Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Munkáltató a szerződés felmond...

Munkáltató a szerződés felmondása után kötelezhet bármire is?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Megkötünk egy szerződést és a munkáltató belefoglalja a szerződésébe, hogy nem vállalhatok a konkurenciánál, meg az ugyan ilyen profilú intézménynél állást a felmondás utáni egy éven belül.

Tehát ha olyan munkám van ahol nem lehetséges a profil válltás akkor meg vagyok lőve egy évig?

Ilyen lehetséges?

Ha a jogviszony megléte alatt jelenti ki ugyan ezt azt meg tudom érteni, de a megszűnésé után miért nem mehetnék akárhova dolgozni még ha konkurencia is, főleg ha az előző hely nem tetszett valami oknál fogva.

Nincs valami magasabb jogi szintben ez meghatározva emberségesebb módon?

Válaszokat előre is köszönöm, teljes mértékben laikus vagyok a témával kapcsolatban.

2022. febr. 17. 16:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

"Pedig jogszerű."

Hát, egyáltalán nem biztos, hogy jogszerű.

Akkor jogszerű, ha megfelelően ellentételezik is.

Előfordulhat olyan, hogy a cégen kívül nem is mehet máshova dolgozni a szakmájában.

Akui meg azt írja ,hogy egy év után elfelejti, annak üzenem, igen, elfelejti na meg, a cég is tovább fejlődhet.

Sok esetben nagyon alacsony státusuzúakkal is aláiratnak titoktartásit, nem is ellentételezik, mert attól félnek, hogy a konkurrencia feltérképezi a segítségükkel a cég belső szerkezetét, hozzájut know-how-hoz, ami sok pénzt érhet, akár dollár miliókat.

2022. febr. 17. 20:09
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

"Sok esetben nagyon alacsony státusuzúakkal is aláiratnak titoktartásit, nem is ellentételezik, mert attól félnek, hogy a konkurrencia feltérképezi a segítségükkel a cég belső szerkezetét, hozzájut know-how-hoz, ami sok pénzt érhet, akár dollár miliókat."

Én mèg mindig ezen röhögök. Ember, Magyarorszàgon vagyunk. Itt van bármi olyan technológiai tudás, amit fèlteni kell? 🤣🤣🤣 Sokszor azt érzem, hogy noname cégek is annyira komolyan veszik magukat, azt most frisdítettwk èpp Win7-ről 🤣

2022. febr. 17. 20:54
 13/19 anonim ***** válasza:
82%

" Ember, Magyarorszàgon vagyunk. Itt van bármi olyan technológiai tudás, amit fèlteni kell?"

Te tényleg ekkora seggarc vagy? Magyarországra telepítette nem egy cég a KF részlegét.

Ezen túl, nem a technológiai tudás, hanem annál sok esetben jóval kevesebb is verenyelőnytjelenthet.

Van olyan cég, amelyik, bár ugyanazzal a gépekkel, berendezésekkel, alapanyagokkal dolgozik, mégis, előnyre tesz szert, mert a szervezésben jobb a tobbinél.

2022. febr. 17. 21:52
 14/19 anonim ***** válasza:
0%

"Te tényleg ekkora seggarc vagy?"

Na pl. egy ilyen országban, ahol ennyire frusztrált gyökerek laknak, akik bepöccennek egy sz.ros kommenten, el nem bírom képzelni, hogy valaki idehozzon olyan "hú mekkora nagy" technológiàjú céget, aminek akkora nagy titok lenne, hogy mit csinál meg hogy. 🤣 Ezek a cégek kicsit nevetségesek, teszik magukat mind, hogy mekkora innovatívak, meg milyen forradalmiak, közben meg egymást másolja mind, ennyit a nagy dollármilliókat érő know-howról. Nem tudom amúgy ki hoz ide olyan rohadt nagy kutatás fejlesztést, viszont ha idehoz is bárki is, az is max azért teszi, mert tudja, hogy a blrka magyar éhbérért is eldolgozik. 🤣

2022. febr. 17. 22:10
 15/19 anonim ***** válasza:
60%

"Nem tudom amúgy ki hoz ide olyan rohadt nagy kutatás fejlesztést, viszont ha idehoz is bárki is, az is max azért teszi, mert tudja, hogy a blrka magyar éhbérért is eldolgozik."

K+F részleg esetén nem az alacsony bérigény az elsődleges szempont. Akkor mehettek volna bulgáriába is.

De hát, itt látszik, hogy miért is nem kéne neked ide büfizni a hülyeségeidet.

A frusztrációt meg, talán nem tűnik fel, de jobbára az ilyen magabiztos seggfejek generálják másokban a leginkább.

2022. febr. 18. 08:41
 16/19 anonim ***** válasza:
31%

"A frusztrációt meg, talán nem tűnik fel, de jobbára az ilyen magabiztos seggfejek generálják másokban a leginkább"

A frusztrációt nem lehet generálni, az belülről fakad. Aki frusztrált azzal sztem belül vannak bajok.

Azt pedig továbbra is tartom, hogy lehet van egy nagyon kis százaléknyi olyan cég, ahol tényleg indokolt ilyen baromságot beleírni egy szerződésbe, viszont akik ezt beleíratják, azon cégek 99%-a valójában egy vicc, csak rúl komolyan veszik magukat a piacon. 🤣

2022. febr. 18. 12:13
 17/19 anonim ***** válasza:

"A frusztrációt nem lehet generálni, az belülről fakad. Aki frusztrált azzal sztem belül vannak bajok."

Na, itt látszik, hogy neked a legtobb dolog a fejedből hiányzik.

2022. febr. 18. 12:36
 18/19 anonim ***** válasza:

"Na, itt látszik, hogy neked a legtobb dolog a fejedből hiányzik."

Nem vitatkozok tovább butákkal. 🤡

2022. febr. 18. 14:08
 19/19 anonim ***** válasza:

Lehetséges. Versenytilalmi megállapodásnak hívják. De kapsz ellenértéket cserébe.

Ennek az a célja, hogy védje a munkáltató jogos gazdasági érdekét.

2022. febr. 18. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!