Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Előre tudja a bíró az ítéletet...

Előre tudja a bíró az ítéletet, el van döntve, hogy mi lesz vagy aznap tudja meg és dönt róla?

Figyelt kérdés

A rablás bűntett és más bűncselekmény miatt ellenem folyamatba lévő ügybe tegnap megkaptam a törvényszékről az ÉRTESÍTÉS nyilvános űlésről, valamint a FŐÜGYÉSZI INDÍTVÁNYT. A nyilvános űlés május 19-én 9 órakor lesz. A be.599 (4) szerint a nyilvános űlésen nekem mint vádlottnak nem kell megjelennem. Az ügyész sem kíván ott lenni, a védőnek kötelező.

Tavaly december 6. napon (akkor más ügyben letartóztatásban voltam) Békés megyéből távmeghallgatáson bejelentkezett az elsőfokú bíróság. Az ítélet 2 év 3 hó szabadságvesztés lett börtön fokozatba. Ügyész súlyosításért, én és a védő felmentésért másodsorban enyhítésért fellebbeztünk.

A törvényszék szerintem nem fog felnenteni, vagy helyben hagyja vagy súlyosít, de szerintem ha súlyosít, sem megy 3 év fölé.

A mai napig tagadok, miszerint nem követtem el semmit.

Nincs konkrét bizonyíték azaz felvételek meg ilyenek, hanem tanúvallomások vannak és az elsőfokú bíróság az egész este történetére azt mondta, hogy összetett logikai láncolati bizonyítékok vannak. A tanúvallomásokból ki lehet következtetni.

Én kértem a nyilvános űlést, mert tanácsűlés lesz, lehet emiatt hülyének is néznek majd, mert én nem megyek el, mert Debrecenbe lakok és hajnal fél 4-kor kéne kelni. Meghallgatásom nem tervezik. Utolsó szó jogán szeretnék beszélni, azt e-mailen elküldöm és kész.

Egy debreceni ügyvéd ismerős azt mondta, hogy ha elmegyek v nem megyek el, mindegy, mert már el van döntve, hogy mit hirdet ki a másodfokú bíró, semmit nem oszt nem szoroz, hogy mit mondanék.

Míg egy másik ügyvéd azt mondta, hogy fogalma sincs a bírónak, hogy mit fog akkor kimondani, attól függy, hogy én mit adok elő.

Mi hát az igaz, előre tudja a törvényszék már most a végzést, mert azért átnézik az ügyet mire lesz a nyilvános ülés, vagy akkor derűl ki, hogy mit mond, mire dönt, mert nekem a beszédemre vár?

2022. febr. 20. 17:28
 1/6 A kérdező kommentje:

Tehát én kértem a nyilvános űlést, mert tanácsűlésen akarták elbírálni az ügyet.

Ja és május 18-án jogerős lesz.

2022. febr. 20. 17:31
 2/6 anonim ***** válasza:
Levike még mindig szabadlábon van.
2022. febr. 20. 18:09
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem sokáig van szabadlábon. Fel nem mentik az biztos, minimum helybenhagyás. Igaz karakteres emberre utal hogy nyilvános ülést kér a baromja azt el sem megy. Na majd nehogy meglepődés legyen a másodfokú döntésben te fogyatékos levike.
2022. febr. 20. 18:19
 4/6 A kérdező kommentje:
Bocsánat. Pénteken kaptam meg az ÉRTESÍTÉST NYILVÁNOS ŰLÉSRÖL és a FŐÜGYÉSZI INDÍTVÁNYT. Elírtam fentebb.
2022. febr. 21. 01:03
 5/6 A kérdező kommentje:

Kedves #3 -as.

Ma beszéltem a debreceni ügyvéd ismerősömmel és azt mondta az ügyvéd, hogy a bíró annak csak örűl, ha mégsem megyek el. Ha már olyan beadványokat írok mind a bíróságnak mind a törvényszéknek ami 4-5 oldalas, akkor azt gondolják, hogy biztos beszélni is hosszan beszélnék ott utolsó szó jogán, és annak csak örülnek, ha nem leszek ott, mert nincs plusz egy ember jelen, aki beszélne, hanem elküldte az utolsó szó jogán-t írásban és mire az ülés lesz el is olvassák és csak az ügyvéd lesz jelen. Magyarán pl, ha én jelenlennék és plusz még én is beszélnék kb.1 óra lenne a nyilvános űlés így meg lesz 35 perc és a bírónak a következő tárgyalásig hoszabb szünete lesz ihat plusz egy kávét is, meg dumálhat kicsit a kollégákkal.

Mivel kértem, hogy nyilvános űlés legyen, mert meg szeretnék jelenni és mégsem megyek el, max hülyének néznek de bajom nem lehet belőle.

2022. febr. 21. 16:52
 6/6 A kérdező kommentje:

Tehát úgy van vele a bíró, hogy nem kell a vádlottra rám is fegyelnie, meghallgatni, hanem csak egy embert az ügyvédet kell meghallgatnia és hozhatja is a határozatot.

Azért nem fog meglepetés érni, ha arra gondolsz, (hogy ha nem megyek el többet kapok), ugyanis annak csak örűlnek, ha nem megyek el mégsem.

2022. febr. 21. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!