Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha van egy fogyatekos testvere...

Ha van egy fogyatekos testverem, a szulok halala utan kotelezhetnek arra,hogy en legyek a gyamja?

Figyelt kérdés

Nem szeretnem vallalni, es nem kerek negativ kommenteket,hogy de egy gonosz ember vagyok.

Mi lesz a testverrel,ha meghalnak a szulok?

2022. ápr. 18. 01:14
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
100%
A szüleidnek kell előre rendeznie a sorsát. Ők vállalták nem te, idejük is volt bőven megoldást találni. Az meg csodálatos szülő aki az egészséges gyerekei életét nyomorítja meg mert a világ a sérült körül forog. Az ilyen gyerek mikor kikerül a szülői hipnózisból nagy lendülettel szokott jó messzire költözni és többé vissza sem néz. Ahol pedig bejött a jóságos szülői bűntudatkeltés, ott a szerencsétlen egészséges rokkan bele a beteg betegségébe. Nincs dolgod ezzel, éld az életed.
2022. ápr. 18. 08:13
 22/53 anonim ***** válasza:
100%
Mikor írtam a 22-t még nem láttam a 20-t. De pont erre gondoltam. Tilos megnyomorítani az egészséges gyerek életét.
2022. ápr. 18. 08:17
 23/53 anonim ***** válasza:
100%
15 sajnos jól írja, van rokontartás, de természetesen arra nem kötelezhetnek, hogy a gondnoka legyél, vidd az ügyeit. Viszont: írtad, hogy a testvéredre lett íratva minden szülői vagyon. Jó lenne írásba foglalni, mert ha ez a tesód eltartását szolgálja, akkor ezzel kibújhatsz a rokontartás alól. Megjegyzem, jogosan, hiszen te ki lettél semmizve. Szerintem mindenképpen érdemes egy ügyvéddel beszélni, hogy milyen lehetőségeid vannak, pontosan mit kellene lépned most, hogy később ne legyen gond.
2022. ápr. 18. 08:25
 24/53 anonim ***** válasza:
78%

Imádom ezt a "megnyomorítom az összes gyerekem életét" hozzáállást néhány szülő részéről.

Kérdező, senki nem kötelezhet semmire. Én se leszek hajlandó gondoskodni a testvéremről, ezt már megmondtam a családnak is. (Apám meg is fenyegetett, hogy ki fog zárni az örökségből.)

2022. ápr. 18. 08:26
 25/53 anonim ***** válasza:
79%
A rokontartas nem nagy összeg ám és a gyermektartasdijjal ellentetben nem is minden esetben jár. Pl ha a kerdezonek van kiskorú gyereke, ő az, aki előnyt kell élvezzen a nagykorú testvére szemben. Plusz esélyes, hogy neki, mármint a testvernek lesz valami jövedelme: nyugdíj, tamogatas, ergo max havi 5-10e összegről lehet szó, mint rokontartas
2022. ápr. 18. 08:31
 26/53 anonim ***** válasza:
81%

#25, ne aggódj, velem meg is tették ezt, hogy kizártak az örökségből. Pedig sose tettem nekik szemrehányást azért, mert a sérült testvéremmel együtt voltam kénytelen felnőni. Nem védtek meg a csúfolódástól, nem vették észre, hogy nincsenek barátaim, nincsenek fiúk, nincs jövőképem...Nem baj. Szopjak én is, mert "nekik a gép ezt dobta"

Sok-sok évvel később pszichiáter kapart ki abból a sz*rból, amit ők tettek a nyakamba.

Azóta meghaltak. A temetésükre elmentem, a sírjukat nem látogatom. Le lehet pontozni.

2022. ápr. 18. 08:35
 27/53 anonim ***** válasza:
18%

Itt azért körvonalazódik a teljes kép, amit a kérdező szeretne elhallgatni, miközben vállveregetést szeretne begyűjteni a gyakori népétől a szívtelenségéért…

Nem találjátok furcsának, hogy a szülők kizárták a kérdezőt az örökségből, és mindent a sérült gyermek nevére irattak? Én csak akkor csinálnék ilyet, ha nem látnám biztosítva, hogy az egészséges gyerek gondoskodni fog a beteg gyermekről. Netalán a kérdezőnél is ez a helyzet? Látták a szülők, hogy a kérdező alkalmatlan, és a sérült gyermeket féltve ráirattak mindent, hogy legyen miből otthonba küldeni, ha ők már nem lesznek?

Hálát adok a Magasságosnak, hogy az én gyerekeim nem ilyenek. 18-as voltam.

2022. ápr. 18. 08:41
 28/53 A kérdező kommentje:

A gyerekkoromba inkabb nem mennek bele,de azota is jarok szakemberhez. Ennyit errol.

A lakas amiben elnek es orokoltem volna belole,mar teljesen az ove,lemondtam rola,ugyved elott irattunk ala papirt,tehat azt nem lehet mondani,hogy semmije se marad, plusz van neki felreteve tobb millio forint.

27-es: en lennek az utolso,aki elitel vagy lepontoz, eltudom kepzelni min mentel keresztul(amiket leirtal mind-mind megvoltak nalam is)

2022. ápr. 18. 08:42
 29/53 A kérdező kommentje:

28

En megmondtam,hogy nem fogok rola gondoskodni. Nagyszuleim segitettek a lakasvasarlasban, igy megegyeztunk abban,hogy akkor a szuleim utan jaro lakasrol en lemondok teljesen,hiszen igy mar nekem is lesz sajatom. Nem kizartak belole,megbeszeltuk. Ennyi a sztori.

2022. ápr. 18. 08:45
 30/53 anonim ***** válasza:
0%
29. Vagyis a szülők mindent megtesznek, hogy gondoskodjanak szerencsétlen testvéredről, igen felelősségteljesen. Téged meg kizártak a gondozók lehetséges köréből, gondolom mert úgy viselkedtél. Nem számítanak rád. Nem tudom akkor mitől tartasz? Te már bedobtad a törülközőt, tőled nem akar senki semmit.
2022. ápr. 18. 08:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!