Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha van egy fogyatekos testvere...

Ha van egy fogyatekos testverem, a szulok halala utan kotelezhetnek arra,hogy en legyek a gyamja?

Figyelt kérdés

Nem szeretnem vallalni, es nem kerek negativ kommenteket,hogy de egy gonosz ember vagyok.

Mi lesz a testverrel,ha meghalnak a szulok?

2022. ápr. 18. 01:14
1 2 3 4 5 6
 51/53 anonim ***** válasza:
100%
51: Az intézeti elhelyezés = gondoskodás. Az, hogy lakást, pénzt ráhagytak=gondoskodás. A sérült testvérnek lesz egy gondnoka, aki gondoskodik róla, hogy élni tudjon, nem lesz kilökve a világba. A szeretetet meg nem lehet erőltetni, főleg úgy, ha a szülők háttérbe szorították a beteg testvér miatt az egészségest. Lehet, hogy szomorú, de ha valaki önálló életvitelre segítség nélkül vagy kis segítséggel képtelen, az teher. Én pl nem akarnék így élni. Nem akarnám egy másik embertől, főleg rokonomtól elvárni, hogy adja fel miattam 100%ig az életét, akkor inkább mennék intézetbe vagy választanám az eutanáziát, ha lehetne. Ha valaki persze értelmileg sérült, abból a szempontból szerencsésebb neki, hogy mindezt nem fogja fel. De az intézetben gondoskodnak róla, és nem teszi tönkre egy másik ember életét. Itt ez az egyetlen ideális megoldás, mielőbb megfelelő herlyet kellene keresni neki.
2022. ápr. 30. 07:47
 52/53 anonim ***** válasza:
86%

#50, te tipikusan az a hozzászóló vagy, akinek lövése nincs, milyen egy fogyatékossal (értelmi sérülttel) együtt felnőni. Végig nézni a primitív gusztustalankodásait, megtapasztalni, hogy senki nem akar veled barátkozni, hogy nem hívhatsz vendégeket, cserébe folyton csúfolnak, és te vagy a "falu bolondjának" a testvére, akin lehet röhögni. Bukdácsolsz az iskolában, mert minden erődet leköti az, hogy ezt a szégyen rejtegesd.

Aztán évekig mászkálsz terápiákba.

De ha ennyire nagylelkű vagy, az intézetek tárt karokkal fogadják az önkénteseket.

És lepontozhatsz. Lesz*rom.

2022. ápr. 30. 08:10
 53/53 anonim válasza:
100%

Érintett szülőként elmondom, és ahogy a környezetemben látom, az én hozzáállásom a többségé is, hogy nem akarnám, hogy az egészséges testvér gondozza a halálom után a "beteget" (a fiam középsúlyos-súlyos értelmi sérült)... Annyira nem, hogy az se tetszene, ha ő maga akarná vállalni. Teljes életet szeretnék a lányomnak.

Ugyanakkor azt is el kell mondanom, hogy a gyerekeimnek sokkal kiegyensúlyozottabb és boldogabb otthona, gyerekkora van (mindkettőnek), mint pl. nekem volt alkoholista szülők mellett. Minden embernek és minden családnak megvan a maga "keresztje", és mindenkinek lenne mit mondania a pszichológusnak a szüleiről. :D Azzal a helyzettel kell dolgoznunk, ami van, abból kell kihoznunk a legjobbat és akár fejlődni is általa. Vannak ennél sokkal nehezebb, szomorúbb helyzetek, rögtön a tág családunkban is. A gyámügy hozzánk szeretne helyezni egy 3 éves rokon kislányt, valószínűleg vállaljuk is (ez sem kötelező), és sajátunk is lesz még. :)

2022. ápr. 30. 12:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!