Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha van egy fogyatekos testvere...

Ha van egy fogyatekos testverem, a szulok halala utan kotelezhetnek arra,hogy en legyek a gyamja?

Figyelt kérdés

Nem szeretnem vallalni, es nem kerek negativ kommenteket,hogy de egy gonosz ember vagyok.

Mi lesz a testverrel,ha meghalnak a szulok?

2022. ápr. 18. 01:14
1 2 3 4 5 6
 31/53 A kérdező kommentje:

Jaj te vagy az, aki megnyomoritana a gyerekei eletet a testveruk miatt.

Inkabb te vartal itt vallveregetest,nem en

2022. ápr. 18. 08:47
 32/53 anonim ***** válasza:
0%
30. Oké akkor ne állítsd be magad mártírnak. Volt egy családon belüli egyezség, mindenki jól járt. Te is. Mi a problémád?
2022. ápr. 18. 08:47
 33/53 A kérdező kommentje:
Ha nem sikerult rajonnod mi a problemam akkor szerintem veled van a baj. Nem is vitatkozom tovabb,teljesen felesleges. :)
2022. ápr. 18. 08:48
 34/53 anonim ***** válasza:
0%
32. Én nem nyomorítom meg senki életét, pláne nem a gyerekeimét. De az élet nem csak habostorta. Van ilyen, hogy egy családba beteg gyerek születik. Ez is a család dolga, hogy egymásról gondoskodjunk. Kihalt volna az emberiség, ha nem gondoskodtunk volna egymásról.
2022. ápr. 18. 08:49
 35/53 anonim ***** válasza:
0%
34. Valóban teljesen felesleges. Húsvét hétfőn (!) itt vered a nyálad, hogy ugye nem megy utánad a gyámügy, hogy tedd meg az emberi kötelességedet. Nem kell paráznod, nyugodtan élheted a kisstílű, önző életedet, majd gondoskodik a testvéredről más.
2022. ápr. 18. 08:51
 36/53 anonim ***** válasza:
89%
#18-#28, attól, mert jelenleg még nem mutatnak az egészéges testvérek tüneteket, 20 év múlva "bekattanhat" náluk a depresszió, a generalizált szorongás, a poszttraumás szindróma, stb. De nyugodtan söpörd te is a szőnyeg alá ezt a problémát.
2022. ápr. 18. 08:52
 37/53 anonim ***** válasza:
83%

"Senki nem tehet arról, ha beteg, sérült, fogyatékos testvére van, de van, akikek ezt dobta ki a gép. Nekem meg van egy autista-szerű gyerekem és a testvéreit arra tréningelem, hogy gondoskodjanak róla, ha én már nem leszek. "

Nehogy már a másik gyerek szívjon a te döntésed miatt...

Igen, ő nem tehet arról, hogy fogyatékos a testvére, te tehetsz arról, hogy van egy fogyatékos testvére.

Ez amúgy még nem lenne baj, de hogy cselédnek neveled, s meg se fordul az fejedben, hogy neki saját élete van, amit neked nincs jogod elcseszni, már az.

2022. ápr. 18. 08:56
 38/53 A kérdező kommentje:

Nekem konkretan mentalis betegsegem lett, amit gyogyszeresen kezelnek, a doki szerint nagyban kozrejatszik az ahogyan bantak velem a szuleim.

De meg jobban felesleges belemenni.

2022. ápr. 18. 08:59
 39/53 anonim ***** válasza:
100%

Ha van ingatlana és félretett pénze, majd a gyámhivatal kijelöl egy hivatásos gondnokot. Ő kezeli a pénzt, keres neki otthont. Az ingatlant pedig vagy bérbe adja, vagy eladásra kerül. Mindkét bevétel a gondnokolt gyámi számlájára kerül.

Téged be fognak hívni a lakhelyed szerinti gyámhivatalba, hogy vállalod-e a gondokságot. Kérdezgetnek majd erről-arról. Válaszolsz és nyilatkozol, hogy nem akarsz a gondnoka lenni. És ennyi. Ne aggódj.

Ha nem akarod, akkor látogatnod sem kell.

2022. ápr. 18. 09:01
 40/53 anonim ***** válasza:
89%

Az ilyen kérdéseknél mindig megjelenik egy pár ember, akik verik a nyálukat, mert hogy kötelességem gondoskodni a testvéremről.

Sz*rjatok sünt. A gyerekkoromból annyira emlékszem, hogy annyit mondtak nekem a szüleim, hogy nekem kell gondoskodnom a testvéremről. El nem tudjátok képzelni, hogy mennyire megterhelő az ilyen mentálisan. Mai napig szakemberhez járok.

2022. ápr. 18. 09:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!