvigye az Alza?? Nem értem.

Csak akkor viszik el, ha csere van. Vagy régi beszámitas.

2022. ápr. 23. 15:53
 2/19 A kérdező kommentje:

a teljesség érdekében: az elszállítást elutasította az ügyintéző, azt javasolta, hogy vigyem be én magam a használt tévét az üzletükbe.

Mondjuk akkor már nem kértem volna házhozszállítással az újat plusz pénzért, ha már úgyis benzinre költök hogy a régit bevigyem magam...

2022. ápr. 23. 15:53
 3/19 A kérdező kommentje:

15:53

úgy gondoltam, jogszabály, ha már a magyar 1 híradó oldalon ezt olvasom:

[link]

2022. ápr. 23. 15:54
 4/19 anonim ***** válasza:
64%
Ez csak egy 2014es cikk. Mi a törvény száma?
2022. ápr. 23. 15:57
 5/19 anonim ***** válasza:
73%
(6) * Ha a gyártó a hulladékká vált elektromos, elektronikus berendezés átvételét a (4) bekezdés szerinti indok valamelyikére hivatkozva megtagadja, a hulladékbirtokost a helyszínen tájékoztatja arról, hogy a hulladék hol és kinek adható át annak környezetvédelmi szempontból biztonságos kezelése érdekében. Szükség esetén a gyártó a hulladékgazdálkodási hatóságot, illetve egy - a hulladék kezelésére jogosult - gazdálkodó szervezetet a hulladék elszállítása és annak környezetvédelmi szempontból biztonságos kezelése érdekében haladéktalanul tájékoztatja.
2022. ápr. 23. 16:05
 6/19 anonim ***** válasza:
61%

Tehát nem köteles arra hogy ő szallitsa el, adott neked egy címet, ahova te elviheted.

Innentől kezdve nem történt semmilyen jogszabály sertés. Vidd be.

2022. ápr. 23. 16:07
 7/19 A kérdező kommentje:

16.05-ös válaszoló, köszönöm.

Akkor ez alapján elolvasom a jogszabályt, hogy teljeskörűen megismerjem.

Hogy elkerüljük a 16:00-kor válaszoló és hasonló incidenseket.

Csak egy megjegyzés, a hivatkozott (4) bekezdés szerint akkor tagadhatja meg a gyártó, ha az "elektronikus berendezés az átvétel során az átvételt végző egészségére vagy testi épségére súlyos veszélyt jelent." Egy használt tévé, amin csaka kép rossz, nem jelent ilyen veszélyt.

az is igaz, hogy ez a 3. § (4) és (6) a gyártókról szól. Mielőtt a 16:00-os válaszoló leidiótázna még valakit.

Szóval értékelem a 16-.05-ös válaszoló segítségét.

Illetve tovább olvasom a jogszabályt, csak a magam tudásának bővítése érdekében.

2022. ápr. 23. 16:12
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Hirdesd meg ingyen elvihetőnek és még aznap megszabadulsz tőle.
2022. ápr. 23. 16:14
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hogy ez tényleg egy létező dolog, de nem tud róla senki semmit?

Én tavaly hűtőt vettem a média m-ban, de tőlem senki nem kérdezte meg, hogy a régi hűtővel mi lesz.

2022. ápr. 23. 16:17
 10/19 A kérdező kommentje:

16.17-kor válaszoló,

most már tuti végigolvasom magamnak a 197/2014. (VIII. 1.) Kormányrendeletet.

Különösen a 11. részt, a forgalmazó kötelezettségeiről szólót.

Nem életszerű, hogy a vásárlók tömegesen közvetlenül a gyártótól veszik az elektromos háztartási termékeket, én legalábbis nem szoktam közvetlenül a gyártótól :-), inkább egy forgalmazótól.

2022. ápr. 23. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!